johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Žorž

:icon_thumright: Nek si ti nama objasnio Pajdo :rofl2:

ibro dirka

Citat: Žorž  u Siječanj 29, 2016, 18:33:55
Citat: mlb  u Siječanj 29, 2016, 17:13:39
Stvar je u tome da se jedino na tomosu snaga mjeri na radilici dok se na svim ostalim motorima mjeri na elisi!
Dosetili se braća Slovenci da prodaju motor od 18ks,a da ih pri tome niko netuži za prevaru.Činjenica,na radilici stvarno ima 18 :clap2:

Koliko bi tek trošio da je imao na elisi 18 ks?

ps

Citat: pajdo77  u Siječanj 29, 2016, 18:57:42
Tako je Žorž,to je jedan krasan motor kojeg jako cijenim i hvalim ali ni slučajno zbog toga što ga nekim slučajem i sam posjedujem :rofl2:.
Gorivo najjeftinije u 10g. odmah si živnuo  :stripii:

pajdo77

A imamo mi na forumu još jednog vlasnika takvog motorića al bojim se da ako misli na pecanje na hulovo a to preko 60 kilometara u oba smjera(ispravite me ako griješim) morati uletiti u četverotaktnu pilu ili otić u Siriju osvojit jednu bušotinu od onih zamotanih :stripii:

đuro os

Ja sam imao Tomos 18 na Orašju. Sam sa opremom od Nemetina do Petraša i starog Dunava sa nešto premještanja i nazad doNemetina cca 47 km u oba smjera 14 l mješavine.

maverick

Jonika 15 bi potrosio mozda i vise na toj relaciji  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..de pojasni što od opreme..
..neki ovdje nose i kotlić,ražanj,prase,par boca žeste plus gajbu dvije piva plus 5l vina..ako neko naiđe..
..a neki i stjuardesu od cca 55kg( o godinama nećemo)..
.. :baba:

đuro os

Ma meni strujardesa ne treba (58 g. mi je tek :character0032:) pa se oprema scodi na dva sidra,štapovi,nešto olova sa mamcima,hrana i voda za dva dana,sve ukupno ja 106+40 kg i motor sa gorivom(a i gorivo je teško kada ga puno nosiš) znači motor 34 i gorivo 15 kg i eto 200 kg u Orašju. :takoje:

šajzika

Citat: pajdo77  u Siječanj 29, 2016, 19:11:11
A imamo mi na forumu još jednog vlasnika takvog motorića al bojim se da ako misli na pecanje na hulovo a to preko 60 kilometara u oba smjera(ispravite me ako griješim) morati uletiti u četverotaktnu pilu ili otić u Siriju osvojit jednu bušotinu od onih zamotanih :stripii:
Grjesis nema vise niko ma forumu takav motor osim tebe
Citat: maverick  u Siječanj 29, 2016, 19:32:39
Jonika 15 bi potrosio mozda i vise na toj relaciji  :sha:

Citat: đuro os  u Siječanj 29, 2016, 19:30:44
Ja sam imao Tomos 18 na Orašju. Sam sa opremom od Nemetina do Petraša i starog Dunava sa nešto premještanja i nazad doNemetina cca 47 km u oba smjera 14 l mješavine.
Manje ili slicno bi  potrosio.
S tim da je ipak malo jaci i pali svaki put za razliku od tomija :stripii:
Al dobro nemozes ni usporedjivat motor iz 1980 i 1999 ipak se malo promjenilo na bolje.

Tko zna kakav bi bio danasnji tomos vb motor.
Eh da.
Dodaj 50 posto na km jel sam bar 10 km vislje.
Znaci u oba smjera min 20km
Znaci plus 7l ispadne 21 22l plus dvotaktol
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Jesi mjerio brzinu koliko peglaš sa jonijem km/h na orašju? Ja mislim da ispod 30 na sat ne bi smio biti.

šajzika

40 niz 30 uz kad je cist
Pod punim gasom naravno
Audentes fortuna iuvat

mlb

Citat: šajzika  u Siječanj 29, 2016, 20:50:31
40 niz 30 uz kad je cist
Pod punim gasom naravno
Možda slobodnim padom ako te keno baci iz aviona!  :stripii: :stripii:

šajzika

A nene gps ne laže :stripii:
Poslje par tjedana ljige i algi na nekom ekonomiku idem 30 20
Audentes fortuna iuvat

Bakara

Moze li mi neko reci nesto oko evinrude/johnson motora, gledam nekog od 20hp - 2T pa me interesuje OD koliko ta potrosnja moze da se krece? Do koliko, znam! :D
Nego vise ono, ako se krecem deplasmanski, nekom brzinom oko 10ak km/h, vozikam se, na koliko bi to litara na sat izaslo? Camac bi bio Tiger Shark
Ako neko ima motor priblizne ili iste snage, pa da podeli informaciju

Žorž

Bakara,davno sam imao Džonija 20ks2t onaj sa belom kapom.Ako se dobro sećam nije mi trošio manje od 6,5 -7 ni kad je ugašen :stripii: Sećam se da sam na nagovor drugara,koji je tada bio višestruki prvak stare države u motonautici,menjao elisu (drugačiji korak) kao smanjiće mu potrošnju,naravno ništa od toga.Kada sam mu rekao da troši isto ili čak i nešto više,odgovorio mi je sa:"Pa šta se buniš,sad si brži".U principu neznam dali je to dobro rešenje za deplasmansku vožnju,i sam znaš da cvajtakti obožavaju da se vrte blizu crvenog,a onda i sisaju.Ja kada vozim 2t jednostavno nisam u stanju da se obuzdam i to je jedan od razloga zašto sam prešao na 4t.Inače obožavam cvaje,a Džoni 20ks2t mi se osim potrošnje pokazao kao odličan i pouzdan motor :hi: