XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Citat: baka  u Studeni 28, 2016, 23:44:35
Meni se kod tih štapova ne sviđa težina, jer kakva je to nova tehnologija ako je xzoga iste dužine i približne gramaže teža od sportexa koji je napravljen prije 30 godina a neusporedivo je jači.

Koja je svrha pravljenja takvih štapova, ne razumijem. Pa logično bi mi bilo da su ti novi puno lakši od 'starih' štapova, jer mi je sad ta težina postala skoro i najvažnija stvar kod izbora štapa.

@mossi takodje...
Imao sam je, stap jeste tezak tih nekih 270gr ili koliko vec kazu, blank jeste vitak i deluje da nema sta da bude tu tesko, ALI taj stap ima veeeelike vodjice, najmanja je 10-ka i ima 3-4 pri vrhu, a nisu neki vrh kvaliteta, kazu valjda Kigan serija Korea SiC, te su sigurno, jos kao trostopalke (?) dosta teske.
Druga stvar je otezana kapa, ista je tako teska da se stapom teze zabacuje jednorucno iole snaznije jer inercija cini svoje i... Neko jednom rece da je skidao i merio i da ima, lupam napamet, 40-46gr!

Dakle stap koji je tako vitak mada dobrih zidova je skenjan sto se tice brzine i tezine dosta, ja ga ne cenim na jace od 80gr realnog i ne vidim cak ni sta ce mu sve trostopalke, verovatno je i kapa toliko teska posledica upotrebe takvih vodjica!?
Ko ga nadje jeftino, i ima neke manje i to mozda na gornjem delu jednostopalne (K serija Fuji npr) vodjice u steku ili moze povoljno da kupi, moze da napravi stap od 200gr od njega koji se pritom nece smirivati 4-5s nakon tresenja, ceo se talasajuci pritom, to sam i sam hteo ali kinte nikako da bude i...

Inace, stap je jako dobro balansiran i ne oseti se ta tezina sa recimo Aspire 4000 koji ima 333gr, mada ja sad koristim 1-4oz Rainforrest 2 koji je isto 270gr sa nekim bezveze debelim vodjicama ali to ne osecam jer je balansiran na 4 prsta (6-7cm) od stope Taurusa 4000 sa njim...
Mada tebi iz camca preporucujem pre onu 100gr ali Mastery od 8ft, mnogo laksa, Fuji oprema i rasna je 100gr, glavu od 50gr podnosi lepo, ova 100gr to ne moze, 40gr je gornji limit da ne podbija u kamenje!!

mossi

Hvala Lomnice.

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

YUGO BOSS

Pecao sam par puta lavom 50-gramcem stapic lepo izbacuje varke i moze dosta da ponese ali balans je katastrofa. Narocito sa obzirom da je kratez
Kome ne smeta da drzi blank super stapic  :icon_thumright:

Batica

Blanas stapa je dobar.
Nego vlasnik stapa je lose upario stap sa masinicom.
Za idealan balans treba nasinica 380-400g.
Pod uslovom da se drzi iznad haltera.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

ossa

Hem mu misha. Terate me da otpakujem nov štap a hteo sam da čeka prvi maj do sezone. Balans je super sa masinama tri tisoč po daifi...
Vidi slike

Za tražiti bolje od ovog bi bilo preko hleba pogača...
Pozz

TeTeyac
Naidju krize, drukcije grize...

Batica

Masinica teska?

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

ossa

360g i sa ovom od 300 je ok.

TeTeyac

pajdo77

Ova crna rolna mi je taman zgodna

ossa

Na nju ide narandžasti powerpro da mi bude u tonu sa lioneom

TeTeyac

YUGO BOSS

Mozda sam imao veca ocekivanja jer sam pecao uglavnom sa jeftinijim a duzim stapovima kojima je balans bio bolji   :takoje:
Uglavnom ako vam odgovara cool  :hi:

YUGO BOSS

Kakva je mamba 60 gr za vece voblere poput max rap 17 i povrsince slicnih gabarita :) Kolika je drska na ovom stapu?

dxdandy

Pozdrav,

planirao si uzeti ovih dana BlacMamabu 270cm akcije 12-60g i sad vidim da je izasla nova serija 2017. Ne znaci da ako je nova serija da je bolja. Jel tko probao pa da da svoje misljenje. Vidim da su cak izbacili i model od 303cm i akcije 20-80g. Kakav je taj?
Stap bih koristio za Dunav za voblere plitkoronece i popere ili neki lagani jigg. Koji izabrati ? Staru seriju ili novu ?

Thx !

majstor

Nisam nikad imao, ali je stari bio dobar, pa bi novi trebao biti još bolji.  :hi:

Sg.Pepper

Uzeo od prijatelja da probam i nije mi se svidio! Ne kazem da je los ali meni se to ne svidja uopce! Najbolje protresi ih sam pa odluci, dati savijet za stap je malo skakljivo! Recimo meni je pb 3oz dobar stap a kolega je reko da nebi to koristio ni paradajz! Imas hrpu takvih primjera, najbolje protresi ili jos bolje probaj od nekog!
dec d vej aj lajk it....

vedro

Citat: dxdandy  u Kolovoz 28, 2017, 09:40:29
Pozdrav,

planirao si uzeti ovih dana BlacMamabu 270cm akcije 12-60g i sad vidim da je izasla nova serija 2017. Ne znaci da ako je nova serija da je bolja. Jel tko probao pa da da svoje misljenje. Vidim da su cak izbacili i model od 303cm i akcije 20-80g. Kakav je taj?
Stap bih koristio za Dunav za voblere plitkoronece i popere ili neki lagani jigg. Koji izabrati ? Staru seriju ili novu ?

Thx !
Moj brat si je uzeo B. M. 270cm. Oštra kao pas, probija u kontri Malte ne i lim od 3 milimetra :takoje:
Malkoc je deblja u ruci ali naučiš . Ako uzmeš neces pogriješiti !!! A i po cijeni vidis da nije jeftinjara, tj.skart.