sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

sad ću te možda pitati glupost.........jel ti sidreni konop ide po sredini čamca ili ti čamac stoji ukoso pa ima puno veći otpor, jer sa tim sidrom se moraš usidriti gdje god poželiš
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

zvona

Na sredini čamca mi je zavezano.. kad sam izbacio sidro namjerno sam otpustio tih 20m strika 8mm i spuštala me voda jedno 10m prošo poziciju..vidim ništa od tog digo sidro i na pjesak tamo isto lose.. mozda cu zice slabe? Pa se ravnaju jer sam ga izvadio van a one napola otvorene..

Vidio sam tvoje..super je.. ja sam ovo na brzinu sklepo i stavio u čamac

ossa

Uzmi tanki kanap 5mm će ti raditi posao.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

treba 5 komada od 5 milimetara ali od inoxa...od obicnog željeza treba 6 zica...meni drzi pol tone na pijesku...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

A sta cu s ovim?  :icon_biggrin: Jel 8mm predebel?  Pokušat ću nači od inoxa jel su skupe žice i cjev..jer onda bi napravio komplet od inoxa.. e onda s cim ga otezat a da ne pocrni materijal??

maverick

Navari jos dvije zice...konop je ok  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Citat: ossa  u Studeni 24, 2013, 20:18:32
Danas sam sidrio na mestu gde je tvrda glina (ravno ko tepsija) a protok za džig glave 60g i više. Dubina 4-5m. Mora tanak kanap 5-6mm i dužine 30m. Cela dužina mi je skoro trebala danas na tom mestu.
Mozda je glupo pitanje, ali sta radis na tom mestu, u ovo doba :icon_scratch:

ossa

Sidrim tajmena :)
Salim se ti si moj drug. U pitanju je prelaz sa 4 na 16m ... Veliki liman itd...
Naidju krize, drukcije grize...

zvona

Citat: maverick  u Studeni 24, 2013, 21:28:30
Navari jos dvije zice...konop je ok  :thumbsup:

Oke.. ali svakako ću ja nabavit inoxa pa napravit još jedno od 3kg..al moram uzet u obzir da sam se dosad sidrio 10 puta..i to je problem jer sigurno svaki teren ima drukcijw sidrenje ili?

maverick

Ma jok..na isto ti dodje, kad savladas neces vise ni razmisljati o tome  :thumbsup:

zvona

:icon_biggrin: dobro šefe.. napravit cu kako si rekao.. :icon_thumright:

Imas pp

twister011

Citat: ossa  u Studeni 24, 2013, 21:35:31
Sidrim tajmena :)
Salim se ti si moj drug. U pitanju je prelaz sa 4 na 16m ... Veliki liman itd...

Aaaaa, opravdano :thumbsup:
Generalno izbegavam teske glave, a ovih dana uzivam (uspesno) sa 14 i 18 u najgorem slucaju 21 i 28, pa sam se zato "zabrinuo".
Teska oodeca, teska mesta, tezak pribor......nije vise moja opcija :nono:

Slaven

oće to tako sa godinama i kilama :laughing7:

twister011

Ide Bozicni post, pa cemo onda da vidimo :laughing5:

maverick

Ponekad me zatrefi da zakucam sidro u panjeve i nema boga da ga izvadim....dva puta sam rezao ove godine....pa sad rezervno sidro ide u futrolicu pa u komoru da ne zvecka dok jurim