Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

Nisam išao tim putem, hm to je kod zadnje kuće lijevo pa onim prtenim putem, sad više nisam siguran.

maverick

Kad dolazis iz Petrijevaca to je poslije skretanja jedno 100 metara
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Os je na 500 voda nadire polako ali sigurno...kod mene na kraj dvorista raste iz sata u sat
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Držimo vam fige da sve na kraju ispadne OK!  :icon_thumleft:

:occasion14:

tole

ako Dunav uskoro ne krene popuštat, moglo bi bit žešće, koliko vidim Drava je u porastu cijelim tokom

maverick

raso

Mama mia, Mario pa to došlo tebi do pred kuću

Jožef1

Dobro je da Dunav opada. Dako čujem Dunav digao Dravu uzvodno do 40km. Dječki svi koji ste pored Drave, čuvajte se!!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

retfala

ovo novih vijesti:

Dramatična je situacija u osječkom Donjem gradu. Nabujala Drava prijeti Banovoj, Lađarskoj i Primorskoj ulici jer je rijeka podrovala nasip kojemu prijeti potpuno urušavanje.

Nekoliko stotina mještana te djelatnika Vodovoda i civilne zaštite pokušava vrećama punim pijeska zaštititi kuće i ispumpavanjem vode barem malo usporiti poplavljivanje ovog dijela grada.

- Situacija u Osijeku je vrlo ozbiljna i nadljudskim naporima se čini sve da se spriječi urušavanje nasipa kroz koji prolazi voda - rekao je Zoran Ðuroković.

U pomoć je pozvana i vojska. Prema Ðurokovićevim riječima, visina Drave u Osijeku ima povijesno najveći vodostaj, koji trenutačno iznosi oko 515 cm.

U gradskom stožeru za izvanredna stanja već su napravili popis ljudi za evakuaciju, a kamioni neprestano donose nove vreće s pijeskom.

maverick

Kugla

Sad sam se čuo sa Zrinkom i kaže vojska i vatrogasci donijeli nekoliko pumpi i pumpaju pomalo svima iz dvorišta jer voda si je našla put unatoć ovom nasipu koji su radili, neki imaju i u kućama vodu neki samo u dvorištu, a da nije ovih pumpi bilo bi i gore, usput bio je i nedostupan jer mu mobitel završio u vodi, pa se snašao sa nekim zamjenskim, struje nemaju rekao sam mu neka zove ako se kako može pomoći.
A susjed ova slika prilazne ceste sve govori da je i više vode nego 2006. god. A di si tu zmijetinu našao i još u ruke uzeo ajme ja bi umro.

tole

uh, pizdarija i po, bit će opako iduća 2 - 3 dana,

Jožef1

Upravo se vratio iz Osijeka, išao obilaznicom-kako je Drava izlila strašno!!! Dječki pazite na sebe !!!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

pumpe rade...jos jucer kad smo bili