johnson vs evinrude

Autor grga, Studeni 29, 2012, 07:48:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

umpahpah

Citat: šajzika  u Srpanj 19, 2015, 11:05:54
jos ako je 25tica to su vjerojatno oni sto im je pobjego camac prije par mjeseci  :rofl2:
jucer sam odradio nekih 13 , 14 km
nekad mi mlaz vode nakratko stane, nekako imam osjecaj da je impeler pri kraju , usis vode je cist i nema algi ,
usporim on dodje sebi i opet gas,
mozda ima algi unutar sustava (dovod vode) , kak to rjesavamo?
pogledaj tamo di baca vodu možda se zastopalo to se cesto dogadja na njemu!!

šajzika

kaze i maverick da je vjerojatno tako  :hi: :ok:
hbga skoro godinu nisam to cistio uopce  :tongue3:
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Jučer je netko sa elanom i johnsonom prošao pred ušća Karašice u Dravu, Pajdo da nisi to bio ti?

grga

skini crijevo gumeno što ide sa bloka motora do izlaza na kućištu dole i proguraj kroz njega neku žicu ili kompresorom propiri ,jako je uskog protoka i tu dođe do štopanja  a pritisak vode od impelera je premali dabi n to sam isterao.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

bio je neki evinrude 25 ks bijeli(nekad bio),još stoji parkiran kod mene. Nisam se ja muvao oko karašice jučer,da jesam najavio bih se da dolazim pa da se upoznamo,moj elan je izvana bijel a iznutra oker a johnson je sive boje.

davor99

Eto pošto vidim majstore za gore pomenute motore trebam pomoć u vezi moje 6.
Naime ima na karburatoru onu iglu za bogatiju ili siromašniju smjesu. Motor pali od prve na pol špage ali nakon 1 min što radi počinje jako dimit i nemože raditi u leru jer ga gorivo zaduši. E sad ta igla ima od kad je potpuno zavrnuta pa do kad je potpuno odvrnuta 22,5 krugova
Znači moje pitanje je jel neko zna na koliko se šteluje ili ima neki link za pogledati
Unaprijed Hvala
Vodite ljubav, a ne psa

grga

zavrni do kraja i upali ,polako odvrći u radu dok ne dobiješ da motor dobro radi,pod uvijetom da ti je karboš u redu i da brtvi odnosno da nemaš nekakav falš zrak koji nema veze sa štelovanjem,nešto mi je to puno krugova što si napisao ali negdje na tri kruga od početka otpuštanja bi već trebalo biti ok.

davor99

Vodite ljubav, a ne psa

šajzika

Citat: grga  u Srpanj 19, 2015, 14:22:29
skini crijevo gumeno što ide sa bloka motora do izlaza na kućištu dole i proguraj kroz njega neku žicu ili kompresorom propiri ,jako je uskog protoka i tu dođe do štopanja  a pritisak vode od impelera je premali dabi n to sam isterao.
Ocistio sam sve i uopce nije bilo prljavo.
I sad nadalje . Isao sam opet sa punim camcem i sve super.
Isao sam (puno veca brzina ) i opet mi je osto u jednom trenu bez vode. Pa sam usporio i ponovno je pocela ici uredno.
Ima li neko ideju ili?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Vjerojatno ima prljavstine pa zastopa i probije....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

A jbmti kad nemos nist sam napravit :stripii:
Stavit cu ja u kantu perin wc pa nek si par puta provuce kroz sustav :stripii:
A dogovoit cemo se onda kad bude manje posla
Audentes fortuna iuvat

maverick

A jeli drzis motor u vodi ili van