johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

pa ja mislim da ne ...mislim da bi morao mrljati oko cilindara ..karika ...i ostalog za veču brzinu ...teži način i stariji način ...nekad se apenci tako ubzavali pa to znate sigurno ...

Žorž

Moguće da si u pravu,za konkretno taj motor nisam siguran.Govorim u principu,obično to nije samo karburator( usis,izduv,drugačija struja,klip....),mada nije mnogo ni bitno.Moj komentar je bio iz potpuno drugog razloga,naime imao sam Orašje pre mnogo godina i terao ga sa tomosakijem od 10ks,išao je perfektno. Moj drugar ga je vozio sa Arhimedom od 20ks leteo je,bilo gadno za gledati.Hoću da kažem samo to da će Orašje ići lepo i ekonomično i sa sadašnjim karburatorom  :icon_thumright:

bb

Pajdo,karburator veći je uredu trebaju ti lamele usisa  mošda je i to dobio uz dijelove,ali prvo provjeri jer auspuh od 9.9 isti ko 15, jer auspuh na dvotaktnom motoru je najveća stavka,a sad sigurno i elisa treba mal veća tu ti nemogu pomoć.

maverick

Kao i kod vecine novijih motora poput yamaha baza motora je apsolutno ista i razlika je samo u karburatoru...da li ga promjeniti ili ne ovisi treba li mu jaci i veci potrosac ili mu je dovoljan i ovaj . Razlika u potrosnji bi trebala biti poprilična
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Žorž

Ako uzmemo u obzir neke okvirne parametre da cvajtakti troše između 450 i 550gr.goriva po ks,potrošnja će se povećati za otprilike koliko je Pajda i napisao ali je pitanje šta će time dobiti?Ja mislim da na tako malim motorima i ne dolazi do nekog drastičnog povećanja brzine,kao što sam siguran da osim veće potrošnje,da bi osetio razliku morao bi da ga pegla blizu crvenog,što automatski povlači i brže habanje itd...Razlika je pretpostavljam samo u auspuhu i difuzoru u karburatoru.Isto tako treba proveriti za konkretan model dali je snaga merena na radilici ili elisi,jer ako je mereno na radilici onda to nebi bilo povećanje od 5ks nego realno manje. :occasion14:

ibro dirka

Mjenjat će onaj taj karburator kad tad...ubrzo će njemu 9,9 postati sporo pa će staviti taj karburator od 15 ice i nrko vrijeme će biti zadovoljan ali će mu i to postat sporo...

Žorž

E tu smo pretpostavljam svi saglasni :stripii: :stripii:

maverick

Jbg motor je kao i urac...koliko god bio veliki i lijepi uvijek malo fali   :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

ma ja bi mu utrpo taj karburator na silu,nek troši ko i ja :rofl2: :stripii:,jel od tog evinrudea 9,9 pašu djelovi na mog johnsona,elisa bi mi trebala :stripii:

klem123

Nisam neki stručnjak za motore ali znam da ja 5hp vise vidna razlika
Govorim iz osobnog iskustva a i kako se kaže bolje i pet do dvanaest nego ni jednu poslje

ibro dirka

A bože moj nek čuva dijelove koje je dobio i neka ga razradi fino i već će ga počet svrbit da stavi veći karburator...

bb

Najlakše stavite pa vidite jer bolje ili nije,potrošnja je nebitna troši puno i ovak i onak

pajdo77

A čuj bb,nije moj motor pa da radim šta hoću ali ako 15 ks troši 7,5 litara a 9,9 5 litara nije baš svejedno koji ćeš karburator staviti pogotovo ako ne dobijaš nešto na brzini nakon preinake.

bb

Dobro mene potrošnja ne zanima nit me to zamara,ali ako očeš brže mora trošit.Meni je skuter 50 kubika trošio 7 l a 150 9 l ali sam bio definitivno bio među najbržima,sad me to ne zanima opće

Slaven

Moj ti je savijet da ako bezbolno mozezes pojacat konjazu to i napravis. Na mom al camcu je bio par puta bojanov tohatau 9.9 dvotaaktni pojacan na petnaestak konja, neznam kako, al spominjo se neki karburator, uglavnom iso je bolje nego sa tomosom 18. Za potrosnju neznam, ali to je sve tu negdje, ovaj vise malo trosi, ali ide brze...k