Javni natječaj za dodjeljivanje ribolovnog prava....

Autor šime, Lipanj 20, 2015, 15:28:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Citat: Debeli šef  u Lipanj 30, 2015, 21:56:05
nitko nam ne brani da damo ponudu za koncesiju.
samo 500 ribolovaca po 1000 kuna i neka netko ponudi više ako ima računicu.

ali lakše je kukati kako se nema... pa 1000 kuna mi 100 litara goriva... taman za servis na autu... platiti neku ovrhu za mobitel.................. durbaher 5 kuna...

ovo je osnov svega. kad dobiješ (kupiš) pravo da određuješ pravila tek tada ćeš gospodariti održivo.

ja sam sve učinio da stvari posložim kako treba. igrao sam eurojackpot ali nije prošlo. da sam dobio sve bi koncesije bile moje.  :icon_king:
Za dati ponudu se zakasnilo, a što se tiČe cijene, ona nije jedina ovdje koja igra, bodovanje je tako napravljeno da će uvijek proći onaj iz Parka prirode, tako da je ovo sve pod navodnicima " transparentno".
Ono što bi se moglo, je pozvati ove iz Zelene akcije, jutros sam gledao prilog na HTV-u kako idu reagirati danas u vezi onih istraživanja na moru, idu i na more idu i pred sabor, mediji ih prate jer su neka relevantna udruga i sl.

Jožef1

Juče se proširila vijest kako je još jedna kvalitetna voda dodjeljena ribarima!!! Radi se o dijelu Tikveškog dunavca. Od kompe -desno- skroz do Dunava dodjeljeno mrežarošima  :uf: Moći će se pecati samo lijevo od kompe do 19 kilometra, što je max., 1km. ovo što se radi to je STRAŠNO!
Sve više sportskih ribolovaca se počinju organizirati kako se na godinu NE VADI ribolovnica. Ostali su nam "smrdljivi kanali", Topoljski dunavac(puškaš) te možda neki dijelovi Dunava. Sve je otišlo k vragu.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

miha

ko se to organizira i di ... :sha:ništa nema od toga ...ništa....

Kugla

Ja sam prvi za to Jožef, od nekuda se mora krenuti, trebali bi se pokušati organizirati i stvarno nitko da ne kupuje dozvolu pa da vide kad prihodi padnu kako je, jer kad te po đepu mazne to je gadno.

Kugla

Dok sam pisao Miha se oglasio, pa Miha što si skeptičan u startu  :sha:

dravski pecaros

bilio su otvoreni dani kopackog rita mediski popraceno super e tamo se trebo prosvjed napraviti vrlo brzo bi se to rijesilo...

miha

skeptik...nikada se neče riješiti situacija ako se bude čekala naša reakcija...jel rekacije nema ...pardon bilo je ...kolege su bili na razgovoru ...smireni smo i tu je kraj ...u prijevodu ne talasaj i šuti...kada nekom ..bude u interesu da se situacija sredi sredit če se do tada ni jedan ribolovac ..ni jedno ribolovno društvo situaciju neče riješiti ...

maverick

Kao prvo...nista se nece rijesiti ni na jedan nacin....Miha vec nekoliko puta spominje kako smo bili pa smo smireni...pa ne talasamo i takve slicne gluposti. Mi smo smo dobili dobar dio onog sto smo htjeli...imamo konstantan nadzor na dravi, imamo uvid u sve ono sto se dogadja....osnovali smo svoje drustvo, ustvari u zadnjoj fazi je osnivanja...ne sudjelujemo vise u tim seoskim svecanostima po drustvima vec smo krenili na neki svoj put....Upoznali smo probleme s strane koja nam je do sad bila nepoznata.
A sta se radi dalje to najbolje znate sami....Neki od vas ce se i naljutiti a tu je Miha u pravu...necete napraviti bas nista....svaka cast jozefu...i kugli...ali....jozef koliko se sjecam ni nije ribolovac...jer ionako nema dozvolu...susjed jedva ceka da ga netko nagovori da ju nekupi i misle da ce s tim rijesti probleme...Jos ako spomenu da poznaju onog ili ovog politicara ili buduceg ministra pa ce to biti drukcije...onda idem da uzmem strik pa da se besim  :stripii:
Prosvjed....da...zasto da ne...pokusajte organizirati...ali ne s puno price...odredite datum, prijavite skup i napisite tu obavijest...zvuci jednostavno....
Protest....protiv koga...protiv čega....s kojim ciljem...
Do sad nam nije valjalo kako je Park prirode upravljao Dunavom i dunavcima...do sad nam nije valjalo kako je Zajednica upravljala Dravom...polako i ta prica zavrsava...pa kad dodje drugi korisnik ribolovnog prava...onda i Dravu slobodno mogu dati u koncesiju sto je u konacnici vrlo velika vjerojatnost...onda cete svi vi koji sad kurcu kmečite  vjerojatno biti odusevljeni...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Evo i za početak kome se možemo obratiti za pomoć, posebno obratite pozornost na njihove temeljne ciljeve
http://zelena-akcija.hr/hr/o_nama

miha

pa dobro dobili ste što ste tražili i sada radite i šutite ,tako da i nisam rekao neku glupost...

umpahpah

Super je taj bojkot ribolovnica!!! Ne kupiš ju iz protesta,ne daš 450 - 500 kn a išo bi pecat,pa dobiješ kaznu za prekršaj i ode 2000 kn + sudski troškovi!!! znači jedino ne vadit ribolovnicu ali i ne ići na vodu  :uf:

maverick

Citat: miha  u Srpanj 20, 2015, 08:56:30
pa dobro dobili ste što ste tražili i sada radite i šutite ,tako da i nisam rekao neku glupost...
Podjebeš s vremena na vrijeme...mada nije ni to loše malo da se svi probudimo i pokusamo nesto....Svakako ide sve u nekom krivom smjeru...nadam se da nece zavrsiti ruzno kao sto sad trenutno izgleda...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Znači tko ne vadi ribolovnicu nije ribolovac  :icon_scratch: uz poštovanje ali takovo osuđivanje, konstatacija je  apsolutna glupost  :takoje: Ne kažem za nikoga da je GLUP da se razumijemo  :hi: Znači što smo tražili, dobili smo?! Da li ja tu isčitavam malu "skrivenu" radost, e to nije lijepo  :no: I te kako ćemo ići na pecanje...., može se svašta izdogovarati sa vlasnicima privatnih jezera, ako se ide konstantno i veči broj SPORTSKIH RIBOLOVACA-  na određena privatna jezera glede cijene. A znam kako mađari i te kako shvaćaju naš, ( izgleda Vaš problem to više nije?, -moja malenkost se iz srca raduje kako nemate više problema glede ribolova na Dravi) problem. A na kraju krajeva, tko kaže da se ne može vaditi ribolovnica i Mađarskoj. Ima na s dosta koji ćemo se na taj način boriti.... protiv anarhističko- centralističke bande.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

A jebemu miša Jozef...tko je ta banda protiv koje se treba boriti...savez...zajednica...ribocuvarska sluzba...ili mozda baranjci koji ce dobiti ili vec jesu koncesiju i koji ce to dati nekom ribaru....nismo mi bez problema na dravi...vec se mi borimo koliko mozemo ne kukamo...i nismo protiv da se djeluje na bilo kojem mjestu...ali ajd posto si ti ovo jutrosnje razbudjivanje zapoceo...tko je kriv u ovom tvom slucaju...tko je kriv sto ne mozes ici pecati zbog liberlanda...pa hebote...Država...vlada...sabor...aaaaaaaaaaaaaaaa pa koji urac je njih izabrao...pa jbg to je visoka i niska politika...i nije za nas.....ali napadacemo...ali koga