Parsun

Autor Grof, Studeni 22, 2012, 14:57:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

kritika ce uvijek biti to je normalno...ja bih rado sa svoje srare yamahe na novi parsun...koliko vidim po forumima itd pa nije bas ni da se nekvare te nove yamahe a i par vrhunsko kvalitetnih hondi sam vidio na njuskalu za djelove jer je uzrok kvara bila radilica...i kojekakvih mehanickih dijelova koje su neisplativo za popraviti...a selva je također napljuvana a da su lose bas i nisu...realno je tako
parsun zaostaje za vecinom tih marki to stoji...ali da je drlog to nije...istina da ima nekoliko mana slabijih tocaka radi plasticnih dijelova ali sama mehanika je dobra...a ti plasticni dijelovi se poput puzica za gas i kojekakvih polugica koje ako puknu mogu se zamjeniti alumunijskim ali to nisu bas neke ozbiljne greske....ja sam samo iznio svoje misljenje kao i vi tako da bez ljutnje

grga

reci nam iz prve ruke  pa i ti si bio vlasnik parsuna :toothy10:

maverick

Ma u koncnici je tako...a mene je taj motor odusevio kad sam ga prvi put dobio u ruke......a yamaha i honda...imao sam i selvu...nikad nisam imao tako pouzdan motor, grub i bican ali pouzdan...na kraju svatko kupi sta moze i kako moze...tu imamo osnovni problem slovom..i ja bih vozio yamahu novu 30 ks...nije se bilo pa sam morao na 25  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Da imam para uzeo bih Yamahu, nemam para, imao sam Tomosa 18, i smatrao ga najboljim motorom jer mi je bio pouzdan i nije me ostavio kao Tomos 4. Kad se skupilo, napokon odlučio za ovo. Da je vrh, naravno da ni blizu, ali vjerujem da će moje potrebe biti zadovoljene. Za sada ću samo promatrat ovu temu, ali svako iskustvo bilo pozitivno, ali dapače i negativno, javno ću reći, i ne samo hvaliti svoga ''konja''. Za svaki savjet kao i masu puta vezano uz bilo šta, pitati dečke sa foruma kao i majstore koji šarafaju iste.  :icon_thumright:

maverick

Ja bih volio da te sluzi bar sto godina  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

I ja druže, hvala  :occasion14:

maverick

Treba biti realan..teska vremena..ljudi se bore za goli zivot a oni za vanbrodski motor 30 ks isto koliko i za novi automobil...

jura

Citat: grga  u Lipanj 25, 2013, 21:55:34
reci nam iz prve ruke  pa i ti si bio vlasnik parsuna :toothy10:
Ja nisam mjerilo uvjek bacim pljugu, tako sam od svih ljudi na Dunavu upoznao tebe i Maverika  :icon_biggrin:

silure

Kada sam htio kupiti parsuna se sam svugdje procito o njima i raspitivao se i naravno vecina reklo da je to bacanje novaca bolje kupi nesto starije...ma samo pljuvanje...pa sam kupio nesto stari nisam sluso sebe..mojsusjed preko puta kupio parsun i sada se fino vozi novim motorom a ja nisam budala htio parsun kao on...ja sad moram u svoj ulagati dok moj susjed upali i vozi se....ja budala eto mi sad....

davor99

Citat: silure  u Lipanj 25, 2013, 21:52:59
par vrhunsko kvalitetnih hondi sam vidio na njuskalu za djelove
Najvazniji problem kod tih motora za djelove vam je ta da su radjeni po sistemu briksovih kosilica znači nema lezajeva na radilici nego su zbog ušteda ili namjerno, radilice  postavljene izmedju dvije polovice kućišta.To konstrukcijsko rješenje traje dok traje ali kad ode popravka nema znači moraš kupiti novi.
To je nazalost produkt globalizacije i današnjeg trenda.
Vodite ljubav, a ne psa

Mornar Popaj

Jel ima netko, ili pozna nekoga tko ima Parsun 9,9 ks ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Greys

Ovih dana ću nastojat (zapravo kolegu ću pitat  :icon_biggrin: ) ubaciti nekakav akumulator (moram ga nabaviti, vjerujem od auta nekakav) u čamac, i nabaciti elektro start kojeg i posjedujem. Moram samo vidjet koliki su mi kablovi jer bi provukao od motora do prednjeg kraja Elana 401, ujedno i zbog težine (akumulatora) da mi bude za balans kada sam sam u čamcu. Za sada provedeno nekoliko sati sa motorom, i sve radi kako treba. Paljenje na zub  :icon_salut:

maverick

To je prava gotiva....ja nikad vise u zivotu ne bi zelio imati motor bez elktrostarta i cerade....toliko olaksava pecanje i povecava uzivanje da nije za povjerovati  :thumbsup:

pampasexpress

Citat: Greys  u Srpanj 12, 2013, 14:09:33
Ovih dana ću nastojat (zapravo kolegu ću pitat  :icon_biggrin: ) ubaciti nekakav akumulator (moram ga nabaviti, vjerujem od auta nekakav) u čamac, i nabaciti elektro start kojeg i posjedujem. Moram samo vidjet koliki su mi kablovi jer bi provukao od motora do prednjeg kraja Elana 401, ujedno i zbog težine (akumulatora) da mi bude za balans kada sam sam u čamcu. Za sada provedeno nekoliko sati sa motorom, i sve radi kako treba. Paljenje na zub  :icon_salut:
obzirom da i ja imam elana , mogu ti reci onako odokativno da ces trebati (elan je 4m) bar 5m kabela a mozda i vise dok se provuce i ostavi viska radi motanja i to opet odokativno
cca. 2 x 25mm jer elan je pvc pa moras vuci i pozitivnu i negativnu ( i + i - ) to sve radi pada napona jer anlaser trosi pooodosta kod vrtnje ako imas namjeru utrpati accu. u vrh svoje jurilice
pravilo je da nema pravila

mlb

Uopće nema potrebe trpati akumulator naprijed jer čamac kad miruje stoji idealno a izglisira ga sa pola gasa bez problema!! Tako da uopće nevidim razlog za otežavanje prednjeg djela! Možda grješim ali to je moje mišljenje nakon što sam vidio i provozao tu kombinaciju! :occasion14: