Evinrude E-tec 40 ks

Autor maverick, Rujan 07, 2015, 19:20:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dolar

Citat: Rap  u Travanj 02, 2016, 16:35:22
Zasto je to malo garancije, ili?Iznajmljivac ima cca 60 dana na raspolaganju i uz neki prosjek sati koji rade oni koji iznajmljuju naprave mu cca 120-150 sati u tom vremenu.Nes ti satnice.
Yamaha se tebi pokazala dobrom i ja ni trena nisam posumnjao u potrosnju koju si naveo.Daj mi koji argument vise od talijanskog servisera koji je odmahnuo na Tohatsu zasto dajes prednost Yamahi?!Da li je to zato sto Tohatsu nisi imao ili?

Ja znam da je tohatsu dobar, zato sam se dvoio, čovijek je doista ok, pravi meštar od zanata. Ako si dobro pročitao, on je rekao, da tohatsu nije loš, ali ako mogu birati, onda je yamaha ispred...posebice zbog dijelova (kao, za tohatsu zna biti problem sa nabavom dijelova) a on sve te motore tamo radi, jer je to firma koja ima suhi i morski vez, a motora nema kakvih nema...on jedini u toj firmi je radio yamahe auto lube kaku ima dapa...ja sam imao 30-icu
Ako
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

rj

a za rentanje na moru ....panulanje  :sha: ja sam kišna glista
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dolar

Citat: rj  u Travanj 02, 2016, 18:17:58
5 god. garancije je super samo usraše sa 750h to je oko 3 god iole ozbiljnijeg pecanja

Toga sam se i ja uhvatio..nisam pri tome ništa loše mislio...
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

rj

šta se pravdaš  :sha: izneo si svoj stav i to je to

dolar

Citat: rj  u Travanj 02, 2016, 19:00:57
šta se pravdaš  :sha: izneo si svoj stav i to je to

Nemam se ja šta pravdati, ja ne mjenjam svoj stav da je yamahinih 3g i neograničeni sati, daleko više od e-tecovih 5g i 750r/h za svakoga koji provodi punoo vremena na vodi
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

rj

maverick

Pa tohatsu ima 5 god jamstva...ali mislim da to sve nema veze...sve ovo sto ste nabrojali od motora su za nase koristenje vrhunski proizvodi. Netko voli ovo netko ono...svaki u nekoj konjazi ima negu slabu tocku....ja cu vise o tohatsu moci reci nakon godinu dana ili vise...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

150h godisnje je da se useres od voznje.
Ja sam jedne godine napravio 126h sa e tek i znam koja je to kilometraza i vreme provedeno u camcu.
Tako da 5 god i 750h nije uopste malo.

maverick

Vecini je to vise nego dovoljno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: Batica  u Travanj 02, 2016, 19:27:34
150h godisnje je da se useres od voznje.
Ja sam jedne godine napravio 126h sa e tek i znam koja je to kilometraza i vreme provedeno u camcu.
Tako da 5 god i 750h nije uopste malo.

ako autom dođeš na 4-5 km do pozicije onda je 750h više nego dovoljno

Rap

Rijetko ko panula sa glavnim motorom posebice zbog brzine koja je i u najmanjim okretajima prebrza a i zbog samih sati  :hi:
Ako rentaš onda ti je to sredstvo rada i uloga i mislim da se to sa rekreacijom ne može nikako uspoređivati  :no:

@ Dolar

Čovjek ima višegodišnje iskustvo sa istim i cijenim mišljenje upravo radi toga ali fali mi taj tik koji bi me naveo da upravo kupim takav motor  :dontknow:
Nisam pročitao osobni razlog kroz iskusvo koliko kroz mišljenje nekog majstora talijana.Jbg,meni nedovoljan razlog.Ako kod nas servisna mreža za takav motor nije nikakva nego je trebala ili treba biti druga zemlja ja ga ne bi vozio ni minute.  :no:

maverick

Puno dogadjanja oko nautike pratim preko neta, malo sta se dogadja kod nas malo sta u svijetu..I mogu reci da smo mi iz slavonske ravni, pogotovo pecaroši bas specifični po tom pitanju, prije je zimska luka bila sinonim kvalitete i uveliko utjecala na izbor vanbrodskog motora za pecanje...sjetimo se one serije 2t mercurija koja je rikavala tocno nakon isteka jamstva, pa u blizoj buducnosti poprilican broj hondi sto 20 sto 40 ks, pa ni yamaha nije imuna na kretene i tako dalje i tako dalje. Ali osječki pecarosi su uvijek gravitirali Dunavu i i za ono vrijeme a i za ovo danas i nasa relativno skromna sredstva 100 km po jednom pecanju nije malo kilometara, ali ruku na srce sve manje i manje pecaroša ide iz luke u tom smjeru. Sjetim se mojih i kumovih prvih odlazaka...pa to je u subotu ujutro iz luke izlazilo čamaca koji su kretali prema dunavu da je trebao semafor da regulira promet...pa trka cijelim putem da izbjegens koji val, uvatis neko poznato mjesto...Danas nas za vikend nekad ode više iz Josipovca i Neptuna nego iz luke...
Sto se tiče tih 750 sati, mislim da je to kroz vrijeme koje se motor upotrebljava i neki radni vijek nasih motora...ne sto ne mogu vise vec rijetko tko odradi vise od toga u par godina, ljudi se zaraze pecanjem...pa odrade sezonu, dvije..pa ih zivot odnese u drugom smjeru...rijetke su budale kao mi kojima je to smisao zivota...pa iz toga mislim da je evirude stavio tu granicu da zastiti motor od onih kojih ih rabe u komercijalne svrhe

Rap

Prvo i osnovno pitanje kod prodaje auta ili motora je:koliko troši?!za garanciju se ne sjećam da iko pita  :notworthy:

maverick

To je kod automobila, kod VB na moru, na kontinentu...motor bi se trebao birati po serviseru...znači po onom kojem vjeruješ, koji je dostupan i korektan koliko mora biti...on radi servis, on ovjerava jamstvo i on otklanja eventualne probleme koji nastanu....i na kraju i van jamstva kod njega nabavljas rezervne dijelove...A danas u svijetu gdje i matorci surfaju...iznenadio bi se šta sve ljudi pitaju...imaju informacije koje su nekim srviserima nepoznate...a da ne kazem da ih podsta gleda i načine plaćanja....  :uf:

Rap

Čitao si,čitam svakodnevno o VB motorima iskustvima,servisima,serviserima ali nažalost ako ne izvučeš nešto između redova i usporediša sa svojim iskustvom malo toga će se naći realno a najviše zaspamano.
Eto,vas je više imalo Yamahu ili ima Yamahu pa ne iznose ništa o njoj?
E teca ima manji broj ljudi ali za i protiv ih je puno više.Kako to?  :icon_scratch: