Sistemi za ribolov šarana

Autor jura, Studeni 19, 2012, 16:13:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Ima i zas3bno za narucit. Par kn 30 ili 50kom
Audentes fortuna iuvat

No

Uzeo sam komplet da ne kompliciram pojedinačno s ovim,onim. Kutija i u njoj skoro sve što mi treba za predvez x 30 kom.  :mt1032:  Učinilo mi se najjednostavnije i dosta za cijelu godinu.
:ok:

šajzika

Ma sve 5, ja iovako ionako pecam sarana 2 3 puta godisnje pa steta davat tolike novce
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

po meni samo višak sto se rijeka  tiče....što jednostavnije to bolje...  :hi:

majstor

Što jednostavnije to bolje - slažem se s tobom. Prekjućer postavim 3 zrna na silikonsku dlaku, svine mi štap do vode i otkine dlaku i zrna i ne zakači se. Jućer bajo oko 20 kg. svine štap do vode, iskoči iz vode, i potrga mi najlon jer se upredenica za predveze omotala oko olova pri zabacivanju. Rola nije stigla otpustiti flaks, iako je bila dobro podešena. Nakon ne znam koliko godina mi pokidalo pribor. Bio sam šokiran, ali ... :sha: ne možemo uloviti sve ribe, kaže kolega koji je bio samnom.  :uf: :baba: :takoje:

Mornar Popaj

Upravo tako  :occasion14:
I meni se sredinom lipnja dogodio fantastičan griz šarana na Dunavu.
Na hranjenom mjestu, gdje sam sa obale lagano vadio komade od 12, 13 i 14 kg
u 10 ujutro opali mi šaran, i srećom da sam bio kraj štapa, zakuco ga je strašno.
Držao sam ga dvije- tri minute, slamerica radi svoj posao, ali ga nisam niti meter mogao privući prema sebi.
Išao mi je lijevo-desno, par metara nazad, pa ga ja vratim ali prema meni jok.
Kada se dignuo na površinu, nekoliko puta je iskočio, mlatnio repom i otkačio se.
A ja sam ostao u nevjerici i čudu, pod utjecajem adrenalina i početnog šoka, sjeo sam uz pivo i vrtio film.
Gdje sam pogriješio ? Zaključio sam da nisam nigdje, šaran je bio 15-20 kg borio se kao lav i na kraju me sportski pobjedio
Upravo to je ona čar ribolova, koja me iznova vraća na pojedine mikrolokacije za koje znam da kriju kapitalne ribe, ali je vraški teško probiti se i doći do njih.
Medjutim, to je takav sport, i zato ga rado igram jer kada nagrada stigne, bude velikodušna.  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

:icon_thumright:

Nitko kao šaran.   Kad stisne,onda je to stisnuto, onako momački.
Poneki se otkači i to je  :ok:,normalna stvar ,ako nije prečesto.

Ta otkačivanja imaju neku svoju draž, neku skrivenu vezu sa životom oko nas,otvorena  šansa da se sučimo sa svojom naravi,šansa da se ta narav pokaže u situaciji kad je suočena sa gubitkom.

Odjednom tuga i slast. U jednoj čaši i pelin i med. Ruku pod ruku dobitak i gubitak.
Stvar je izbora.
Davno sam se odlučio te situacije gledat kao dobitak i slast.

:alas:

majstor

Nije meni žao kad se odkači, nego što mi je potrgao najlon. Kad je veliki i ne možeš ga zadržati, ode na pola vode u največu struju. Kad ga umoriš digne se na površinu i otpor vode učini svoje, pa mu udica rasjeće usta. Ostaje nezaboravni dril i zadovoljan sam jer je pribor izdržao. Flaks nije pukao mojom greškom, a premotavanja preko olova su nornalna stvar. Jedino nisam na to navikao. Vratit ću si predvez, ako bog da.  :stripii: :stripii:  :no: :hi: 

No

Kad mi se otkači u prvom ,drugom šprintu tumačim si da se nije dobro zakačio i da je moralo tako biti.

Ako pukne nailon,poderu se usta ribi i sl. to nije otkačivanje,to je silovanje, ili školjke,ili neodgovarajući sistem,ili pretvrd štap ili pretvrdo namještena kočnica na roli... ili ... :sha:

E to je već situacija kod koje mislim da nije moralo tako bit.   :stripii: :stripii:

Mornar Popaj

Tako i ja razmišljam  :occasion14:
A ima samo još jedna stvar koju ću promjeniti, a to je veličina udice.
Inače pecam na solidne 1/0 owner cutting point ali sve se mislim povećat na 2/0
Jer kad dođe kapitalac, treba malo dublje da zagrabi  :icon_thumright:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

Pošto pecam na 2 zrna kukuruza na malim silikonskim dlakama, koristim jedinicu od fox-a i zadovoljan sam s tom udicom. Prethodnih godina sam pecao na četvorke i lovio,zašto sam povećao udicu, zbog debljine same udice. Ove sad su mi ni predebele, ni pretanke,ni prevelike, ni premale. Taman.  :ok:

kawasaki

Evo malo i od mene direkto sa vode  :hi:

Brzi od Bolena.

majstor

Super slike. Vidio sam i gumicu protiv zaplitanja sistema pa ću je i ja navezati. Za tekuću vodu vežem direktno dlaku čvorom bez čvora. Lovim sa dva zrna i spužvicom između. Lovim nešto manjim udicama, ali debljim - da ne kida usta ribi. Uvjek je nešto drugo krivo - ja ne....  :takoje: :stripii: :stripii: :hi:

vedro