Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

maverick

Drago mi je posebno sto si zadovoljan...no jeli pali yamaha  :stripii: ili je ista kao i tomasaki  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

pali pali , samo me zezalo sto izgleda nisam dobro odvrnio odusak na ugradbenom spremniku , pa me malo zezalo i palila je samo sa cokom i radila u leru sa cokom  , u jednom trenutku je pocela zezat i gasit se ali ocigledno se stovrio potlak da nije moglo vuci gorivo ali nadosao sam   :clap2: , malo me zeza sto je rucka na kontra strani , al to sve pripisujem mom neiskustvu  :stripii: ipak je to promjena i malo treba vremena da se naviknem ,
cikl mi je jako jako lagan (sam ga dignem  ) tako da niz vodu me iznenadila pozitivno brzina  :thumbsup: :thumbsup:
sljedeci puta gps i mjerenje brzine, mislim da ce biti visok rezultat sa 4ks
uzbrdo je onako, jace od lame definitivno ali se osjeti da je ipak to cikl

ps. cak bi se dao i u trku sa kuglom
iako ima 6ks, opet  ima puno puno tezi camac,
ako naidje na okupljanje pa cemo se dogovorit  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Citat: DIDAPATAK  u Travanj 01, 2014, 18:29:52

...jako lijepo to izgleda :icon_thumright:
.. :hi:

slusaj dida, sad je ovako

planiram da opet bude ovako , sto ga vise mackas to ti dulje traje  :hi: vidis da mu fali malo bondexa
Audentes fortuna iuvat

TonyC

To sto je tebi cilk lagan ne znači i da se 99% ljudi slaže s tobom    :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

šajzika

evo dodatak,
camac se prepio vode kolko je bio gore tj, nisam imao puno vremena ,
ona novokomponovana  poso kuca, kuca poso

inace razvoj situacije je sljedeci

okrenio sam camac i jako ga dobro ocetkao , camac malo vise slini na nekim djelovima koje sam posebno pregledao i odlucio da cu tekuci bitumen utiskat unutra jer se zasad jako jako dobro pokazalo , bolje nego limovanje takvih malih djelova  :icon_thumright:
sutra poslje tog bitumena ide prva ruka katrana i nakon toga susenje, kod proizvodjaca pise 24h ali okatranisat cu ga ujutro i vidjet cu predvecer kakva je situacija , ako katran bude suh onda cu predvecer jos jedan sloj i ostavit da se susi pa prijepodne u nedjelju ubacit i vidjet situaciju.
kad sam prosao sa cetkom dobro i skinio "katran koji visi " nasao sam dosta mjesta koja bi mogla biti uzrok slinjenja,
nadam se da cu sve uspjet pokrit i da ce biti konacno suh ,  plus sto sam se bacio u mjerenje podnice i cvrsto sam odlucio da cu ih napraviti jer na ciklu nije bitna brzina i tezina (inace bih na djetu   :rofl2: )  , nego zadovoljstvo koje , posebno kad napravis nesto sam bude super osjecaj,
sutra idu slike prije i poslije  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Audentes fortuna iuvat

šajzika

Poslje druge ruke  , koju sam momacki odradio , morao sam sacekat skoro 24h da se osusi katran.
ubacio sam ga u vodu i em sto pluta em ne slini vise nigdje koliko sam primjetio.
morat cu sacekat da se osusi 100% posto sam ga sam u plicaku okretao pa je bilo vode unutra pa cemo vidjet jel je to to  :violent1:
mal katrana pobjeglo na gornju lajsnu pa sam ga izribao sa cetkom i to cu prefarbat sa bondexom i lanenim uljem  sljedeci put kad uhvatim malo slobodnog .
mislim da sam konacno rjesio problem  :clap2:
Audentes fortuna iuvat

milan-so

maverick

Trebao si zvati da ti pomognemo okrenuti  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Svaka cast  :hi: trud se vidi i camac je :thumbsup: drveni je milina za pecanje pravi ribicki :thumbsup:

DIDAPATAK

..pitanjce...našao sam(konačno) dva limena burenceta katrana koji se prije koristio za ljepljenje terpapira na beton prije zidanja..staro oko 30god..lim od pakovanja u banani ali katran nije ispucao niti promijenio boju..jel valja za terisanje čamca :sha:
.. :hi:

zvona

DIDAPATAK