sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Znači 7 kg sa 5 krakova taman za Savu    :headbang:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

4-5 kg je dovoljno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

pokazat ću ti kako trebaš sidro kad dođeš idući put, jergo
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Mornar Popaj

OK, biće to sljedeći tjedan, onda idemo na pivkana  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

zvona

ako sam dobro shvatio znaci camac od 6m ukupne tezine oko 320kg samnom u camcu moze drzati sidro od nekih 5-7kg?? s 5 krakova? ja sam naviko kod drugih kad dizem sidro da skoro dobijem bruh pa mi nije jasno kako to? molilo bih da mi objasnite

retfala

moj čamac od 650-700kg drži sidro težine 4kg sa 6 krakova inox žice debele 5mm

zvona

iskreno nemogu vjerovat ja sam naviko da svi imaju sidra po makar 15kg ako ne i više i svakako voda polako nosi čamac.. ocito je kvaka u tim krakovima da budu duzi da se lakse zabiju u pod i onda drzi camac..ispravi me ako grijesim

retfala

nema tu nikakve kvake, ako je dubina vode 5-6m ispustiš 15-20m užeta i staješ kao ukopan i na pjesku. žice se zabiju i zaustave čamac

Juzba

tako je, od 4 kg drži odlično :icon_thumright:
prvo sidro sam dobio od majstora Tunje, i po njemu pravio ostala

zvona

a sta ako je dubina vode od 10-30m ima takav potez kod mene na savi zove se motajički liman jer se nalazi pored motajice s cim se tu usidrit? a sto se tice ovog dijela gdje inace pecamo tu su dubine od 5-15m vecinom..kod mene gdje pecamo imas teren dubine od 5.15m..pa onda jedan potez nekih 200-250m dubine max2m sami sljunak i kamenje pa onda nakon toga dolazi dio save na kojem je muljevito i pjeskovito dbo sa dosta potpite sumice i granja ( teren  :thumbsup:  za šarana ) znaci da bih ja u čamcu stalno trebao imat barem 50m špage??

retfala

Juzba

pravilno sidrenje je napuštanje sidrenog konopa za 3 dubine, znači da ako je dubina 10 m ti se pustiš na konopu 30, al u biti nemora toliko, može i kraće, zavisi opet kakvo je dno

zvona

aha ok..hvala.. i onda si na pocetak čamca zavarim nekakvu kukuicu da namotam špagu da zaustavim kad mi bude dovoljno špage.. hvala na odgovoru.napravit cu si takav uteg kad napravim čamac Bistro

mossi

Najteže se sidri na čistom šljunku.

maverick

ja imam oko 40 metara spage...i dovoljno s sidrom od 4 kg na dunavu u bilo koju dubinu...krakovi na sidru ne moraju biti ni preveliki...ovako kao na slici je vise nego dovoljno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"