Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Nema tu zeke. Kad ja nekog ureknem bolje da ga nema

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

alex7777

Pajdo sta se sekiras eto i dunava opet  :takoje: :uf:

Debeli šef

Citat: alex7777  u Listopad 26, 2020, 22:56:40
Pajdo sta se sekiras eto i dunava opet  :takoje: :uf:
opet vidiš žute baje?  :rofl2:

nekinho

Mađari opet se zaigrali sa prognozom, ide to po njima u nebesa... Više od 2m da dolazi  :sha:
Ne vjerujem

maverick

Pa to nije vise normalno...nadam se da su zahebali  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ako je negdje uzvodno padalo kao u Splitu jučer bit će vode do bandere. Taman je ove krenulo sa bentom kod mene.

im84

Sve postaje kao jedna Sava. Popiša se jedna žaba u Sloveniji, malo padne kiše kod nas. Sve se pretvorilo u kanale, kanalizaciju, voda se brzinom munje slijeva u jednu rijeku, i u 24h imamo 2m. Kod Save je to zadnjih 4-5godina normalna pojava, koja je užasna. Tamo u 2 3 dana dodje po 5-6-7m vode bez problema. Tako i Drava postaje.

Pratim vodostaj svakodnevno. Neki sprudovi su se po znatno višim vodostajima vidjeli, sada je voda znatno manja, i nisu vani. Prije su kiše bile konstante, normalne. Dns imamo kratke a znatno intenzivnije padaline, koje se pre brzo ulijavaju u korito, jer nema gdje dalje otići. Puno toga je saprano unazad 3-4mj, promjene su drastične, a bojim se da će toga biti samo sve više.

Gledao sam neku mađarsku emisiju o tim promjenama. Gledao, i nisam se uopće osjećao dobro. Sjebali smo sve što valja.
#foxrage
#fox_rage_fishing

No

Što se Save tiče, mogu slobodno napisati da se u poplavnom području drastično  povećala količina drvne mase, izrasle na obalama Save
Imali smo i zabranu vađenja šljunka
Kada sve zbrojimo dobijemo ubrzani porast vodostaja, u nasipima zarobljenim obalama

U normalnom okruženju traži se riješenje za svaki problem, međutim mi svijedočimo pronalaženju problema za svako riješenje    :uf:

pajdo77

A i ti Mađari znaju obradovat čovjeka u materinu.

maverick

Iskreno se nadam da nece toliko otici gore...pa na godisnjem sam leb joj njen  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Već su promjenili. Drava ce padat, Dunav ode 1m
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Bar nesto dobro i od njih...mada ova kisa bas ne obecava puno

maverick

http://www.hydroinfo.hu/graf/elore/546090H.jpg

Ode Drava gore...ali porast iz donjeg doma...ce Dunav da natiska ribu u naš šor...Pajdo idi oštri udice  :stripii: