XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

MIKA

na mom jednom stapu koji koristim par godina je eva al nisam primjetio da se nesto istrosila. malo se je izlizala l nista strasno. mambu koristim par mjeseci pa nisam primjetio bas nikakve deformacije po EVA materijalu. uostalom sve oviso kako ko pazi na stap
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

maverick

A ja sam 60 gr prodao bas zato sto sam načeo plutu s donjeg dijela...ali malo je tu i stvar ukusa...i ja nekad vise volim pluto a nekad evu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ive

Pazim na štapove..nekada mi znaju reći da pretjerujem sa tim(možda mi zato i smeta  najmanja oštećenja koja se dogode) Eva se izliže da, pluto ne,Pluto se puno lakše čisti..Ima i toga da je stvar ukusa,ali ako mi je Blank dobar prilagodim se vrlo lako.
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

Lomnica_city

60gr Mastery i nema plutu, ono je neki mleveni bambus (vrste trave jelte) pa presovan ili sta vec...

kawasaki

zna li netko kakve veze imaju xzoga i Japan
Ja mislim da je to cista laz  :oussama-bin-laden:
A sta se stide svog porijekla kad rade odlicne stapove?!
I mislim da i jedan Japanac radi kontrolu kvalitete zavrsnog rada ovi stapici nebi zavrsili na trzistu jer kad ti pogledas Japanske stapove i njihovu konstantnu pedantnost i ove nazovimo Japan to "nesto je trulo u drzavi Danskoj"  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

:stripii: ta "gruba" zavrsna obrada je za prave muskarce.... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

XZoga i Japan nemaju apsolutno nikakve veze, firma je iz Malezije i sve se proizvodi u Kini, iste takove štapove možeš kupiti u Kini pod nazivom Brave, a o cijenama najbolje svedoči podatak da Ryobi Zauber ima proizvođačku cijenu od 22 do 30 USD, ovisno koliku količinu kupuješ. Shimano jeftinije modele proizvodi u Kini, skuplje u Maleziji, a isto tako Megabass se radi u Koreji u bescarinskoj zoni između dvije Koreye. U Japanu su samo kancelarije uprave. Spro je recimo trgovački brend, a u Amsterdamu je upravna zgrada sa 10 kancelarija i skladište u poslovnoj zoni.

Lomnica_city

Citat: kawasaki  u Siječanj 12, 2014, 10:26:15
zna li netko kakve veze imaju xzoga i Japan
Ja mislim da je to cista laz  :oussama-bin-laden:
A sta se stide svog porijekla kad rade odlicne stapove?!
I mislim da i jedan Japanac radi kontrolu kvalitete zavrsnog rada ovi stapici nebi zavrsili na trzistu jer kad ti pogledas Japanske stapove i njihovu konstantnu pedantnost i ove nazovimo Japan to "nesto je trulo u drzavi Danskoj"  :hi:

Nije laz, jer na stapu nigde ne pise made in Japan!! Pise samo Xzoga Japan, a to nije netacno jer firma jeste iz Japana, samo sto su svi pogoni u Maleziji a u Japanu je mozda par cata u kancelariji-dve-tri, kao kod Sproa...

kawasaki

Citat: maverick  u Siječanj 12, 2014, 10:29:35
:stripii: ta "gruba" zavrsna obrada je za prave muskarce.... :stripii:
barem da je ½gruba ½
-ona je losa u vecini slucajeva  :hi:

Zato ja stalno navijam da mi se do samog blanka docepat  :oussama-bin-laden:
Brzi od Bolena.

raso

imaš kupiti samo blank, moram iskopati link pa ti poslati

Rap

imaš samo neka određene iz taka serije,zar ne?

raso

ma treba poslat mail u Xz i reći da radiš rod bilding

kawasaki

ajd ti posalji mail i reci da trebam Lionforce i mastery i black mambu  :hi:

a kad se to moze tebi po izboru blank gratis  :hi: :oussama-bin-laden:
Brzi od Bolena.

alexdja

Ovo sam ja iskopao kad sam tražio info o XZogi na netu...

Xzoga brend je osnovan i registrovan u Japanu od strane Malezijskog osnivača i vlasnika.

Svi štapovi se rade na Tajvanu sa japanskim materijalima, fuji komponentama i u slučaju jeftinijih modela sa korejskim sic karikama.

Proveravao sam i registar japanskih brendova (brendovi koji su registrovani u Japanu):

Japanese Trademark Database - http://www3.ipdl.inpit.go.jp/cgi-bin/ET/ep_main.cgi?1383832629726

Kada se u polje Trademark (for retrieval) ukuca pojam Xzoga, klikom na Search, dobije se 1 pronađeni brend.

Kliknom na INDEX dugme (pored rezultata pretraživanja - Search Results 1) dobije se:

Reg. No.5129135 (registarski broj pod kojim je brend registrovan u Japanu)

Klikom na isti dobije se više informacija o registraciji trademark-a Xzoga (Reg. no, datum, logo...)...

U istom registru su firme Daiwa, Shimano...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Lomnica_city

Rade se u Maleziji a ne na Taiwan-u sigurno, jer je Malezija jeftinija za proizvodnju i vlasnici su odande, a ovi stapovi u narudzbini kod proizvodjaca uglavnom fino ispod 100€ kostaju, za ipak prilicno dobar kvalitet.

Vodjice u ili Fuji ili Kigan, za Fuji svi znate, a za Kigan je dovoljno reci da ih je Sportex stavljao od 90-ih na svoje De Luxe modele (uglavnom triangl oblika)...