Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

I susjed se javio, preporuke za kupovinu će dati na kavi?

maverick

Citat: rj  u Prosinac 24, 2013, 10:31:44
kad smuđ neče "da rad" kad se povukao na "zahtjevne" pozicije ( dubina 10-12 m solidan protok i panjevi) tu tanku nit od ulova i pušione odigrava prvenstveno štap...na pješćanim prelazima ...anfalima ...presudna je težina jiga a germina ili picker završavaju posao  :mt1032:

Pao si pod utjecaj Dunava...nama na Dravi zahtjevna pozicija je puno puno laksa od Petrasa..... :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

polako neći on ni na Dravi bit dovjeka na tim pozicijama gdje ga sad lovite ....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Nisi skuzio....moji panjevi s jakim protok gdje pocesto lovim su do 30 gr protoka i dubine do 5-6 metara....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

gdje će ti duša kume  :eek: meni si rekao da ga loviš na pjesku...afali cc2 m dubine  :angry1: kuma mulja eeeee...smuđu ebem te ko te izmisli  :mt1032:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Retfalački mačak

Auuu, što mi je iz ovih zadnjih postova poznatiji Lemah štap.  :stripii:

maverick

Citat: rj  u Prosinac 24, 2013, 11:24:42
gdje će ti duša kume  :eek: meni si rekao da ga loviš na pjesku...afali cc2 m dubine  :angry1: kuma mulja eeeee...smuđu ebem te ko te izmisli  :mt1032:

Jbg kume...nije svaki dan tamo....prije tri dana je bio na kamenu...sad dva je u panjevima, navecer vobler na istim pozicijama uz panjeve...mada je tunjo jucer isto lovio na pijesku....krece se on, a ni ja ni zrinko ne zaostajemo za smudjem...krecemo se , trazimo, rovarimo...rudarski odradjujemo.... :ok: da nas je jucer netko promatrao rekao bi da zlato trazimo...i u tom je bit uspjeha, marljivi smo i vrijedni...stapovi role...sve ostalo je manje bitno...

dravski pecaros

Citat: kugla  u Prosinac 24, 2013, 07:44:05
Sad je više čamac u pitanju, već sam se savjetovao i naravno i tvoj savjet  je dobro došao, Znam da je teško pomiriti i  jig i vobler u jednom štapu, ali nije i nemoguće, Već sam napisao da si moram pribaviti nešto pa me do sad u tom cijenovnom nižem rangu zanima Lemax i dobio sam već dobrih savjeta, u nabavku ću na proljeće sad se financijski ne može a do tad svaki savjet je dobro došao. Naravno kad nešto isprobaš odmah vidiš jel ti paše ili ne, ali i informacije i savjeti od svih su dobro došli.
Brine me susjed moj ne javlja se moram na kavu on sigurno čuva savjet za usmenu predaju  :ok:
kugla nemoj se opterecivati stapovima zleco sa nekim drkom u dva dana digo 2,4 i 8 kg smuđeve..na obicni silk..NA PRAVOM MJESTU U PRAVO VRIJEME

Kugla

Je Dravski čuo sam danas mislim da je dobio jeoš jednog i taj treći navodno isto velik. To sam već napomenuo u pravo vrijeme na pravom mjestu, a taj ne rovari malo tu malo tamo i gotovo i redovno ga hoće.

MIF

Citat: maverick  u Prosinac 24, 2013, 10:17:51
Brzi stapovi su osjetljiviji , lakse prepoznajes depresije i ispuspcenja na dnu, i ono sto je najbitnije pomazu početnicima da preskoce koji razred....lakse ce uloviti ribu s manje sile pri kontriranju i ne moraju bas imati toliko istancani osjecaj u ruci da porazgovaraju s rijecnim koritom.....i naravno daleko od toga da to mora biti cd ili stap preko 100 eura.....daleko od toga da Mif ili rj nece otici danas na vodu i otpecati s germinom, jer dovoljno iskustva u čizmama navesti ce ih da se prilagode opremom vodi i usklade trenutno s nacinom ribolova....znati ce da kotra mora biti da ispadaju plombe na zubima....i lovit ce siguran sam bez obzira sto imaju razlicito misljenje u ovoj temi...

Zemo..ma znam ja prednosti dobrog u odnosu na loše..Nešto drugo htjedoh reći:
Pa evo pogledaj i teme po ovom forumu,o čemu se raspravlja?
Stela?CD? DaiWa?
Sve je to tako,i nije to samo ovdje,ali to samo potvrđuje ono šta pišem.Previše ja danas "ribolovaca" sa tim i tim štapom,sa tom i tom rolom,sa tom i tom špagom,i to stvara krivu sliku o ribolovu.
Ako Kajman,RJ ili neko drugi lovi sa nečim,i to mu je dobro,i o tome piše,za druge to ne znači apsolutno ništa.Meni CD NE PAŠE,bez obzira na njegove prednosti i mane,i tako bi trebalo i pisati.
Taurus ili Stela? I slične stvari..
Individualno je to,i tako bi trebalo biti.Ja volim kratke,lagane,oštre i male gramaže.I uopće me ne **** teške glave,bez obzira na "preporučeno",jel to štap za to ili ne..
Stavim,bacam i dok god ne mašim ribu DOBRO je..Ne razmišljam o karbonu,o akciji,o ničemu.Kupio sam štap koji je meni OK,i super sam sretan i lovim.
Ne znam baš da bi nešto više ulovio sa drugačijim ili drugim.

maverick

A kao prvo nije se ni rj rodio s cd-om a peca 40 godina...kao prije je riba bila tupava a sad se opametila pa treba cd  :toothy12: a ostali , sta ce, citaju forum...misle ova dva sto ih spominjes , stariji , ozbiljniji pa trebaju kao i oni...a ono stari lisci...tko da im vjeruje kad pod stare dane djecu prave  :icon_scratch:

MIF

Pazi ga stvarno sa čim se on bavi... :stripii:
A šatro samo lovi ribe i pravi gumelezunge..moš mislit.. :rofl2:

kajman

Citat: maverick  u Prosinac 24, 2013, 20:22:03
A kao prvo nije se ni rj rodio s cd-om a peca 40 godina...kao prije je riba bila tupava a sad se opametila pa treba cd  :toothy12: a ostali , sta ce, citaju forum...misle ova dva sto ih spominjes , stariji , ozbiljniji pa trebaju kao i oni...a ono stari lisci...tko da im vjeruje kad pod stare dane djecu prave  :icon_scratch:

He he stari lisci decu prave
Cabin Creek 4"  twich-in
FT 5“
Fin-s 7“

kockar

Citat: maverick  u Prosinac 24, 2013, 12:27:34
[..krecemo se , trazimo, rovarimo...rudarski odradjujemo.... :ok: da nas je jucer netko promatrao rekao bi da zlato trazimo...i u tom je bit uspjeha, marljivi smo i vrijedni...stapovi role...sve ostalo je manje bitno...

^ Ovo je sustina za mene.

Oni sto su zarasli za jednu poziciju i bacaju na njoj dok smudj ne naidje, bez obzira, na  uslove, mogu se opusteno prebaciti i na dubince!
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Jožef1

Jedno pitanje od Vas koji jigate soma sa obale. Pitam radi sina (ja ne jigam), on bi jigao na Dravi, Dunavu sa obale na soma. Spominje mi jigove teške 60-80gr. Koja duljina štapa, gramaža štapa i akcija štapa za tu vrstu jiganja. Moja malenkost nema pojima.  :no: :hi: Hvala unaprijed na odgovoru.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....