johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ja osobno da je moj motor i imam drugi karburator ne bi ni razmišljao,odma bi stavio od 15 ks gore pa vidio a ako mi se ne sviđa vratio bih stari. Ovako će ga žuljat kako bi išao da ga je montirao i kako netko reče na kraju će ga opet staviti makar na par dana. Kad netko kraj njega prođe sa 15 ks evo evinrudea sutra na promjeni karburatora. :rofl2:

Žorž

Citat: Slaven  u Siječanj 27, 2016, 07:14:37
Moj ti je savijet da ako bezbolno mozezes pojacat konjazu to i napravis. Na mom al camcu je bio par puta bojanov tohatau 9.9 dvotaaktni pojacan na petnaestak konja, neznam kako, al spominjo se neki karburator, uglavnom iso je bolje nego sa tomosom 18. Za potrosnju neznam, ali to je sve tu negdje, ovaj vise malo trosi, ali ide brze...k
Tomos 18 nema 18ks,nema ni pravih 15 :hi:

šajzika

I t18 trosi vise od johnsona 15
Audentes fortuna iuvat

Žorž

pajdo77

Bio to dvotaktni johnson,yamaha,tohatsu ili neki peti motor svi troše oko pola litre po konjskoj snazi na sat vremena vožnje koliko ja znam. To što je netko provalio a ostali povjerovali da johnson troši više nego ostali dvotaktni motori je druga priča.

mlb

Čitao sam davno neki ppdatak da su mu na elisi mjerili 13,8 ks ako se dobro sjećam!

Žorž

Mlb,upravo tako!Meni stvarno nije namera da nekoga ubeđujem,jel starija koka ili jaje ali i dalje tvrdim,da samo menjanjem karburatora,na motoru te snage neće dobiti ekonomsku opravdanost,da tako nešto i uradi.Neko reče da iz ličnog iskustva 5ks pravi razliku,tačno ali samo kada sa 4,5 ili 5 pređeš na 10ks i naravno kod znatno jačih.Pajdo ako tvom prijatelju nije važna potrošnja,a bitno mu je da na zadatu lokaciju stigne par minuta pre tebe, i pri tome mu nije bitno koliko će motor da traje neka menja,svako ima pravo da se sa svojim parama igra kako želi :takoje:

pajdo77

Rekao sam mu da ništa ne dira,neka prvo vidi sa ovim koji ima a poslije neka razmisli da li nešto petljati po motoru.

ibro dirka

Citat: Žorž  u Siječanj 29, 2016, 11:17:20
Mlb,upravo tako!Meni stvarno nije namera da nekoga ubeđujem,jel starija koka ili jaje ali i dalje tvrdim,da samo menjanjem karburatora,na motoru te snage neće dobiti ekonomsku opravdanost,da tako nešto i uradi.Neko reče da iz ličnog iskustva 5ks pravi razliku,tačno ali samo kada sa 4,5 ili 5 pređeš na 10ks i naravno kod znatno jačih.Pajdo ako tvom prijatelju nije važna potrošnja,a bitno mu je da na zadatu lokaciju stigne par minuta pre tebe, i pri tome mu nije bitno koliko će motor da traje neka menja,svako ima pravo da se sa svojim parama igra kako želi :takoje:
Znanstveno dokazano da je jaje starije što je i logično. Biće bilo kakvo nemože da evoluira kada se rodi ili izlegne...

Tomos 18 i sašije ga bilo koja 15 ica...a troši oko 10 litara

Žorž

:rofl2: :stripii: :stripii:,što se Tomosa18tiče slažem se sa tvojom konstatacijom,pošto je on daleko od deklarisane snage. :hi:

mlb

Stvar je u tome da se jedino na tomosu snaga mjeri na radilici dok se na svim ostalim motorima mjeri na elisi!

milan b

smiješno je u bilo kom djelu usporedivat osamnajsticu i đonija 15  :uf:

Žorž

Citat: mlb  u Siječanj 29, 2016, 17:13:39
Stvar je u tome da se jedino na tomosu snaga mjeri na radilici dok se na svim ostalim motorima mjeri na elisi!
Dosetili se braća Slovenci da prodaju motor od 18ks,a da ih pri tome niko netuži za prevaru.Činjenica,na radilici stvarno ima 18 :clap2:

Žorž

Citat: milan b  u Siječanj 29, 2016, 17:47:20
smiješno je u bilo kom djelu usporedivat osamnajsticu i đonija 15  :uf:
Smešno jeste ali mi ne debatujemo o Džoniju15ks,kod tog motora je sve jasno kao dan

pajdo77

Tako je Žorž,to je jedan krasan motor kojeg jako cijenim i hvalim ali ni slučajno zbog toga što ga nekim slučajem i sam posjedujem :rofl2:.