Limeni bič

Autor maverick, Studeni 23, 2012, 00:40:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Sujeta je losa osovbina...neki je se rijese a neki ne. Neki se pojave i misle s kojom tisucom eura kupiti status u ribolovu....ali to ne ide tako. Takvi  zauvijek ostanu treca liga i kasnije odustanu. Ribolovac se gradi vremenom provedenim na vodi a ne novcem i preko foruma.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

nikad ribolovca nisam cjenio po priboru koji koristi ...znam dosta vrhunskih ribovaca koji koriste pribor niskog cjenovnog ranga u sezoni ih som razmontira 3-4 puta i to je to piće dalje
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ja ni ne želim da se na ovom forumu raspravlja na način kao što se otelo na varaličaru, čak naprotiv ...svatko ima svoj ukus za pribor i svatko lovi s onim što želi. Poanta ovog teksta s njemačkog foruma je da onaj koji najbolje poznaje te blankove napiše nešto sasvim drukčije nego što naši tvrde. Što se tiče samog štapa meni je pojam zbog dosta detalja koje sadržava, od onog pletenog dijela kod haltera do gold cerment vodilica i kao takav je činio jednu cjelinu koja je za svoje vrijeme doista bio dio prestiža pojedinog pecaroša....Danas je za mene ništo do dijela pribora tko netko različitog ukusa od mene želi posjedovati.Ne bih spominjao one kojih nema na forumu ali i oni imaju svoj ukus i pecaju s čim žele...isto tako vjerojatno i moj pribor mnogim nije zanimljiv....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

lijepo mi je kad čovijek poznaje pribor,  kad si ga može priuštit i kad uživa u njegovom korištenju.s druge strane ružno je kad čovjeka čini sretnim cijena pribora samo zato što si ga neki drugi nemogu priuštit. lijepo je kad čovijek uživa u svojoj moći i ružno ako uživa u tuđoj nemoći. :ok:

rj

Citat: maverick  u Prosinac 20, 2014, 14:33:52
Ja ni ne želim da se na ovom forumu raspravlja na način kao što se otelo na varaličaru, čak naprotiv ...svatko ima svoj ukus za pribor i svatko lovi s onim što želi. Poanta ovog teksta s njemačkog foruma je da onaj koji najbolje poznaje te blankove napiše nešto sasvim drukčije nego što naši tvrde. Što se tiče samog štapa meni je pojam zbog dosta detalja koje sadržava, od onog pletenog dijela kod haltera do gold cerment vodilica i kao takav je činio jednu cjelinu koja je za svoje vrijeme doista bio dio prestiža pojedinog pecaroša....Danas je za mene ništo do dijela pribora tko netko različitog ukusa od mene želi posjedovati.Ne bih spominjao one kojih nema na forumu ali i oni imaju svoj ukus i pecaju s čim žele...isto tako vjerojatno i moj pribor mnogim nije zanimljiv....

kume ja sam se 90% diskusije zaebavo kad sam skonto da su se naložili završili smo priću...nema ljutnje al je tako....ono za zaebanciju je kad je neko slijep pored zdravih oćiju  :rofl2:

rj

nađoh nešto zanimljivo ....

Firma USA Graphite vise nepostoji sa starom posadom koji su nabavljali te Karbonske slojne mrezice od cega se Blank pravio, Firma Profi Blinker je uspela da nadje jos bolji Karbonski Materijal od kojega se pravila druga serija Limenog Bica ( Blechpeitsche ) i taj materijal je velika tajna, jer Stap je iste debljine kao prvi Model samo sto ima vise slojeva tih Karbonski mrezica i to mu daje tu nevjerovatnu snagu i ipak je prilicno savitljiv...nije prekrut..
Akcija mu je isto od 5-100g.
Ja imam u svom vlasnistvu jedan od zadnjih proizvedenih originala tog Limenog Bica  Profi Blinker Blechpeitsche. Ja zivim u Njemackoj i imam svoju Ribomaterijalsku Radnju nedaleko od firme Profi Blinker tako da ja nabavljam od njih Robu ( Atraktore, Turbo Taile, Blinkere, Varalice, Najlone , Spage..... itd.) imao sam srecu da sam uspeo da dobijem jedan polovan Stap od njih....a molio sam ih ko Cigan Ciganku da mi prodaju jedan....... jedva...skoro dve godine sam molio... i na kraju dobio.
Novi Stapovi su se krecali izmedju 800€ - 1100€... Stim da je manje od 500 komada sve skupa proizvedeno i prodano cene za polovne Stapove se sad krecu od 1500 do 2000€...i to ako imas srecu da se dokopas ponude od nekoga sto bi prodavao...
Hteo sam da ga imam otkad sam video njihove snimke na Ebru da vade Somcine od 2,30m i 75kg i kada su bili na Kaspickom Moru  u Delti Reke Ural u Kazakstanu gde su vadili sa
Limenim Bicom Jesetre od Tri metra i 180kg ( ovo zvuci neverovatno ali je ziva istina )Stap je strasno multifunkcionalan... imas osecaj za Ribu prosecno normalne velicine a imas i sangu za ogromne Dozivljaje.
A sto se prica da su nasledni modeli Limenog Bica--------- Adrenalin ili Skyblade slicni Bicu... nije ni blizu istine... jer su bili isprobani i usporedjeni sa originalom od Momaka iz Firme Profi Blinkera... sva tri Stapa bili su zajedno testirani na  Ebru... a niti Adrenalin niti Skyblade nisu uspeli da prezive tri do cetri Soma preko dva metra.. smiley021 smiley021 smiley021 .. materijal nije izdrzao  to opterecnje... a sa originalom jos danas love.

maverick

rj

iskopo ga Billy  :stripii: Jan i Kiki su muljatori  :rofl2:

maverick

Ma znamo to...samo moras ovo okaciti na varaličar pa ces imati nekoliko sudionika u diskusiji  :stripii:  :stripii:  :stripii:

rj

Ervin zabravio i ne otključava  :icon_scratch:  :stripii:

ibro dirka

Citat: maverick  u Prosinac 20, 2014, 00:10:59

3.) Ultra Rugged both Blanks - since both were constructed with the DHX ( double helix process ) - with BP (but I do not have the new Libo me racku! Blank in use , but a genuine pro - indicator plate whip ) I caught catfish to 212cm with the adrenaline Sniper Waller to 234cm . The drill is on my website and see at myvideo.de (Jan Gutjahr ..... enter a search term) The drill was also on the fish & fishing DVD.

Hope I could help a little . :!:

Kakav je ovo blank?

šajzika

kad se vec hvatate limenog  :rofl2:
mene bi bas zanimalo greysikino misljenje ,
momak ima vec dovoljno dugo stap  , ima iskustvo i znanje , bas me zanima sta on kaze  :hi:
Audentes fortuna iuvat

Ive

Ono što me ne ubije..ja probam opet!

maverick

:stripii: Jos danas...sutra mozete udarati po temi

Slaven

Šta mislite jel bi šajzika mogo polomit taj bič :hello: