Sistemi za ribolov šarana

Autor jura, Studeni 19, 2012, 16:13:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Manje sam kuline kupovao nego što je ova čarapa :stripii:,nije ni čudo što hvatate šarane od 20+ kilograma kad ih ovako na debelo hranite a oni opet jedu spužve papuča ko na zadnjem kupu.

Kugla

Kawa kažeš ima smuđa, šta kažu kakvi su?

Rap

kawasaki

Treci dan, dobitna kombinacija     :hi: 

Snag leader za skoljke i runing rig  :ok:

Brzi od Bolena.

Okuma

Imam jedan problem što se tiče pecanja. Prije par dana sam otišao u 4 ujutro na pecanje i 15 metara od mene čovjek peca na dubinku i kukuruz direktno na udici i nije koristio hranilicu nego je hranu zaljepio za olovo i za 2-3 sata pecanja izvadio je 5-6 deverika i šarana od 5 kila. Daljina od obale 6-7 metara (sava). Ja sam pecao  na dubinku na dlaku (mamac kukuruz) i kod mene ni da se vrh štapa pomaknuo. Prvo sam imao problema što mi je  često udica zapinjala za dno pa sam prešao na paternoster sistem i za sad nema problema. Koristio sam i hranilicu par puta ali bez uspjeha. Dana sam bio na savi i bacio dvije konzerve kukuruza šećerca u vodu i na udici kukuruz i opet ništa. Sad ne znam jel problem u štapu koji koristim, a to je Byron tri fibre 80-190 3,9 m. Olovo je od 140 grama. Probao sam mijenjati mjesta na savi i mijenjao sam veličine udice i opet ništa od ribe. Vidim da se na forumu spominje feeder štapovi i da se sa njima bolje peca zbog osjetljivog vrha.

dravski pecaros

okuma u biti kod pecanja na rijeci krutost štapa jedino kod drila igra ulogu jel zna proporiti šarana ako se nije dobro kačio...nije do štap, nego je čovjek možda imao bolju hranu ili mamce bolje..probaj ga pitati na šta i kako peca...  :hi:

dac

Ðabe i najbolji pribor i najbolji mamci i sistemi ako je mjesto ili lokacija kriva ! Možda čovjek hrani danima i sa velikom količinom primame, pa ti sa svoje dvije konzerve nemaš baš velike šanse....   :uf:

Okuma

Bio sam pokraj čovjeka i pogledao mamce i na udici je imao kukuruz cukk kupovni koji i ja koristim, a za prihranu obični šrot miješan sa kukuruzom.

pajdo77

Vjerovatno je čovjek prihranjivao par dana na tom mjestu kako Dac kaže ili je jednostavno riba ušla na to mjesto

dravski pecaros

onda i ti rokaj i hrani..al čudno mi da deverika hvataoa ti 15 metara od njega ne

pajdo77

Ako susjedu do tebe hoćeš "oteti" koju deveriku uzmi kada pecaš na hranilicu neku hranu na bazi ribljeg brašna i dodaj cimeta ili kupi običnu hranu i u njega cimet(umjereno naravno) :icon_thumright:

No

:hi: jel koristi tko ovo,pri pecanju šarana na Savi,Dunavu i koja su iskustva.

baka

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

No

Taj se bužir  koristi, (umjesto termo-bužira kojeg sam formiraš grijanjem),tako da se  navuče na vrat udice i dio predveza, kako bi  usmjerio  udicu pod kut kojim se lakše ubode u šaranovu usnu.

Nisam do sad koristio al ovako na prvu dijeluje mi logično.

šajzika

Audentes fortuna iuvat