Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Hvala svima na savjetima. Budem pogledao koliko imam žice, ako i nemam dovoljno, mjenjat ćemo  :icon_thumright:

Kugla

Mala pomoć ako je netko imao iskustva sa ovim motorima
Jedan je Parsun 5, 2009. godište, i cijena 500eura, a drugi je Parsun 2,6 ( to je 4 ps) novo nikad korišten. isto 500 eura. Kakva su vam iskustva ili iskustva vaših prijatelja, u dilemi sam kupovati nešto tako jer nema se puno love, a ima i jedna Yamaha 6, pet godina stara jako malo korištena samo na dunavu i dravi i išla bi za 5.500 kn i znam da je to najbolja opcija ali čovjek ne da na dva puta a cijeli iznos se nema pa ostaju ovi parsuni ili lama pa kasnije nešto bolje.

silure

1:yamaha 6
2:parsun 5 nisam bas cuo da se zale na taj motor a citajuci po forumima imaoci su jako zadovpljni pri tome potrosnja 1 litra...a price o plasticnim lezajevima kaze jedan serviser da su samo price...

retfala

ja znam za slučaj da je čovjek nakon par mjeseci vratio parsun 5 jer ga nisu nikako mogli popraviti. moguće da je to čak netko od naših forumaša

Kugla

Tunjo mislim da znam o kome je riječ, malo sam čitao i na drugim mjestima i svi kukaju po pitanju ti parsuna 5, dok ovi već su kaže ok, e sad biće lama kako stvari stoje a kad se skupi za neku yamahu ili sl onda to i gotovo.

grga

taj sretnik sa parsunom je jura :toothy9: neznam jel se više napatio s njim ili mojom osamnajsticom

silure

A i istina je da 4t motori do 5ks nisu nekog vijeka...ipak je uvijek najbolje pitati ljude koji ih koriste to stoji...

Greys

Doduše, načuo sam se priča (kažem možda je rekla-kazala) kako su slabiji Parsuni drlogane, ali opet sve modeli do 2008.godine. Načitao sam se na forumima čuda o njima. Znam da nije isto uspoređivati 15ks i 5ks, ali ja sam sa svojim prošao već podosta sati bez problema. Najveća ruta u komadu mi je za sada nekakvih 61km.

vedro

Citat: kugla  u Kolovoz 10, 2013, 08:44:46
Tunjo mislim da znam o kome je riječ, malo sam čitao i na drugim mjestima i svi kukaju po pitanju ti parsuna 5, dok ovi već su kaže ok, e sad biće lama kako stvari stoje a kad se skupi za neku yamahu ili sl onda to i gotovo.
Mozda je moja petica iznimka ali ja nemam nikakvih problema,pali kao mina. Do duse ja neidem na neke duge relacije ali za ovo sta meni treba je odlican!

maverick

Citat: retfala  u Kolovoz 10, 2013, 08:39:17
ja znam za slučaj da je čovjek nakon par mjeseci vratio parsun 5 jer ga nisu nikako mogli popraviti. moguće da je to čak netko od naših forumaša

Nije netko vec Jura  :icon_biggrin: sahrano ga taj motoric...inace ima dosta koji se voze s njim bez problema....u svakom slucaju yamaha je bolja ako je imalo u solidnom stanju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

A malo moras imati i srece...nekima se kvare i najbolji i novi motori a neko nemoze poderat ni muzejske starudije...zato povesti dobrog majstora...a sad koji motor??koji god odlucis samo nek je dobar...

Greys

Keči me zove, žica gdje se gasi motor, izgubila kontakt (tako nešto) i mogo sam verglat još 1000x, uzalud, odvezo motor, kolega nazvo za 3minute kaže stvar gotova  :icon_biggrin:

maverick

Dogodi se ponekad...ali dobro da je svo zlo u tome  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Fala Bogu da. No svejedno ću ovih dana još da kupim filter goriva, zbog pijeska u rezervaru, za sigurnost  :icon_thumright:

maverick

Očisti rezervoar, isperi ga dobro u par navrata...taj pijesak zna nekad vaditi zivce