Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

rale2505

Pajdo odvrnili slovenci pipu!

pajdo77

*ebe se njima, za pet minuta njima vodeni val prođe kroz cijelu državu a mi nek se danima za*ebavamo. Samo kad ih uhvatim nalupat ću im i Kekeca i Mojcu. :stripii:

maverick

A sad i oni imaju nijagarine vodopade
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

pajdo77

Gledam jutros na "Dobro jutro" kako se jadni Karlovčani pate. Kažu već treću godinu ljudi plivaju a slabo ili ništa se ne poduzima. Za sve se ima a za neko rješenje ovog problema nema love. Dolazi zima,kuće poplavljene,vlaga će ostat i kada se voda povuče. Kako će ti ljudi ja ne znam.

rale2505

Citat: pajdo77  u Listopad 16, 2015, 07:22:46
Gledam jutros na "Dobro jutro" kako se jadni Karlovčani pate. Kažu već treću godinu ljudi plivaju a slabo ili ništa se ne poduzima. Za sve se ima a za neko rješenje ovog problema nema love. Dolazi zima,kuće poplavljene,vlaga će ostat i kada se voda povuče. Kako će ti ljudi ja ne znam.
Već 2 dana razmišljam o tome (od izjave ministra kako nema poplave pa do izjave sinoć gradonačelnika Karlovca da je sve pod kontrolom, a čitam komentare na facebook grupi kako voda ulazi u 500kuća) kako ovom državom upravljaju kreteni. I jutros sam došao do zaključka da nisu na vlasti kreteni već smo svi mi kreteni koji biramo jedne te iste ljudi već 25 godina.

maverick

Problem poplava bas nije tako jednostavan kako nam se na prvi pogled čini...u zadnjih nekoliko godina...povrsina poplavnog podrucja se drasticno smanjila...svi redom idu i popravljaju i podizu bentove...svaki komad zemlje uz rijeke se otima i pretvara u građevinsko...tako da smo dosli do toga kad gore netko nasipa kantu vode  mi dole dobijemo 5 cm povecanje vodostaja. Uz takve poduhvate imamo i vec sad visegodisnje zatrpavanje rijeke Drave....Otvaranje kanala i poplavnih podrucja ce donijeti puno dobrog...od akumuliranja ribljeg fonda za vrijeme mrijeste do akumuliranja viška vode ....a da imamo kretene na vlasti...to ne moras ni napisati  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Kreteni dolaze u zadnji tren kod mene u firmu kupovat box barijere i ostale proizvode za zaštitu od poplave...majstor došao šleperom u 2 u jutro umjesto da se unaprijed pripreme i spriječe...

rale2505

Citat: ibro dirka  u Listopad 16, 2015, 08:37:19
Kreteni dolaze u zadnji tren kod mene u firmu kupovat box barijere i ostale proizvode za zaštitu od poplave...majstor došao šleperom u 2 u jutro umjesto da se unaprijed pripreme i spriječe...
O tome ja govorim, ministar viče "nema nikakve poplave pa vidite da vodostaji opadaju", a uzvodno od Karlovca sve u crvenom+najava od 100litara što treba pasti. Sinoć gradonačelnik viče da je sve pod kontrolom, a 3 sata ranije čitam da voda ulazi u 500 kuća  + što korana još od Plitvica ima uzlazni trend.

TonyC

Pa to nije ništa novo u naša dežela . a kad sve poplavi , onda če reć : Iznenadilo nas !

Hrvatska stvarnost !

pajdo77

Ne treba vam drugi primjer od donjeg grada,stalno plivamo a sve po starom.Kad je frka zovu vojsku i poslije nigdje nikog do slijedeće poplave umjesto da u međuvremenu traže rješenje. Sad kopaju kolektor i već 6 mjeseci imaju vremena da već kad je sve raskopano srede i tu problematičnu odvodnju kroz kolektor. Dva puta su u dva tjedna otkopavali i zakopavali odvod,blindirali kanal. Dođu jedni glavonje i kažu otkopaj,ljudi otkopaju,dođe neki drugi iz "struke" kaže zatrpaj i ljudi zatrpaju. Ja ne vidim da su nešto napravili što već nije bilo a to što je bilo nije valjalo jer inače ne bi plivali. Sad kad sve ponovo zatrpaju onda će počet ponovo sve razbijat jer će produljivat i proširivati šetnicu. Pa to kod nas je ko u crtanom filmu a sve košta i nitko ne odgovara za uzalud potrošen novac i materijalnu štetu. Lako je tuđim *urcem gloginje mlatit kad za ništa ne odgovaraš. :hi:

šajzika

Bitno da za one sirijce ima novaca. Sve je to lakrdija . Mi , karlovac , gunja i ostala naselja. Utopili se svi dao bog srece pa ne bi glasali za iste govnare
Audentes fortuna iuvat

TopMix

kako funkcionise pecanje sa takvim drasticnim oscilacijama vodostaja na Dravi?

maverick

Solidno...rj je jucer imao kapitalnog soma kojeg je izgubio nakon pol sata...u obali se uvati po koji smudj i tako....kisa vise hebe nego vodostaj

bb

Vodostaj i ova mutna voda su dobri za soma,ako ga ima...šta se popogu kolegi RJ dogodilo,mrcina neka?