Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Debeli šef

izgubio sam se u magli na velebitu, zima devedeset treće. na mjestu na kojem ni nije bilo puteva.
ne znaš što je lijevo što desno... ni što je gore što dolje. kiša pada vodoravno koliko bura piri, još se i ledi  čim te dotakne...

užas.
čučiš na toj crkavici i slušaš bilo kakav zvuk koji bi poslužio kao orjentir ali uzalud, samo vjetar čuješ.
vidiš doslovno samo ono što ti je pod nogama.

ne znaš koliko ćeš izdržati na hladnoći ako čekaš.
ne znaš gdje ćeš i kod koga završiti ako se krećeš, možda i u neku provalijicu upasti.

nakon nekoliko sati sasvim slučajno naletim na telefonsku žicu poljskog telefona.
i kad pomisliš da si spašen shvatiš da i partizani imaju iste takve žice.

ali 50% šanse je nevjerojatno dobra oklada u odnosu na 1% kad se na velebitu izgubiš u magli.

mlb

Sutra će biti valjda malo ljepše pa bi mogao skočiti malo na poglavicin teren da vidim šta se dešava  :takoje:

maverick

A nadam se da ce koja zraka sunca izaci...inace bauljas okolo ..a ono sve bijelo okolo...sve malo malo pa pomislim hebote u raju sam  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

mlb

Neka nova droga na tržištu  :stripii: :stripii:

maverick

Aaaa ovih dana se furamo samo na ovu staru....to mi sad i na mobaču svira  :stripii:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

yopatami1

Vidimo se, ako ne bude magla.

maverick

Citat: mlb  u Prosinac 28, 2015, 20:48:44
jel se vidimo sutra ?

A kak da se vidimo po toj magli  :stripii: i znas razmisljam da je sve onako idealno...sta mislis s kim bi isao na pecanje da hoce ici samnom

pajdo77

Kad bi vidio Josipu u magli i još da mi zapjeva ljubila bi me djeca u hladno čelo,ne bi ja to preživio :stripii:

mlb

ja ću doletit ako me nešto ne iznenadi!

maverick

Ja sam sad poslao e mail Sinanu...da ga pitam jeli bi isao samnom na pecanje  :hello2: :hello2: inace sutra mislim da necu ici...imam nekih obveza  :ok:

mossi

Citat: Debeli šef  u Prosinac 28, 2015, 17:58:22
izgubio sam se u magli na velebitu, zima devedeset treće. na mjestu na kojem ni nije bilo puteva.
ne znaš što je lijevo što desno... ni što je gore što dolje. kiša pada vodoravno koliko bura piri, još se i ledi  čim te dotakne...
užas.

:takoje: :takoje: :takoje:

88 ili 89, Radiomatersko UKT takmičenje, nas četvorica, agregat 50tak kg, nose dvojica plus ostatak opreme, antene - stubovi  ...
Dvojica (ja i još jedan) po mraku sa vrha Veliki Zavižan krenu po ostatak opreme u planinski dom i ladno se izgubimo ...  :eek: :eek: :eek:

Lutali tako par sati.. jedva jedva uspeli do doma stići.
Sutra oko podne padne sneg..
Za dlaku da ostanemo zavejani.. kaže čiča koji je držao dom i meteo stanicu: A pre par godina se neki planinari smrzli na par stotina metara od doma, izgubili se u magli .. zaspali od umora i umrli ..  :tongue3: Inače to je bio početak novembra, da nismo sišli sa planine na vreme .. u proseku se zna zadržati isti do maja..  :uf: :uf: :uf:

Velebit..  :notworthy:

Vidiš pola jadrana, kažu kad je extra vidljivost da se i Italija može viditi.   :ok: :hi:

Prelepo!  :notworthy:

pajdo77

Naša gorska služba spašavanja svake godine spasi hrpu turista jer sa mora u papučama odu na planinu pa se pogube a označene staze,kako onda nećeš po magli. Ja se izgubim po birtijama,kaže žena da se kad odem ne znam kući vratit :rofl2:

alex7777

i ja se znam izgubit cesto ko burek u svemiru  :stripii: bilo je svakakvih situacija i bome cupavih  :crutch: jednom sam pajtin camac moro odvest na usce ( on nije znao ni di je parkiro camac :uf:) po jednoj nesvakidasnjoj magli od spusta do usca znam sto se kaze zmurecki trebalo mi je cca pola sata sperov camac yamaha 15ks uzas prvi sporanj treba obic znaci odvojit se od sume pa onda drugi sporanj isto sranje a na kraju dolazi slag na sve to dosao na nulu nema vise sume  :no: jedva jedva nekako se dokotrljo gore strava  :pirate: