Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Batica

Na Tajmenu po meni treba manja prednja komora, da se dobije na prostoru i da je malo dublji.

Ervin

Veličina komore je stvar ukusa i realnih potreba...
Meni isto smeta veličina komore kod Tajmena, mnogo više volim kada ima prostora da se prošetam u čamcu! :toothy12:
S'druge strane dobro bi mi došla veća komora da ne moram da teglim veslo i još neke sitnice iz kabine, ali ako je to stvar kompromisa, uvek ću izabrati više prostora za šetnju u čamcu! Tačnije, tako sam i izabrao, pošto moj čamac skoro da i nema prednju komoru (ima jako malu)... :takoje:

ossa

Na prednju komoru ladno, ali ladno staviš stolicu i iz nje lepo bacaš sa visine  :whip2:
Naidju krize, drukcije grize...

Ervin

Sve dok ne naiđe bela lađa... :toothy9: :rofl2:

rj

meni se sviđa veča prednja komora svašta stane u nju ...kad dvojica pecaju jedan bude kob motora a drugi sjedi na komori...da ne govorim koliko komora učvrsti ćamac
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ossa

Bukvalno je platforma na kojoj se stoji, sedi, leži (sunča), Drže peškiri leti za decu i slično.
Ovo beše moj na porinuću

Otvara se ovako

Kada sam bušio na pramcu rupe za bitvu (sidrenu) mnogi stavljaju "kolotur", ceo uđem u komoru ležeći i bušim rupe.
Naidju krize, drukcije grize...

Batica

Na Aqva lux-u je komora taman koliko treba da spakujes stap od 3m. Jedino otvor nije dovoljno veliki. Treba veci. Isto i sa zadnjom komorom. Ogromna a otvor mali.

Tićo

To sa komorama je stvar ličnih potreba, nekom odgovara baš komora na Tajmenu jer peca sa parabolicima pa ih može sklopljjene staviti u komoru ili sa Bul Fighter-ima 3,2m ista situacija, a neko preferira teleskopa ili 3 metraše pa mu je dovoljna i komora na Tri princeze Aqua Luxu ili slično. Što se mene lično tiče ja volim veće komore sa velikim otvorom, prvenstveno zato sam i kupio Tajmena.

Retfalački mačak

Citat: ossa  u Travanj 25, 2014, 10:04:00
Bukvalno je platforma na kojoj se stoji, sedi, leži (sunča), Drže peškiri leti za decu i slično.
Kada sam bušio na pramcu rupe za bitvu (sidrenu) mnogi stavljaju "kolotur", ceo uđem u komoru ležeći i bušim rupe.

A može ležati i sunčat i se i kolegica, ti lagano voziš i imaš krasan pogled.  :clap2: :clap2: :clap2: :stripii: :stripii:

milan-so

Ajde da iskusniji kažu kako ovo izgleda ... snimak je takav kakav je, zvuk je takav kakav je ... snimao telefonom sam u čamcu ...
Šta je poenta ... Pošto nemam nekog naročitog iskustva zanima me da li ovo izgleda kako treba u smislu traga koji ostaje iza mene i glisiranja tj eventualne potrebe za korekcija u trimu ... ako se može proceniti iz ovakvog snimka ...
Inače motor je Mariner 15ks 2t. Nije precizno mereno ali dvojica idu 30ak km/h  ...

maverick

Sam bi trebao preko 40.....ovako inače fino mi djeluje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

ideš jako , jako ljepo  :hi:   

Teško je na mobitel snimku procjenit koliko je krjesta daleko od čamca i koliko je to sve ugođeno  , al malo toga se može ofalit kada je tajmen u pitanju !

uživaj !

milan-so

Citat: maverick  u Kolovoz 23, 2014, 19:41:43
Sam bi trebao preko 40.....ovako inače fino mi djeluje

Nikako da ponesem gps iz kola, svaki put se setim negde oko velikog limana  :icon_biggrin:

alexdja

Izgleda skroz OK...

A što se trima tiče, ja sam poslušao retfalu...

"Povuci skroz unazad na poslednju, ako ne tapše, to je to, ako tapše, vrati za jednu..."...

Kod mene, na Yamahi 20 4T, udaljeno od daske koliko može...

Evo ti radi poređenja kako izgleda prva verzija Tajmena na vodi, sa Hondom BF 30, pri brzini od 40ak na sat, mereno navigacijom na androidu, koja uvek pokazuje nešto manje nego automobili (ne znam zašto)...

http://youtube.com/watch?v=ZH5Tw5GdOGQ

Kiza vozi na nekih 75% ili malo više gasa, ja na nekih 90%...

Moje dno sveže ispuškirano...
       Nema više divljeg bučka. :no:

retfala