Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Naselje Karasica je u punoj pripravnosti...spremno je do 505 a vanjski bent do 530...auti i strojevi se izvlace van i nema vise prolaza...izdane su i posebne dozvole za one koji ostaju na dezuranju...na mjestima ispod mog flosa..znaci oko table 29 voda podzemnim putem probija ...vec taj dio nije prohodan za vozila...bageri rade non stop ali ni njima jos nije preostalo dosta prostora...u svakom slucaju svi su po prvi put spremni i cekaju...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Za ne povjerovat , al pohvalno !!!!!!!!     :icon_thumright:

grga

stara drava u bijelom brdu narasla do pod prve kuće bio u selu i kažu da to ni stari nepamte

toktiz

Citat: Jožef1  u Lipanj 12, 2013, 16:54:19
Upravo se vratio iz Osijeka. parkirao u "rupi", gledam čamci u zimskoj ko' da lebde u zraku... U svakom zlu, neko dobro. Sitnih kedera (ribica) uz obalu ko' u priči (sve se crni), to znači mrijest je uspio  :thumbsup:

Te male ribice plivaju čitav dan uzvodno. Ljudi ih vidjeli na različitim mjestima u dužini 20-tak kilometara drave.

maverick

Jedini problem protiv kojeg se u ovom trenutku borimo su domorodci koji po cesti i po odredjenim kanalima, vilama pokusavaju uloviti sarane, nesto poslijepodne je intervenirala i policija...nazalost takva prica se javlja cijelim dijelom toka koji je polavljen...mreze su sastavni dio svega toga...i jednostavno ne ide mirnim putem...iznenadio sam se tko sve to radi.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

evo situacije na Neptunu

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Kugla

Juče i ja bio do naselja Karašica i upravo kod između Toktizovog i Mariovog flosa skoro zapao jer voda prolazi ispod i nisam ni skužio da je taj dio pod vodom, danas je sigurno već preko. A evo i u Petrijevcima proglašene izvanredne mjere od poplava i na Narodnom radiu Općina poziva sve volontere za obranu od poplave.

maverick

Trenutno Os je na 492 , ovisno koliko ce brzo doci ovaj mali val ....mislim da priča ide u dobrom smjeru...pogotovo ako dunav krene bar koji cm u opadanje

Slaven

A kad bi mogla Drava krenit dole

maverick

Odokativno...na uscu ce dunav u opadanje mozda sutra...Drava krece za njim i to relativno brzo...za vikend ako sve bude ok trebali bi oboje krenuti dole jer u nedjelju spustam čamac  :toothy12:

maverick

Voda je ipak dosla malo prebrzo i bent koji brani naselje Karasica polako popušta, bageri su ostali u zatvorenom dijelu i bore se da ga odrze čitavog...voda je stigla do kraja dvorista kod mene, zabranjen je odlazak u smjeru drave jer vec na prvom spustu je poplava...pokusacemo se kasnije probiti kanuom do zrinka...javio se maloprije i kaze da je sve pod kontrolom...ali cujem i sad bagere.... Drava je trenutno 496..ima jos par cm do potpunog kolapsa a vidim iz Belisca nocas stize dodatnih dvadesetak cm...

dravski pecaros

a joj nece valjati.... :blob6:

maverick

Bent je nov i napravljen u zadnjih par dana...sama zemlja tesko moze drzati vodu...ali nadamo se da hoce

Kugla

Ja sa sinom htio pogledati kako je na ušću ali nema prolaza. Kažeš do bašće ti voda hm neče valjda dalje, a ako je tebi do bašće onda je na ušću sranje. Rekao sam da ti nasipi imaju smisla ali svježe napravljeni i voda je vrag nađe si put.

maverick

Ja do gore imam dva metra, mozes proci autom odmah iza skretanja u Josipovac kad ides iz Petrijevaca...imas prteni put za lijevo....dodjes do same rampe...gdje je bio Šaric s te strane