yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Prvo probaj tu staru pohabanu original.
Imam neki osjećaj da ce ti se samo reci.

Nakon toga ako bude isti rezultat onda bi trebao probat vise elisa.

Evo primjer tomos 10 koji je 8ks i mali gumenjak.
To bi trebalo ici slicno ili cak i bolje

Ps. tomos 10 i panval 492 je isao uzvodno 10 a nizvodno 22, camac od 200tinjak kg plus ja 120 i bar 50kg opreme.

Sve u svemu, nest ne stima i moras naci sta je
Audentes fortuna iuvat

dxdandy

Is pa ovo leti naspram mog...imam ja video kako to moje cude neide ali znam gdje s uploadti video, glupo mi na youtube. Brzina 11km/h na stajacoj vodi je katastrofa kad gledas ovog tomosa koji leti. Sad sam tek sve vise uvjeren da ni manja elisa ne moze bas toliko spasiti situaciju. Nesto mi nemoguce ako odem za jedan pitch nize da mogu dobiti duplo vecu brzinu a to se trazi od jaceg motora od staroga.

Josip

Ja sam na yamahi 25 sa solasovom elisom, koja je bila na probi, išao sporije, sporije izglisirao, motor nije postizao okretaje, u usporedbi sa orginalnom elisom... uglavnom meni je bila smeće. Kupio sam na ebayu od lika iz UK elisu, elisa se pokazala odlična, isprobao sam original yamahu i ovu iz UK i nije bilo razlike u performansama. Cijena je bila oko 500 kn. Koristim ju oko godinu i pol i sve ok.

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk

dxdandy

Eeeeee jbga sada...ja sam mislio da su te Solas elise cemu a sada ispada da bas i nisu neke...kod tebe sporije ide, kod mene ne ide...znaci da ju vratim i da si narucim u servisu original i to je to...

Josip

https://www.ebay.com/itm/6hp-8-hp-Propeller-for-Yamaha-outboard-8-1-2-x-8-1-2-N-6G1-45941-00-/222946757338?_trksid=p2349624.m46890.l49286

Evo ti link, ako se odlučiš na tu opciju...ima ih dosta. Potraži po svome kataloškom broju ili oznaci na staroj elisi. U svakom slučaju je kudikamo jeftinija od originalne pa ti nije žao para ako nebude kako si zamislio.

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk

mlb

Ja sam koristio solasovu na yamahi 25 kad sam slomio original i nisam primjetio neke razlike , služila je sasvim ok!

pajdo77

Ako on od pola gasa ne vuče nisam siguran da je to do elise, onako kao laik razmišljam, pa nije tu zamjensku pravio moler pa da ju ne pravi ako ne istu onda bar sličnu originalu da bi gubio toliko na brzini.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

dxdandy

Uzeo sam si ovaj mjerac obrtaja ali papire izgubio kako ga podesiti. Gledam youtube i nije mi jasno sada kad je resetiran koji kod moram izabrati da dobro mjeri...koji kod je za 2 cilindra i 4 takta...mozda netko ima od vas isti pa zna sta odabrati.

https://m.youtube.com/watch?reload=9&v=szXbhcd6Yzo&feature=youtu.be

ZeroCool

jel ima neko slucajno viska ovaj deo

baka

Citat: dxdandy  u Svibanj 04, 2021, 21:26:45
Uzeo sam si ovaj mjerac obrtaja ali papire izgubio kako ga podesiti. Gledam youtube i nije mi jasno sada kad je resetiran koji kod moram izabrati da dobro mjeri...koji kod je za 2 cilindra i 4 takta...mozda netko ima od vas isti pa zna sta odabrati.

Možda će ti pokazivati duplo manje obrtaje, nije problem, sve što ti piše pomnoži sa 2 i dobiješ pravi broj obrtaja. Ako te smeta to probaj staviti kabel preko obje svjećice, možda proradi dobro.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

ZeroCool

Citat: dxdandy  u Svibanj 04, 2021, 21:26:45

mode 1 je za 2T motore mode 2 za 4T motore

Boža

Cao drugari.

Kupio sam nov F40 vanbrodski motor, i posto se prvi put srecem sa Yamahom, imam jedno pitanje.

Motor sam po deluje dobro za sad. Jedino sto mi je cudno je rucka za menjanje brzine.

Kada prebacujem u neutral (bilo iz rikverca ili napred), taj neutralni polozaj nije savrsen - tj. ne sklizne rucica u nekakav idealni polozaj sama po sebi, nego mogu i da promasim.

Tipa ima 0.5-1 cm prostora pre i posle tog idealnog polozaja gde moze rucica da se postavi i gde mogu slucajno da je pomerim.

Je l ovo normalno?

DIDAPATAK

popušio za Tohatsua 2t pa sad razmišljam o Yamahi.
..dilema između f8HTL i F9,9L..
..nenađem ni podatke o potrošnji ta dva modela..
.. :baba:

šajzika

A koliko bi ti radio sati s tim motoricem?
Sta te pecka sad razlika potrosnje ili ali dva tri deci ako si htio u startu 2t motor?
Svakako nijedan motor neces terat pun gas jer ne moze terat brodic.
Bolje pitanje jel taj 8ks high  trust za brodic ili obicni 9.9.
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..da Šajzi..pravo pitanje je HT ili obični 9,9 jer je cijena ista..
..a brod će biti oko tone sa publikom..ovo oko potrošnje je samo raspitivanje jer nisam našao podatak nigdje a mislim da je i manji nego za T 2t..
..planovi i računice su porasle za duplo pa to malo izaziva aritmiju al hebiga..
..zapravo,kao obična med. sestra,mislim da bio ovaj f8ht trebao biti dugotrajniji i manje opterećen..
..brzina sa svim jači od 5ks je i onako 6 čvorova jer je deplasman..
.. :baba: