Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

RJ, taj desni pored belog je onaj koji si radio po narudžbi i taj i de sa 15hp 45km/h?

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

elisa 10P  dakle može još koji km gore

mossi

Rap

Bijeli je odličan čamac   :ok:

Koliko je onda išao plastični sa 20 ks koji je bio brži od aluminijskog

rj

plastični je bio sa 30 ks

maverick

Citat: yopatami1  u Travanj 24, 2016, 16:48:36
Posle isprobavanja, kakvi su utisci o motorima?
Neki detalj? Preporuka?
Malo sam ulovio vremena pa da pokušam sumirati neko moje viđenje cijele te serije motora. Mislim da se treba fokusirati na pojedini model...ovisno što kome treba i kako ga misli koristiti. Ja sam uvijek bio pobornik yamahe i ovaj put je prevagnio tohatsu...Po meni u 30 ks sam dobio ono sto sam želio vise nego kod drugih brandova, mada sam se morao poprilično potruditi da ga naštimam na sharka...Nesto manja kavitacijska i bliza os pete u odnosu na zrcalo su trazili poprilicno mjerenja da bi se postigao neki optimum a da se teži ka maximalnoj iskoristivosti. Po meni ekonomičniji i snazniji od konkurencije s poprilično velikim izborom elisa ali sasvim drukčije koncepcije nego recimo yamaha. Što se tiče drugih modela ...od 20 pa na više su po meni odličan izbor. Što se tiče manjih...15 ks me nije nesto posebno odusevio , za mene malo nemirniji rad i drukčiji zvuk od onog sto sam navikao...ovi još manji su uvijek neka rizična skupina kod 4 t motora...Općenito u odnosu na stariju generaciju vidi se taj veći level kako u završnoj obradi tako i u tehničkim riješenjima tako da definitivno ova serija ne spada više u ono što nam je tohatsu nekad značio kao radni i robusni stroj japanskih...kineskih ili ne znam kojih ribara. Ovo je sad jedna detaljno odrađena mašina s puno noviteta i podosta šminke. Na našem podneblju tohatsu kao brand je porilično poznat a meni je mjerilo kvalitete bila ona skupina motora iz Vu koja je u svakodnevnoj eksploataciji bez nekih kvarova i kvalitetnih održavanja što je u konačnici vidljivo iz petogodišnjeg jamstva koje je uvoznik dao. Mada više sam vozio Šćepin nego svoj  :stripii: ali iznimno sam zadovoljan, mada i taj motor od 526 kubika nam je odprije poznat od Ante na njegovom Mercuriju 25...koji radi porilično odlično i ima vec xy odlazaka od po 100 km po pecanju. Naša pecanja su porilično zahtjevna za motore...više manje svi teraju teške i natovarene čamce kad se ide na više dana...i jako nam je bitna potrošnja..i to ne u financijskom smislu...tipa da ne možemo platiti pet litara goriva više po pecanju već nam je bitna autonomija s jednim rezervoarom da ne moram nositi dodatne kanistere za gorivo jer nam ne ostane puno mjesta u čamcima. U svakom slučaju svaka preporuka za kupnju i za sad dosta korektan odnos s Brstilom kao ovlaštenim servisrom što se nadam da će ostati u budućnosti  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Citat: Rap  u Travanj 24, 2016, 20:48:33
Bijeli je odličan čamac   :ok:

Koliko je onda išao plastični sa 20 ks koji je bio brži od aluminijskog
Jedan plastični je bio s 30 ks i bio je samo kilometar brzi od ovog ALU BEL s 15 ks... :eek: Ali čamac je u vodi još od zime, bez antialgina i porilično "ljigav" ali ipak aluminij je iznimno brz i tu se nema sta puno diskutirati....mene je oduševio i imam namjeru raditi jednog takvog za brze intervencije čim se poslozi neka financijska konstrukcija

yopatami1

Zašto misliš da su manji
rizična grupa?

maverick

A ne znam, više poznam druge brandove u manjoj konjazi nego tohatsu...vise manje uvijek ista priča, podosta problema bude s gorivom, redovnim održavanjima...a opcenito poprilčno ne volim 4t motore baz filtera za ulje...Mada ovo je neki moj osobni stav i mozda nema veze s realnošću  :ok:

Rap

Vidio sam na testu da je poprilično mala razlika bila u krajnoj brzini.
Što se tiće najjačega od 40 ks koji je bio na testu,s dvojicom i tim aluminijskim čamcem me nije nikako oduševio; vjerojatno nije bio dobro podešen  :dontknow: ,previše skakanja ali zvuk i rad samog motora je za peticu.
Sa više ljudi je išao bez greške i vrlo brzo.

Batica

Taj alu camac je ravan u patosu ili blago v.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

rj

ravan ....clasic tabanaš uz male dorade  :toothy12:

maverick

Taj al s 40 ks je fino odradjen čamac s puno korisnih detalja, tabanaš kakav i je potreban za riječna pecanja...bez obzira na veličinu i njega i motora na plovnost i ukupni dojam poprilično utječe raspored tereta unutar samog plovila..Čamac je odradjen kompletan od 3 mm i porilično težak ali i plovan. Od tabanaša se tu i ne traži nešto previše. Malo malo pa netko iskoči s nekom finesom sto poboljša plovne karakteristike kao Kum i Šimić na ovom Alu Bel...ali ipak su to sve nijanse i mislim da pri izboru takvog tipa čamaca više pažnje treeba posvetiti čvrstoći samog plovila i tehnici zavarivanja koja garnatira dugotrajnost...tu do izražaja osim mirne ruke i iskustva dolazi do izražaja i opremljenost radione i aparatura za varenje koja je danas porilično skupa a tu ipak prednost dajem ovim iz Belišća...jer Šimićeva radiona je više manje jedna od ozbiljnijih i alat koji posjeduje košta toliko da napravi bar stotinu čamaca nece isplatiti ni dio, vec on i kum tu rade iz ljubavi..i da ubiju slobodno vrijeme a kvaliteta dolazi sama od sebe kad nema presinga i borbe za komad kruha da bi se preživilo