XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Za to ostecivanje si u pravu, okacim dzig tu i krenem da menjam mesto i jeza me uhvati kad cujem olovnu glavu u blank "tak, tak...", zato zaokrenem usicu udice i podvucem pod pletenicu tik iznad vodjice, da ne seta, ma lako se snaci i bez toga...

Retfalački mačak

Nedostatak kopče za potrebe kačenja udice može se praktično i zgodno kompenzirati tako da na držač role (obuhvatimo i rolu) stavimo cca 1 cm odrezane zračnice bicikla. Guma ujedno ima i ulogu amortizera, a ne taremo udicu i olovnu glavu o blank.

Šara

Ovaj Hook Keeper se može naručiti u Cabelas-u ili Mudholu, a postavlja se za 10 sekundi.
Može se i napraviti ko ima vremena i malo smisla...

Meni je lično ta stvar suvišna na štapu, baš iz razloga kuckanja olovne glave po blanku.

DarioK

Jel ima netko XZOGU MA-S80H2 8' 0" S 2 PE 2.0 12-30 LB Max 100g FAST 9-11 LB 210g ? Kakva su iskustva?

maverick

koje su donje gramaze za balastino  na meksoj podlozi...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Brus

DarioK ta XZoga je kao pravljena za varkanje smuđeva iz čamca nešto težim glavama (20-60gr) i vertikalu. Odličan izbor za terene gde se očekuju krupniji smuđevi a ni som nije redak na udici.
Mario donja granica za Blastina na mekšoj podlozi tipa pesak-mulj je 10-ak grama. U suštini sve zavisi od dubine i protoka vode.

Nešto se razmišljam. Kad je samo zakačka za udice mana XZoga štapova onda su u pitanju veoma dobri blankovi i oprema.

DarioK

Brus ta mi je zoga dobro sjela u ruci iako je samo 244cm.  Prvi izbor mi je bila JAS 100 gramska, 2,7m ali kad sam je uzeo u ruke i osjetio tih 280 grama koliko je teška odmah je ispala iz konkurencije.. ne volim teške štapove..

alexdja

Da pojasnim samo...

Xzoge su, po meni, visokokvalitetne, a nigde nisam video da neko i kaže da su loši...

Dakle napomena je bila da je (za moj ukus) šteta da ovakvi (vrhunski) štapovi nemaju takvu sitnicu, koja je (opet po meni) korisna stvar...

Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

po meni su xzoge u srednjoj cijenovnoj klasi a kvalitetom dosta iznad te klase...i neki novi model bih isprobao... :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Citat: maverick  u Prosinac 04, 2012, 19:55:29
koje su donje gramaze za balastino  na meksoj podlozi...

Nisam osecao ispod 7gr sa njom, realna donja granica 7-8gr...

rj

Citat: DarioK  u Prosinac 04, 2012, 13:10:49
Jel ima netko XZOGU MA-S80H2 8' 0" S 2 PE 2.0 12-30 LB Max 100g FAST 9-11 LB 210g ? Kakva su iskustva?
jučer kum kupio i odma ovjerio sa smuđem 4 kg ....odličan štapić
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

DarioK

RJ kakva je ta 8,0 u donosu na 9 ft 100 grama?

Brus

RJ kakvi su ti utisci o štapu. Znam da ti je na 150-o gramki smetala dužina donjeg rukohvata. Kako se ponaša prilikom zamaranja i koji je opseg težina olovnih glava za 100 gramku?
DarioK ova Mastery 100 gramka deluje jače i bolje detektuje dno i udarce. U suštini sve je stvar navike. Ja preferiram kraće štapove pogotovo za varkanje iz čamca pa je meni ona svrsishodnija od Jap 100 gramke. E sad za varkanje sa obale ova Jap 2,75m 100gr je fenomenalna.

Lomnica_city

Citat: DarioK  u Prosinac 04, 2012, 22:38:48
Brus ta mi je zoga dobro sjela u ruci iako je samo 244cm.  Prvi izbor mi je bila JAS 100 gramska, 2,7m ali kad sam je uzeo u ruke i osjetio tih 280 grama koliko je teška odmah je ispala iz konkurencije.. ne volim teške štapove..

Nije ona teska s'obzirom na namenu te tezine, balans je odlican!! Znaci i mali Zauber 2000 da stavis od nepunih 290gr imao bi super balans, to je njena prednost, a ako ti se ne svidja skines sok kapu (otezanje 35gr+gumeni omotac) i imas stap od 230-240gr, samo povelike vodjice ce ga malo vuci napred pa moras masinicu od bar 4000 po Shimanu da stavis i vozi...

Brus

Danas sam na Bovansko jezero poneo samo Mastery 2,45m 100gr i baš sam uživao  :headbang:

Pošto se smuđ javljao daleko od obale koristio sam olovne glave u težinama od 23 do 35gr. Štap je to fenomenalno odrađivao :thumbsup: Probao sam i lakše olovne glave ali je štap poprilično 'gluv' sa težinama manjim od 15gr.