Zagađenje rijeke Drave za vrijeme kampanje šečerne repe

Autor šime, Listopad 30, 2013, 21:43:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Mislim da im neće pasti napamet da to ponove (jer stalno smo na okidaču i pratimo ih šta rade) he he .Ma dragi moji ovo se podigla gadna prašina a  sam slučaj je navodno završio kod samog ministra.Igrom slučaja sam saznao te i ostale pojedinosti,naravno onako neslužbeno.Ma čuo sam da su skoro letjeli oni koji su to do sada gledali kroz prste.Budimo sigurni da čim malo (ako ispuste) ispuste melasu u Dravu odmah slijedi reakcija naravno uz javne medije.Pa dosta je bilo da se može raditi što se hoće sa ispustima u rijeku Dravu. Eh pa našli smo i jedan prikriveni ispust u rijeku Dravu od jedne svijetski poznate takstilne kompanije i to je sada na redu, da javnost vidi i presudi. Jedan dan ide crvena boja , pa zelena  pa žuta a sam bog zna kakvim teškim metalima ili kemijama je zasičena ta voda .E sada samo da vrijeme dopusti uzimamo uzorak i šaljemo na analizu. Pa onda na bubanj

maverick

Odlicno, uvijek mi je drago cuti kad se dogodi nesto tako, pa makar bilo i na kratko  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

Uvek, i svaki put iznova, me iznervira kada shvatim da se samo mi rekreativci, ljubitelji prirode, ljudi kojima je hobi vezan za prirodu na bilo koji način, više borimo i brinemo za prirodu nego oni kojima je to posao za koji su plaćeni i imaju svu potrebnu infrastrukturu, mogućnosti i ZAKON na svojoj strani ...
Samo napred, ebite im majku  :thumbsup:

šime

Ma da to je žalosno ,upravo to mjerodavne institucije ne rade svoj posao kako treba. Evo kako stvari stoje i dalje je sa vodom OK,nema te ljige i nadam se da je tomu došao kraj.Evo svi likujemo i nekako sam uvjeren da je to to.Bili smo jučer na vodi ,na onako visokom vodostaju i očekivali smo da će možda kriomice ispuštati tu ljigu,ali sve je OK,jednostavno je nema.

Greys

Svaka čast tebi osobno na velikom trudu, rijetko se tko usudi, ali i ima volje toliko kao ti,  :occasion14:

šime

Ma vidi Greys nema tu šta sve je to istina ,nema se tu koga bojati ,mogu me,ali i bilo koga drugoga samo mrziti.A što se tiče truda ma kada ti pukne film i vidiš da radi svatko što ga volja onda popi...... i samo pravim nastupom (u ovom slučaju javni mediji)udariš i eto ga.Mi koji smo svakodnevno na vodi moramo i bez ikakvoga ustručavanja reagirati na nepravilnosti jer samo tako možemo zaštiti ipak NAŠE VODE na kojima MI CARUJEMO I UŽIVAMO. Ma da se nevračam na ono o tajednici ribolovnih društava,a koje smo "  mi odabrali " a da ne govorim  o tome koliko ta ista radi i šta sve radi ili ne radi. Činjenice su takve da krucijalne stvari radi nekolicina ljudi istinskih zaljubljenika u rijeku Dravu i Dunav.Ma naš vijek sportskog ribolovca je veoma kratak u srazmijeru koliko to volimo, pa zar treba onda dozvoliti bilo komu da uništava našu zajedničku ljubav prema Dravi u Dunavu. Ma moram i ovo naglasit, a vrativši se na krucijalne stvari, pa sjetimo se ribara na Dunavu u Kopačkom ritu, vjerujte mi iz mog saznanja nije zajednica ribolovnih društava to uspijela riješiti već mi pojedinci a i kroz ovaj naš forum vršeči pritisak kroz dopise i ukazivanja na nepravilnosti ,i  kroz naš forum .pa netko je zasigurno vidio ono što smo mi sami dopisivali međusobno,i ipak rezultat je taj da RIBARA VIŠE NEMA U KOPAČKOM RITU.Ma nemam ja osobno protin nikoga u zajednici ribolovnih droštava,ali UPOZORAVAM DA VEĆ GODINAMA NE RADE KOKO VALJA i prema potrebama samih NAS. Sami sebi su svrha,eto tu je problem.Za sada toliko, dolaze  skupštine u ribolovnim društvima na koje se treba masovno odazvati i mijenjati on o što ne valja i ne dozvoliti da manjina odlučuje o večini.Dajmo si truda i idimo na skupštine skupšina je najviše tijelo ribolovnog društva i tamo se mogu dešavati promjene ,naravno NABOLJE jer se MOŽE I MORA biti bolje.

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

šajzika

sad ce ispast glupo ali ajd
""""šimetova žena radi na neptunu pa s time šime onda ima puno vise nego cugu """
imam osjecaj da se znamo  :icon_cheers:
Audentes fortuna iuvat

Darko

nije to isti šime , a šime s Neptuna nepije kolu sigurno  :toothy10:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

šime

HA HA  HA .Nisam taj Šime čija žena radi u Neptunu,Mislim da bi Šime sa Neptuna kada bi popio Kolu (rakijica je je kod njega aktualna) u najmanju ruku pao u nesvijest.Ma malo šale ali nisam taj mada znam vrlo često naići u Neptun, naravno poslom ali i zbog prijatelja.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

šime

Ovo što se dešava je pravi užas, naime ova sluz gdje da se uhvati , doslovno ubije sve , da ne govorim od riblje mlađi , mikrorganizama , nema biljke u vodi koja nije uvenula od ovoga .A u prolječe kad voda zatopli ta ista sluz počinje trunuti i stvara otrovne plinove u velikim količinama i opet ubija sve, na način isti kao da je netko otvorio plinsku bocu u vodi.U limanima i mirnim mjestima se taloži i uništava sve. Upravo sada se to dešava , a pogotovo ju ispuštaju sad kada su vodostaji povišeni i pecaroša ima jako malo.Ovo traje godinama i može mrijest biti iznimno dobar kada tu istu mlađ u jesen čeka ovo u limanima i mjestima gdje se riba krtoži i o tako temeljito pobije za nevjerovati.Na sve ovo svi šute, dragi moji prijatelji pecaroši netreba šujeti, ovo je samo mali dio i nemoguće ga je slikom i riječima opisati , to se mora vidjeti i zaustaviti.

mlb

neki dan sam oko 4.km bacao vobler , pa to je užas! čim malo dotakne dno izvučeš cijelu gvalju te sluzi na vobleru! Slično kao u belišću one nakupine celuloze!  :icon_puke_r: