Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

112 km - 17,6l
ako si vozio u tom režimu 90% gasa išao si cc 35 km/h
dakle cc 3h vožnje
potošnja ti je bila cc 5,5 - 5,6  l što je odlično
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

pajdo77

A sunce ti poljubim,do ušća 30 kilometara i još toliko nazad,u dunav desetak i toliko nazad do ušća. Pa gdje si se vozajući po Dunavu natuko još onaj kusur? I kako si još kraj toliko vozikanja stigo upecat i smuđeva te soma? Još i kiša padala ko sumanuta. Da je bilo lijepo vrijeme imao bi ti i 200 km :stripii:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

A ona prica o Yamahi i cca 11 l,u kojem je to rezimu?
Ravnao sam se po tome pa racunao da cu trosit najmanje tako

maverick

U full gasu yamaha trosi cca 11 litara...pricamo o 30 ks 4t...A ovo je samo tema o kojoj ćaskamo, doista ne bih volio da se nadjes , ne znam prozvanim ili nesto slično...Napomenio sam x puta , da se vozim koliko ti i da koristim čamac god toliko radnih sati i da zivim u Ðakovu i da se ne baviš s tim motorima...čamcima..itd..i ja bih se odlucio za takav ili sličan motor...koji je jednostavan za odrzavanje i vozio se s uzivancijom.... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Caskamo nego sta i ucimo ma kako god bilo obostrano.Citam post i danas na suho guram komandu rikverc,ler,full i ostajem zbunjen s obzirom da se ne srazmjerno okretaji i brzina povecavaju i smanjuju sto bi znacilo na 90% snage?!Koja je to brojka okretaja i koja bi pri tom bila brzina?!
Da li je to cca 5500 ili od nekog optimuma za motor (pozeljno ici ne vise od 5500) 90%?
Sad moguce je da je to teze odrediti na motorima manje snage.
Mene je pozitivno obradovala potrosnja Tose jer to mi govori koliko tehnologija napreduje i da ce sama potrosnja u ova vremena bar malo olaksati da se s cijenom goriva manje opterecujemo.

maverick

A ne znam, ali recimo meni se motor vrti u punom gasu 6000...onda je 90 posto 5400...otprilike...A to ne srazmjerno povecanje je normalna stvar...To najbolje primjetis kad se nakon duge voznje vracas kuci i na par stotina od veza oduzmes malo gasa a on i dalje plovi fino i brzo...Da ne ispadne da smo stipse za litru dvije goriva  :stripii: ali ti si uzeo poprilično veci čamac od onog sto mi koristimo...i kod nas nema mjesta...za dodatni kanister...nema mjesta da ga drzim u kabini jer tamo spavam i smrdi me to da ne mogu opušteno odmarati...u zadnjem dijelu sve je puno varalica a spomenio sam ti koliko sam alergican kad je jedno blizu drugog...tako da nama...treba sto veca ekonomija s onim sto stane u rezervoar...a ručka gasa i obrtomjer pokazu sve, pogotovo ovi sad pametni motori gdje dijagnostika očita sve ono sto te zanima...ja počesto vidim pecarose kako voze čamac na pol gasa da ustede nesto gotiva...čamac na pola puta da poleti u zrak...motor nesto brlja vodu i jadan se pati....tu treba koji sat da se ufuras u to..i kasnije čuješ...ne treba ti ni obrtomjer niti bilo sta, cujes kako zdravo radi, cujes kako voda fino klizi itd its...kao da vozis auto na more u trecoj ili petoj brzini

Rap

To sam vec pisao negdje.Najvise sam vozio po osjecaju;dodam gas,izglisiram i tada mu oduzmem dosta a on lijepo klizi uz najmanju buku i vibracije.To bi bio neki instiktivni ekonomik uocen bez ikakvih instrumenata.
Imao sam rezervoar naprijed,akumulator i kutije s varalicama te pojaseve i nesto rezervne robe iza.Takk sam poslozio stvari nakon prijedloga Bratila da rezervar stavim naprijed.Pricam o Panvalu.Naravno da miris benzina tesko da se moze izbjeci.

mossi

Danas smo malo (konacno) provozali Thatsu 20 na DunasLuxu od drugara.
Na zalost samo 20-30 minuta, Ali neke stvari su se odmah pokazale.
1. Izgleda da je motor prenisko pa ga treba podici 2-3cm
2. Max brzina je bila prespora 40km niz vodu 36 u Dunavcu,  :icon_scratch:

Obrtomer sam zaboravio, ali po sluhu bih rekao da nismo presli 5000 obrtaja.
Da li je pre prvog servisa Tohatsu limitiran sa obrtajima?

Za koji dan idemo ponovo na vodu pa cu poneti obrtomer ali i letvice od po 1cm pa 'emo podi'i motor za 1-3cm pa cemo videti ima li pomaka.

yopatami1

Osim 1. i 2. da li je bilo nešto pozitivno, s obzirom da je motor nov?
Da li je bučniji u odnosu na konkurenciju?

somborski lala

Ma sve je bilo pozitivno. motor prede ,ne čuje se, miran tih,stabilan. a što se tiče matematike brzine i ostalog,pa još ga treba razraditi.ne sumnjam da će biti sve ko pesma  :hi:

maverick

Dunas ponekad zna biti nezgodan za ganjanje maximalne brzine, sto zbog kuta zrcala i širine dna, te debelih vodilica do ozbiljnog kontra švanca...ali po koji mm gore dole i da se uz malo strpljenja dovesti do njegovog maximuma  :ok:

mossi

Citat: yopatami1  u Lipanj 13, 2016, 04:25:33
Osim 1. i 2. da li je bilo nešto pozitivno, s obzirom da je motor nov?
Da li je bučniji u odnosu na konkurenciju?

Što se tiče pozitivnih stvari o njima nismo pisali jer se to podrazumeva ..  :ok: :takoje:
Čamac jako lako izglisira već sa četvrt gasa, na trećini gasa ide oko 25-28km/h. što je takodje extra.
Sa pola gasa ide oko 32km/h Dunav nizvodno.
Zato je malo čudno što kad se da pun gas počne da prska odbija vodu od noge bočno na obe strane.
A brzina se poveća za tih drugih pla gasa za samo 8km/h.  :icon_scratch:
Kad se pogleda kav ploča se ne vidi, zato mislim da ga treba polako podizati.

Motor ima jak lep zvuk na leru i na malim obrtajima, na pola gasa se još može pričati ako jedan sedi kod motora
a drugi na daljoj sedalici pošto ih ima dve.

Čamac koji je drugar dobio AntonPlast je ovog puta krući i utegnutiji, što je pohvala za proizvodjača.
Jedino su otvor za kaljužnu pumpu malo ostavili višlje za možda 1cm pa ostaje malo vode,
što u prethodnoj verziji nije bio slučaj.

Sve u svemu komplet je tek napunio 3 moto sata tako da .. biće to sve super kad ga skroz podesimo.

:ok:

somborski lala

danas malo vozao sam čamac .uz dosta jak vetar u lice, nizvodno sa jednom trećinom gasa 30-32km,sa pola gasa36-37km/h, a pun gas 43km/h. uzvodno nisam forsirao, okrenuo se vetar pa je bilo dosta talasa. evo malog snimka. nije baš reprezentativan,ali se može se videti od trećine do punog gasa.
View My Video

pajdo77

Lijepo ti ideš :ok:,eto tebe za sat vremena kod nas u Osijeku na pivo :icon_thumright: