Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mudri

To je ljep čamčić za 15 konja i šlus,nedo bog da se prevrne ili da mu iza čoška pirne vjetar kad se tako vozi,ja sam naterao super šarka sa 25 konja na 67 km na sat,mjerili gps-om,ali nikad više ni sa dvojicom nisam davao pun gas......

milan-so

Koje dimenzije tabli su najbolje u smislu iskorištenosti? Koliko je tabli - kvadrata potrebno za klasičan dunavski "apatinac" tipa 5m i 1m u dnu? Dakle, najobičniji tabanaš, nazad komora, napred komora, bez duplog dna ...

maverick

2 kom....250x 125 za dno
2 kom....250x125 za bocne stranice
2 kom....250x125 zadnju komoru, prednju...zrcalo....ovo ti je ugrubo...sigurno sam nesto zabora...ovisno da li ce egije ili neki drugi oblik ojacanja biti od cijevi, L  profila ili ce se motati od ostataka lima...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

Treba ti još minimum jedna takva tabla, što znači 7kom 250x125, plus kutije za talasnjaču 4x2x16m1, plus L profil za rebra, to ti zavisi koliko rebara hoćeš minimum 12 rebara na 5 m 4x40x40mm, plus tri skije od istih takvih L profila to je ugrubo to, sad zavisi da li ćeš variti ili nitovati...

Kugla

Što je bolje nitovati ili variti? Mislim što je kvalitetnije?

Tićo

To je uvek večito pitanje... mada ja mislim ako je majstor dobar da je var neprikosnoven

Lomnica_city

Bio je, dok nisu izmislili lepkove koji su snazniji od samog lima, bilo celicnog ili aluminijumskog, mislim da nisu nesto nenormalno skupi da ne moze da se koristi za camac?

Alija

Kolega radi u trgovini sa građevinskim materijalom i pouzdano znam da ima silikona različitih namjena ,a da su do jaja!
Zaljepili su neku limenu tablu na vrata od garaže (jer im je to nekakva inspekcija tražila) i kad su zbog kvara htjeli tu tablu prebaciti na druga vrata .....nisu je mogli pajserom otkinuti sa vrata !
Trgali su lim, ali nisu mogli odljepiti tu tablu ...radilo se o nekakvom Sikinom silikonu !
Tako da ovo od lomnice vrijedi 1000% !!!!

maverick

I Brumar dio na svojim čamcima lijepi...i drzi i to sto kazes da ne mozes otkinuti...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

jel onda jeftinija cjena izrade aluminijskog camca jer nemoras imat vrsnog varioca i dobru opremu za varenje ?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Pa necu recu da je duplo jeftinije...ali je troduplo...ako uzmes u obzir da jedan camac kod stankovica kosta 20 000 plus kuna, kod brumaara nesto manje....a materijal cca recimo 6000 kuna...opet ja to malo napamet ali nije daleko od tocnog...sad na tih 6000 dodaj dvadeset tuba po recimo desetak eura i skoro tri puta jeftinije u samogradnji .
Postojala je ideja i razgovarao sam s deckima iz Wurtha o tome...na par kriticnih mjesta camac bi se spojio nitnama a sve ostalo bi bilo ljepljeno....

ps

Ne kužim se u izradu čamaca ali znam za sikin program da je najkvalitetniji, na kući sam pravio hidro-izolaciju s ovim i onim,ali dok nisam naišao na siku nisam rješio problem.Majstor koji mi je predložio siku mi je rekao i za reklamu u jednoj trgovini građevinskog  materijala gdje su premazali kartonsku kutiju i u nju sipali vodu.Vjerovali ili ne reklama je stajala mjesecima.     

šajzika

Citat: maverick  u Siječanj 20, 2014, 17:14:17
Pa necu recu da je duplo jeftinije...ali je troduplo...ako uzmes u obzir da jedan camac kod stankovica kosta 20 000 plus kuna, kod brumaara nesto manje....a materijal cca recimo 6000 kuna...opet ja to malo napamet ali nije daleko od tocnog...sad na tih 6000 dodaj dvadeset tuba po recimo desetak eura i skoro tri puta jeftinije u samogradnji .
Postojala je ideja i razgovarao sam s deckima iz Wurtha o tome...na par kriticnih mjesta camac bi se spojio nitnama a sve ostalo bi bilo ljepljeno....

cisto da si vizualiziram, jel treba neki kalup u koji se stave table pa se ljepi i ostavlja da se susi ili se stegama onako po domaci usarafi zaljepi i ostavi.
koliko traje susenje ljepila ?
Audentes fortuna iuvat

maverick

A ne sjecam se ali kod Brumara se suši mislim koji dan ako se ne varam.......limovi se izmotaju, na mjestima nituju i lijepe istovremeno i valjda necim stegnu...jbg..ne znam...o tome se samo pricalo

Mudri

Kod čika Brune je kombinacija ljepljenja i varenja,a da ta sikka drži,drži,ljepi sve za sve,normalno da je podloga čista,ja sam sa jednom crticom zaljepio komad stakla na aluminij,i što kaže alija,možeš samo razbiti,to je bilo preklani,i eno ga taj komad stoji vani pokraj šupe na otvorenom i isto drži ko prvi dan...
A što se tiče samogradnje i ljepljenja,može se to raditi kući ali nije ni blizu onome kad imaš kalup i sve što ti treba da bi to kvalitetno zaljepio,možda kombinacija nitni i sike,ali zato je tu čika Bruno da to kvalitetno odradi,nego da baciš pare a poslije nije to to....