XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dr.Motte

Posudim od kuma štap da i ja isprobam čari Xzoge...rezultat vidite na slici...
Glava 30g, 9 cm silikonac, zabačaj od 15 m i samo kvrc! Zabacio sam 50 puta prije toga!
Kad me nije šlag strefio...štap novi, bio na vodi par puta.
Samo da podsjetim kako nema garancije na Xzogu a cijene štapova svi znamo..

maverick

Au veselja...kupi kumu drugi a taj nosi kod Ljubise da ti popravi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Jel to nov stap? Pri prvom izlasku?
Naidju krize, drukcije grize...

Dr.Motte

A skoro nova 10-15 pecanja uvrh glave..

maverick

Takvi štapovi mahom pucaju greskom ribolovca....sad neki ce to priznati neki ne....dovoljno je da negdje prilikom naslanjanja na čamac kvrcnemo s blankom, i on ce kasnije puci...dovoljno je da glava udari u blank i on ce kasnije puci...dovljno je da se omota spaga i ni ne primjetis to i pukne....slikaj mjesto loma izbliza ako ti nije problem
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

VELJO

Ako ne znaš pravog majstora javi se Smaji u Zg on to rješava za 100kn!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

Dr.Motte

Citat: maverick  u Siječanj 19, 2014, 09:57:02
Takvi štapovi mahom pucaju greskom ribolovca....sad neki ce to priznati neki ne....dovoljno je da negdje prilikom naslanjanja na čamac kvrcnemo s blankom, i on ce kasnije puci...dovoljno je da glava udari u blank i on ce kasnije puci...dovljno je da se omota spaga i ni ne primjetis to i pukne....slikaj mjesto loma izbliza ako ti nije problem

Kum na štap pazi kao oko u glavi, pecanje pa u tubu. Svi mi naslanjamo štapove na spužvu u čamcu, tako amo naučili.
Da je kvrcnula glava od blank ili da se omotala špaga pa bih i rekao nešto ali nije zagarantirano.
Lagani zamah i puče a pukla je kao da ju je netko svjetlosnim mačem odrezao!
Uslikat ću kasnije pa ću postaviti sliku.

TopMix

Ako je to mamba 8ft 10-45, mislim da joj je 30gr preveliko opterecenje, plus nagli trazaj, kome je prethodilo ubrzanje glave, prilikom ostrog zabacaja na 15m daljine...mada, sve to ne mora nista da znaci. Mozda je i stap imao neko nevidljivo ostecenje, fabricku fresku...Steta...

Lomnica_city

Druga Mamba za koju ja znam da je pukla u zabacaju ili kontri, a jos svez model i malo ih ima, sumnjivo...

maverick

kawasaki

Citat: TopMix  u Siječanj 19, 2014, 15:25:45
Ako je to mamba 8ft 10-45, mislim da joj je 30gr preveliko opterecenje, plus nagli trazaj, kome je prethodilo ubrzanje glave, prilikom ostrog zabacaja na 15m daljine...mada, sve to ne mora nista da znaci. Mozda je i stap imao neko nevidljivo ostecenje, fabricku fresku...Steta...
jel se ti ovo salis ili mislis ozbiljno?
ovo 30 gr i 15 m i sta ja znam
pa druze nebi smila ni osjetiti a kamoli puci  :hi:
Brzi od Bolena.

bob

Mislim isto što i Kawasaki. Štap nije jeftin i ako je deklarisan sa 45gr, ni Švarceneger ne bi trebalo da može da ga polomi, sa ma kakvim zamahom tereta od 45gr.
Ili je fabrička greška ili je štap načet ili ....

MIKA

prvo si pogledajte sliku grane koju sam postavio u temi i koju sam bas sa tom mambom10-45 izvukao. na stap ne pazim ko tvoj kum i ne stavljam spuzvu po camcu pa na njega stap. desilo mi se 2 puta da nisam otvorio preklopnik na roli i zabacio ko kreten 40 ili 50 grama glavu pa se stapu nista nije desilo. prije sam strgo jedan stap 5 cm od vrsne vodilice i posle mi je puko nize na 2 mjesta u šusu. jasno je da je moja krivica. mozda ste stap u transporu negdje ostetili  :icon_scratch:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

Dr.Motte

Evo slike izbliza mjesta gdje je pukla, nigdje nema ivera, nije se rascvjetala, ništa!
30 g nije previše za taj štap i nosi to težinu bez najmanje muke. Uostalom deklarirana je kao 15-45g.
Ali i da nije, sa takvim zabačajem kakav je bio, nebi smio puknuti ni štap do 15 grama.
Baš zbog toga što je ispalo tako kako sam i napisao, stavio sam slike na forum jer do sada nisam vidio puknutu Xzogu.

bob

Negde sam video ilustraciju toga kako štap može da se polomi "iznenada" a uz normalan zabačaj.
Posle početne male prskotine ona se sa svakim zabačajem polako produbljuje sve dok ostatak ne bude previše slab da izdrži sledeće opterećenje pa makar ono bilo normalno, pa čak i manje nego normalno.
Početna mala prskotina može da bude potpuno neprimetna golim okom a ako je izlazna kontrola proizvođača neozbiljna lako može takav štap da stigne i do prodavnice pa i kupca.
Nevolja je u tome što ovo početno oštećenje može da nastane bilo kad i bilo gde a da to ne bude primećeno.
U jedno sam, međutim, siguran: ako je deklaracija 45gr istinita, nema šanse da štap bude polomljen sa zabačajem od 45gr.

Mnogi ribolovci se ustežu da zabacuju  terete na gornjoj granici tb, ili ako ih zabacuju onda instiktivno ublaže zamah. Ja mislim da za tim nema potrebe. Ako štap ipak pukne onda je on neispravan, bez obzira na razloge.