Vodilice

Autor genjura, Studeni 26, 2012, 16:04:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Citat: mario123  u Siječanj 24, 2016, 00:03:29
Nebi rekao da ga uspori sto vise vodilica stap je brze akcije..ako ima isti broj vodilica kao stap sa jedno stopalnim, a veci broj stopa trebao bi biti jos brze akcije...Opterecenje se prenosi na veci broj stopa i rasporeduje na vise tocaka samim tim stap trpi veca opterecenja. Dvostopalne se vecinom i stavljaju na jace stapove gdje je potrebna velika snaga..Moja logika mozda grijesim ;D
grijesis druze  :hi:
sve sto si rekao je ustvari suprotno

jednostope i jos koja vodilica manje brzi stap. brze smirivanje nakon zabaca i sl.

goli blankovi su ostri ko munje

dodavanjem vodilica postaju meksi i sporiji i sl

ako ih vise opteretis dvostopim oni su vise sporiji i obratno  :ok:

jedino ti vise vodilica donosi vece rasporednjivanje opterecenja na vise tocaka po blanku
:hi:

nemojte pisat o necemu ako nemate iskustva i onda bunit citatelje i deklasirat forum  :takoje: :mblah05:

Brzi od Bolena.

rj

to je odprilike to ...123 se pripremao KEC 1....  :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Žorž

Upravo tako Kawa :hi:.U principu fizika je vrlo jednostavna nauka(ukoliko nismo previše bežali sa časova).

maverick

Mozes na spori blank staviti koliko god hoces skupe i lagane vodilice..on ce i dalje biti spor...mozda ce biti malo kruci na suho...ali i dalje ce biti spor...i OBRNUTO....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

Ako na spor blank stavimo jednostopalne karike recimo 6+1 i na isti takav dvostopalne 6+1, štap će biti spor ali koji će biti brži? :smjeh:

rj

to je opet "spor blank"... kao da si pitao koji je od dva puža brži ? koliko god bili brzi u reali su spori  :rofl2:

kawasaki

moze biti spor, a moze biti i glinjdjav  :ok:
Brzi od Bolena.

maverick

Citat: Žorž  u Siječanj 24, 2016, 09:30:14
Ako na spor blank stavimo jednostopalne karike recimo 6+1 i na isti takav dvostopalne 6+1, štap će biti spor ali koji će biti brži? :smjeh:

Da si napisao 5+1..pa da si napisao da to treba biti torzite...dalo bi se raspravljati  :stripii: :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

Namerno nisam napisao 5+1,da me nebi Rj napušio što mu se mešam u koncepciju ali mi se dopada kako razmišljaš :stripii: :stripii: :rofl2:

rj

ma ne bi te napušio samo bi pohvalio logiku .....
najdalji izbačaji 100+m su u lovu šarana i na moru surf ....
zanimljivo da ti štapovi imaju cc 4 ili 5 provodnika ...
nas fuji stručnjaci ubjeđuju u suprotno i to podkrepljuju kompijuterskim aplikacijama koje naravno sami rade

Žorž

Rj sve ok,odavno sam naučio da verujem isključivo praksi i iskustvu :takoje:

YUGO BOSS

Jednostopalne su lakse al mi se ne svidjaju.Iako su lakse ono osetljive su dosta,na stapu sa fuji alconite pukne lak na prvom sprovodniku i ono to smara jednostavno
Sve zavisi za sta je konstruktor namenio stap,pecao prosle godine sa mpp 120 gr(6+1) a od skor lemax president royal 100 gr(7+1)
Oba imaju dvostopalne,bacaju slicne terete i iste su duzine
Razlika je sto lemax ima manju radnu duzinu i sprovodnik vise,ali opet lansira varke dalje  :eek:
Jbg mpp je dosta tvrd stap a lemax je zilaviji,tako da vodilica ne pravi razliku,vec sam blank.E sad ako su dva ista stapa u pitanju opet trebalo bi da bude neke razlike ali ne preterano.

Druga stvar meni bitna je savijanje stapa pod opterecenjem i uticaj vodilica  :pije: Sa ovim lemaxom sam odizao balon od 5 litara malo iznad vode nekako savija se segment po segment u kiflu pri cemu radi celom duzinom.Mpp-om nisam dizao al kad sam kacio za dno i vukao savija se stap u prvoj trecini onako malo - mozda je do blanka - pojma nemam  :flasica:  :stripii: ali mislim da ima i do raporeda - neka me neko ispravi ako gresim  :hi:

kawasaki

Citat: rj  u Siječanj 24, 2016, 12:15:44
ma ne bi te napušio samo bi pohvalio logiku .....
najdalji izbačaji 100+m su u lovu šarana i na moru surf ....
zanimljivo da ti štapovi imaju cc 4 ili 5 provodnika ...
nas fuji stručnjaci ubjeđuju u suprotno i to podkrepljuju kompijuterskim aplikacijama koje naravno sami rade
naravno  :hi:
surf koji sam nekidan kupio i bacam s njim 170+ m ima 4+1 koncept vodilica   :ok:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Citat: YUGO BOSS  u Siječanj 24, 2016, 13:57:54
Jednostopalne su lakse al mi se ne svidjaju.Iako su lakse ono osetljive su dosta,na stapu sa fuji alconite pukne lak na prvom sprovodniku i ono to smara jednostavno
Sve zavisi za sta je konstruktor namenio stap,pecao prosle godine sa mpp 120 gr(6+1) a od skor lemax president royal 100 gr(7+1)
Oba imaju dvostopalne,bacaju slicne terete i iste su duzine
Razlika je sto lemax ima manju radnu duzinu i sprovodnik vise,ali opet lansira varke dalje  :eek:
Jbg mpp je dosta tvrd stap a lemax je zilaviji,tako da vodilica ne pravi razliku,vec sam blank.E sad ako su dva ista stapa u pitanju opet trebalo bi da bude neke razlike ali ne preterano.

Druga stvar meni bitna je savijanje stapa pod opterecenjem i uticaj vodilica  :pije: Sa ovim lemaxom sam odizao balon od 5 litara malo iznad vode nekako savija se segment po segment u kiflu pri cemu radi celom duzinom.Mpp-om nisam dizao al kad sam kacio za dno i vukao savija se stap u prvoj trecini onako malo - mozda je do blanka - pojma nemam  :flasica:  :stripii: ali mislim da ima i do raporeda - neka me neko ispravi ako gresim  :hi:
nemos usporedjivat dva razlicita blanka a pisat o ucinku vodilica
sta si ti sad htio reci  :uf:
Brzi od Bolena.

YUGO BOSS

Ma vecinom sam hteo da postavim neka pitanja  :uf:
Koliko veze ima to u praksi recimo na nekom stapu na 2.7 m da li ima 5 + 1 ili 7 +1 (da li je razlika drasticna)
I pitanje kako vodilice uticu na same karakteristike stapa pri opterecenju,da li ima razlike kako ce se savijati stap u odnosu na raspored?