Sistemi za ribolov šarana

Autor jura, Studeni 19, 2012, 16:13:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Ima grizeva. Za sad smo 2.
Samo tesko granje imamo pa realizacija losa  :eek: 15/7 za sarane  :hi:
Brzi od Bolena.

vedro

Vidi se da je suma Striborova :stripii: ispred vas. Bitno da ima dešavanja .
Šteta sto se pokidaju i oštete u tom granju.( nadamo se da ne vise kao šunke ispod vode.

nekinho

Jel to lokacija u Vinkovcima? Teški krš i lom...
Koliko dana ti kampanja traje.
Pozdrav  :hi:

Mornar Popaj

No
Evo udice. Slučajno udjem u jedan dućan na Rabu, kad gle čuda, imaju ownerice od 1/0 do 8/0
Odmah sam popunio zalihe za par godina

Poslano sa mog SM-J320F koristeći Tapatalk

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Mornar Popaj

Ove 2/0 ce biti idealne za amure i  velike šarane

Poslano sa mog SM-J320F koristeći Tapatalk

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

:ok: odlične udice. Jedno vrijeme sam ih koristio i nakon toga mi nisu bile dostupne u trgovinama u koje zalazim pa sam prešao na fox-ove i zadovoljan sam s njima.  Manje -više su sve udice vodećih proizvođača odlične.

Mislim da je važnije od odabira firme, uskladit veličinu udice s veličinom mamca koji se prezentira. Normalno da u taj sklad treba ući i debljina žice sa očekivanom veličinom ribe itd...

:uf: sve je to dio zabave u kojoj se pokušavamo snać. Ja više ne kupujem veće količine udica za ribolov šarana jer ih redovito zagubim,zaboravim gdje sam ostavio. Uz paketić koji koristim uvijek imam i jedan rezervni i to je to.

majstor

I ja sam takve koristio pa ih nema i prešao na fox koje su dostupne. Trenutno lovim sa nekakvom Mikado ? japanskom udicom, veličina 4, mala ali debela. Odnosno ne lovim ništa 5 dana a razlog je pun mjesec???  :sha: :uf: Ni griza.  :stripii: :stripii:

kawasaki

Citat: nekinho  u Srpanj 09, 2017, 07:12:32
Jel to lokacija u Vinkovcima? Teški krš i lom...
Koliko dana ti kampanja traje.
Pozdrav  :hi:
To je bio carp cup za clanove na Bajeru u Vk. Petak-nedjelja.   :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Da se vratimo na tvornicke postavke  :stripii: Nisam neki...tj nisam nikakv šarandzija ali svake godine uredno kupim vrecu kukuruza...koju hranu za primamu i tako...odglumim par puta...aliiii...Ove godine su neki drugi planovi...Uglavnom šarana pecamo na nacin da na osnovni najlon stavimo olovo...pa vrtilicu i onda predvez s udicom....Oko olova nalijepimo hranu tj kuhani šrot s malo neke hrane da se bolje zalijepi....U to sve utisnemo udicu da se ne zapetlja...Zabacaji iz čamca ustvari i nisu zabacaji vec se peca odmah tu kod motora tj samo spustiš mamac ispod sebe. Oni vjestiji vezu dlaku, neki stave koje zrno na udicu...ja koristim slikonsku dlaku i neki plastični stoper...E sad koji predvez...imam neki ali je dosta star...s onom zastitom koju skines noktom na mjestu di radis cvor...
Ustvari tako znam...ako moze drukcije vrlo rado bih....Kukuruz cemo kuhati ovih dana kolektivno i spakovati u friz u malim vrecama....sprema li tko tako i šrot...ono tipa skuha vecu kolicinu pa zamrzne u malim dozama....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Ja radim predvez od strune na koju i pecam a i pecam bez predveza sve direkt ..

Olovo,stoper udica... Nema slabe točke a za te zabace od 2-3 metra sve funkcionira super

Mornar Popaj

Ja već godinama za predvez koristim whiplash 0,28mm,  koji sam skinio sa jedne role.
Predvezi sa skinom su u pravilu za dalje zabačaje, krući su, pa se manje petljaju u letu.

Dobre su i obične kratke silikonske dlake, na koje stane 3 zrna kukuruza, i nabiješ na udicu. Dobijao sam šarane na sve kombinacije, pa i bez predveza, samo olovo + ventil gumica kao stoper i 20cm dalje udica bez dlake.

Jedino što je poželjno, ipak malo dalje zabaciti 10-15 m od čamca.

Sent from my iPhone using Tapatalk

maverick

Ako je neki krš, nema tu puno prostora za zabacivanje ako je cistije onda ima, mada nije to doslovno ispod camca...zabacim bar pet metara  :stripii: A kako vam ide vezanje udice bez predveza...Kod nas je pravilo da je najlon poprilicno debel...ne zbog nosivosti vec da ima mesa zbog krzanja kad se prelazi preko grane...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Već dugi niz godina koristim isključivo crveni awashima red iso najlon 0,45mm
Odličan je za težak teren, baš prošli vikend sam imao šarana 5 kg koji je najlonom zapeo za granu. 2-3 min. sam hodao lijevo desno dok se nije oslobodilo. Najlon jedva da se iskrzao. Kako god da zavežeš udicu nećeš pogriješiti. Moj savjet su udice sa okom, i najlon kroz oko pa oko vrata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pajdo77

Nema potrebe za neke dalje zabačaje kad pecaš iz čamca i još imaš sonar,nakokiš se par metara do pozicije i spustiš na mjesto mamac. Kod mene se šaran peca na 0.45 minimum,bar ovi penzići i direktan sistem,nikakvi predvezi,dlake i te stvari. Kad klepi odma kontra i dizanje sa dna,dril stegnut kombinirkama valjda,nema kod staraca labavo. Pecaju u ljutom kršu u i oko prokopa i ako ga odma ne odljepi sa dna piši kući propalo je

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Mi pecamo s ovim sa slike...razlog...mr Z tako kaze da treba...stopovi su tri metra prologic c1...role slamer 460...nista posebno nista lose za iz camca....nadam se ove godine sto jednostavnijem i sto cescem pecanju...