XZoga štapovi

Autor Brus, Studeni 20, 2012, 18:08:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

A ko će ga znati zašto nekad udara ko lud a nekad mrljavi ili samo isprati mamac. Čudna je to riba, kao i svaka grabežljivica ima neke svoje metode koje se mi trudimo skužiti ali je on uvijek ispred nas, barem ja tako mislim.

kajman

Ako se krece u jatu jasno je zasto ponekad napada kao lud

zoranzivkovic

KO PRVI DEVOJCI - NJEGOVA JE  :occasion14:
Zoki

Lomnica_city

Hteo sam da kazem sta sam i napisao, ne pojede smudj 100% riba koje napadne, znaci ako masi, slucajno ili namerno, zivu ribu, pa cak i mrtvog kedera muvarosima uzme i pusti, zasto ne bi i silikon...

maverick

Pusti u svakom trenu kad osjeti nesto neobicno...i silikon u trenutku napada je nesto jestivo dok ne skuzi da je prevara...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Znači "nagluv" za manje glave?
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Uzmi u obzir i godine od kolege r-t  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Ako je PP 30lb to ne da nije 0,23mm, ni deklarisanih 0,26mm, nego blize ka 0,30mm, realnoj, oznaci!! A sa toliko debelom pletenicom stvarno nisi trebao da testiras dzigovanjem glavama do 20gr, ja smudja pecam sa 10lb za glave do 27-30gr, a sa 15lb za one preko!!

Greys

Probano je i sa glavama od 10grama i 14 grama na tanjom strunom, i osjeti  :icon_thumright:

kajman

Da i mene je frapirala ta enormna snaga ali to je to Lion Force je stap za sebe jedna zaista borbena masina sposobna da se nosi sa svime sto pliva u Dunavu

kajman

Naravno svako gleda svoje potrebe, nisam ni pokusvao da otkrijem gde je gornja granica ovog snagatora ali interesantna je ta njegova osetljivost. Sa Tuf Line 0.15mm i glavom od 14 grama oseca i sitna grickanja  ;D
Ribu nosi lako kao perce i fleksibilno - tipicno za xzogu

Greys

Sad nisam obraćao pozornost, da li postoji ubacivanje tega zbog balansa?

raso

Problem balansa kod štapova često se javlja. Problem nastaje kod kostruktora jer se računa snaga štapa i predviđena težina role. Kod štapova ovih dužina i snage obično računaju da je rola težine 350 g, no kod suvremenih rola više i visoke klase težina je smanjena korištenjem laganih legura kao što je magnezij te su one u pravilu puno lakše i obično se kreću između 250 i 280 g.

alexdja

Citat: Greys  u Listopad 07, 2013, 01:46:49
Probano je i sa glavama od 10grama i 14 grama na tanjom strunom, i osjeti  :icon_thumright:

Citat: kajman  u Listopad 07, 2013, 08:08:53
0.15mm i glavom od 14 grama oseca i sitna grickanja  ;D

To me je zanimalo... :thumbsup: :thumbsup:

Ostalo sam i sam zaključio još kad sam ga video prvi put... :thumbsup:

Citat: alexdja  u Srpanj 29, 2013, 12:57:58
Da li je neko video Xzogu Lion Force 8' 12-50 ?

U radnji sam ga gledao i deluje veoma ozbiljno!

Za džig iz čamca, kao da je rađen po mom ukusu, stvarno me oduševio...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Greys

Na ovaj štap je montirana i Saltiga 3500H, kao što je i r-t napisao, i ima ''lufta'' u balansu, ili ćeš si prilagoditi, ili pomaknuti držanje ruku, ili ubaciti teg, jer na pvaj štaj može ići i teža rola, a Saltiga iznosi 440grama