Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

majstor

DIDAPATAK

... :stripii:  :uf: pa lažima..hebo muško što ne zna obećat  :dontknow:
.. :baba:

majstor

Dok imaš prst ne kupuj viagru, naročito na sniženju.  :uf: :stripii: :stripii:

majstor

Citat: DIDAPATAK  u Veljača 17, 2017, 11:38:11

... :stripii:  :uf: pa lažima..hebo muško što ne zna obećat  :dontknow:
.. :baba:
Narod više na puši obećanja.  :sha: :no:

No

:hi: Konačno sam bio na pecanju.
Prije no što smo otišli na vodu skrenuli smo kupit ribolovne dozvole za ovu godinu.
Uz šalicu čaja protresli smo na brzinu uobičajene ribičke teme.

Znate ono kad se pusti pas sa lanca, a on bi jadan odjednom u svim smjerovima pa trči ovamo onamo.
Na neki način smo se i sami  osjećali tako. Htjeli smo i ovo i ono...

Prvo smo probali lovit soma na glistu, a onda smo nakon sat -dva, ekipi koja je došla s namjerom da na tom mjestu ostane dva dana, prepustili mijesto i otišli postavit čamce.

Voda visoka , brza, s protokom od 840 kubika u sekundi,u naglom opadanju, nosi dosta granja i krša.

Vrijeme je bilo lijepo.
Sam boravak u čamcu mi je na neki način bio dovoljan da osjetim zadovoljstvo. To je zadovoljstvo nekakav sveobuhvatan  osjećaj koji čovjeka ispuni, a ne zna ga objasnit riječima.

Lovio sam i ulovio nekoliko lijepih smuđeva. Jednog od njih sam očistio.
Ne da je bio sit,nego mu je zabrekao želudac, našao sam  7 kedera u njemu.

Dan se produžio i osjeti se u zraku da dolazi proljeće.

Obišli su nas neki od poznanika i prijatelja.
Pitaju za zdravlje.  Šta da im kažem?
Dobro je.
A dobro je vražju mater, kad moram nosit na pecanje agregat i inhalator, kako bi mogao cijelu noć normalno disat.
Danas sam trebao na kontrolu kod doka.
Nisam htio prekidat ribolov. Ponedjeljak ću poklonit doktorima,pretragama,nalazima.

Sjedili smo satima u čamcu,al smo sjedili i satima  na obali razgovarajući o svemu i svačemu.
Pekla se slanina na ražnju. Uživalo se u ugodnoj toplini  sunca.

Bila su to tri dana,dobre stare kolotečine koju pokušavamo zadržat unatoč životu koji nam ju pokušava oduzet, istrgnut, ukrast.
Bila su to tri dobra dana, unatoč svemu.

majstor

Dobri dani dolaze i treba im se prepustiti. Prava ribičija započinje ljetnim računanjem vremena. Još deset dana do zabrane na smuđa, pa onda popravak drvenog čamca, dovršetak kućice, namještanje, sadnje trave i vočki. Sve poslovi koji me vesele. :ok:

pajdo77

Ja sam bio popodne dva sata bacati kod flotile,treba ispoštovati lovostaj. Naravno ni čvoke ali to je kod mene normalno pa me nije nešto nasekiralo. Više sam išao da mi dupe vidi puta. Drugi put bez Ps-a ne idem na blinkanje. Od dva sata provedenog na vodi ja sam sat vremena nagađao kolika gramaža mi treba. Ili padne u roku odma na grunt ili mogu ostariti čekajući. Ps to ošacuje a ni ne zabaci,a dobro i kuha vino pa je poželjan na vodi :stripii: :flasica:

majstor

Bravo Pajdo. Mi mladi pecamo radi ugođaja i popratnih sadržaja, a ne radi ribe.  :clap2: :ok:

Dukulele

Citat: pajdo77  u Veljača 21, 2017, 16:05:57
Ja sam bio popodne dva sata bacati kod flotile,treba ispoštovati lovostaj. Naravno ni čvoke ...

Pa ti postujes lovostaj i po godinu dana Pajdo moj!
Mislim da je vrijeme da skinemo tu  kletvu  i da vidimo s  PS-om za ovaj vikend neku akciju, bar nek vina kuvanog bude i da klepimo po smudja svaki i aj kuc!
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

majstor

Da dođem i ja? Ni ja nisam smuđa klepio 2 godine. Ili da  :red_indian: tražim da ne budem više smuđolovac nego ništnelovac. :stripii: :stripii:

pajdo77

Ja sam odblinko do ljeta,sad čekam da voda malo ugrije i laganini fiderisanje,jedan štap,zjakanje okolo a ako zapeca to je bonus,ako ne zapeca opet dobro,to je već stvar navike :stripii:

majstor

Mislim da i ja budem slično lovio. Dolaziš u moje godine. Sve više gladamo, sve manje lovimo.  :laughing7: :takoje: :baba:

pajdo77

Ne znam Majstore koliko ti ideš na vodu ali ja sa vode ponekad odem kući. Dnevno i dva puta idem na Dravu. Nema kod mene godina i takvih ispričnica da ne idem na vodu. Sa pet banki ja sam u najboljim godinama,to ću isto govoriti i kad budem imao sedamdeset,ako doživim naravno. Godine su samo ispričnica da se sjedi kod kuće :takoje:

majstor

Kroz kratko vrijeme neću više raditi, pa ću sve vrijeme provoditi sa unukom i na vodi. Do tada svaki dan od 8 do 17 na poslu. Voda subotom popodne i nedjeljom. Kad dođe ljetno računanje vremena, opet svaki dan voda. Ne mogu dočekati. :ok: :takoje: :whip2:

ps

Evo da se i ja javim, pošto se osjećam prozvanim :stripii:Ja sam za organizirano-čoporativno pecanje, ali mogu jedino u petak.Najavljuju neku kišicu, ali šta to smeta ovakvim frajerima :clap2:Pajdo-Dukulele ako odgovara :fishing: