Udarci i kontre for Dummies

Autor Miro, Rujan 12, 2013, 10:07:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alija

Ja se salžem da se ti slažeš....najbitnije je da imaš svoje mišljenje i da se slažeš s njim   :occasion14:

tole

nema tu mjesta razmišljanju, nekad je grana, nekad panj, nekad za leđa....nekad u prazno...nebitno...na prvu pa šta bude  :pirate:

Alija

Tole care stavi si u potpis ...brži od zvuka  :notworthy:  :occasion14:

tole

napisao sam negdje ranije da imam reflekse kao  :baba:  :toothy9:

silure

Citat: tole  u Siječanj 15, 2014, 23:21:31
nema tu mjesta razmišljanju, nekad je grana, nekad panj, nekad za leđa....nekad u prazno...nebitno...na prvu pa šta bude  :pirate:
nekad grana a nekad i vrecica sto bilo da bilo i ja na sve sumnjivo reflexno da ni ne razmisljam  puknem kontru zapravo ruke mi to same odrade...nije mi na pameti da drzim stap u ruci i da spekuliram "pa mozda je riba a mozda i nije pa hoce li mi dati opet neki znak da sam siguran,,   :thumbsup:

rj

"zadrška u kontri" ponekad daje rezultat ...ebiga posle 5-6 "pravovremenih" kontri rezultat nula bodova iz očaja ne reagiram na prvi čvrk već samo djelić sekunde zastanem rezultat zna bit iznenađujuć ....da se razumijemo na  tu foru se zna prevarit i kapitalan smuđ...."sitna čvoka" nemora znaćit da je i smuđ sitan
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

VELJO

Ja sam se čudio kad sam prije par godina vidio druga Aliju kako odgađa kontru, pa je znao i on lupiti na prvu i sve se ljuti što nije odgodio! A sad i ja lagano pokušavam odgoditi kad pipkaju, mada sam nekidan lupio kontru na prvu kao konj sva sreća da nije bio pravi smuki još bi ja ispao iz čamca :toothy12:
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

silure

ako je u pitanju jedan cvrk koji me iznenadi tada ga i ja lerujem i pustam da 'pada, i ocekujem drugi udarac  :icon_thumright:

rj

silure

dobro nemogu ja puno pametovat u ovom slucaju ali na udarac ide kontra na sitan kvrc hebiga...nemogu kontrat u prazno.... hm   :icon_scratch:

Greys

Citat: rj  u Siječanj 16, 2014, 07:29:55
"zadrška u kontri" ponekad daje rezultat ...ebiga posle 5-6 "pravovremenih" kontri rezultat nula bodova iz očaja ne reagiram na prvi čvrk već samo djelić sekunde zastanem rezultat zna bit iznenađujuć ....da se razumijemo na  tu foru se zna prevarit i kapitalan smuđ...."sitna čvoka" nemora znaćit da je i smuđ sitan

Upravo ovo može potvrditi i Veljo. Bio je na vodi sa kolegom, baca ka obali, svlačenje, kvrc, ništa, baca opet na isto mjesto kvrc, ništa, kaže mu to je mali smuđ, baca opet kvrc oooodgoda, pa kontra i smuđ preko 6kg

Miro

Eto jučer na Dravi, imao dva osjetna udarca, dalje od obale da bi bio kamen.
Ja to ne bih opisao kao kvrc nego više kao neka vrsta trganja u propadanju, dakle osjetna razlika između jednog tupa o kamen ili dno.

I to dva zabačaja za redom, udarci na istom mjestu. Oba sam puta kontrirao odmah i ništa.
Poslije se sjetim ove rasprave - mislim možda sam trebao pustiti drugi put mili sekundu pa onda kontrirati.  :dontknow:
Nakon toga nula bodova.

rj

vidi da bi imao kvalitetnu odgodu kontre potrebno je da si u gram težak sa jigom potrebnim za tu prezentaciju ....ako si težak čim zastaneš jig propadne ...ako si lagan voda ti izdigne jig u oba slućaja upitna je efikasnost odgode...dalje ....ako ti je prezentacija u dijagonali isto dolazi do brzog "bjega" sheda iz zone udarca ...da skratim ...za odgodu kontre moraju se poklopit određeni uvjeti...

mossi

Mislim da ovde imamo dve situacije "ODGODJENIH" kontri.

1. kvrc, prc ili šta bilo, nema kontre, čekam PONOVO udarac, KONTRA!  ( redovna praksa )
2. muvaroška odloga kontre - smudj NOSI gumu, KONTRA!   ( silikon ... teško )

Meni se dešavalo da mi smudje ponese gumu, ali istog momenta čim to skontam kontra!

:occasion14:

Greys

Mossi, vidiš događalo ti se da ti smuđ nosi gumu, i ti SKONTAŠ i onda lupiš kontru. Nakon koliko je to?