Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kockar

Nebitno da li jednom nedeljno ili svaki dan, covek sam sebi odredjuje cenu, ako je ona tepsija ribe, onda toliko i vredi.

Ovo ne kazem da bih vredjao, samo konstatujem.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

maverick

Realno mnogi ni kao ljudi ne vrijede vise od te tepsije ribe.
Mada ode nam tema u lijevo...danas je kisni dan...ali sutra bi se moglo na pecanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Neko na vodu a neko u kabinu. :stripii:
U box medo, u box :stripii:
I sve gledam one c1 na akciji u kapitalcu i svrbe me :stripii:
Kad se neide na vodu , kupuje se pribor a i kak da napisem u temi "bio sam na pecanju" da sam upeco sarana na byrona :stripii:
A realno tri fibre 140gr sve pokriva i extra stapic , o dosado prokleta :) sta nije neki snjeg zagruvo da djeci kupim vece sanjke
Audentes fortuna iuvat

mossi

"Sa zakonske strane nema razlike.
I ti koji rjetko ides  i onaj koji ide svaki dan te  nosi vise od propisanog ste u istom prekrsaju.
Zakon je za sve isti."

Pa da bi se malo ublažio efekat da neko godišnje odnese 300kg smudja, a neko 10kg, uvedena je ona knjižica sa evidencijom ulova.
E sad ko to upisuje, koliko, ko kontroliše .. ?!

U Srbiji je to mrtvo slovo na papiru.
Ali to je trebalo da uvede upravljača u uvid količina izlovljene ribe.
Ali i kontrolu pojedinačnih ulova po pecanju:

primer: uhvatiš ribu koju nosiš, MORAŠ ODMAH da je upišeš, ne kasnije ne kad te uhvati kontrola. MORA ODMAH.

Tada je kontrola ulova laka, sve što nije upisano podleže prijavi, prekršajnoj ili krivičnoj otom potom.
Tada se mogu formirati kvote dozvoljenog godišnjeg izlova pojedinačne ribe.

E sad, neko bi u nekom formularu trebao da štriklira MENE ŠARAN NE INTERESUJE NULA KG!
Ali pecam samo smudja pa umesto 50 može 100kg godišnje.

To je samo primer, da Zakon postoji onakav kakav treba.

:hi:

maverick

A mozemo i o zakonima...kod nas je bar sve propisano...ali nitko ne kontrolira. I ja sam u pocetku bio zeljan dokazivanja.....sad je to s godinama sjelo na svoje mjesto...rijedje i idem na vodu ...mada jos je to uvijek puno.. :stripii: i slobodno mogu reci puno opustenije i s puno vise uzivanja...A ovi ostali..mozda nisu ni da se spominju...sajzika kaze licemjeri...mozda oni to ni nerazumiju... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Valjda će se i ovo vrijeme malo početi stabilizirati pa da možemo na vodu!! -ova kiša je dosadila i bogu i vragu  :BangHead:

maverick

Takav dan....napeto je i izmedju Kemala i Nihan...a ne kod nas  :stripii:

Kugla

Citat: maverick  u Prosinac 13, 2017, 22:22:42
Takav dan....napeto je i izmedju Kemala i Nihan...a ne kod nas  :stripii:
Vidim serija se prati  :icon_thumright:

kockar

Kisa je zakon.
Ja nisam stigao napolje.
Drugar koji jeste se bas nauzivao.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Debeli šef

bio danas. ovi smuđevi sve manji i manji.  :tongue3:

Dukulele

Znaci ja kad napokon izadjem na vodu, ima da vatam smudjarke od 20 cm ... E zivote jesi Plenkovic prema meni :(
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

ps

Jučer moj daljski susjed Antal i ja proveli u ugodnom druženju na pecanju. Malo na gumu, malo muvali, bilo dešavanja, promašaja, dobili smuđa od 51 cm na crvemperkicu i iz njega izvukli smuđarka od 20 cm još živog, da sam bio sam ne bih to ni napisao, ovako imam svjedoka. Rijetko, skoro nikako bacam gume preko 15 cm, sada vidim da moram promjeniti granicu.

rj

šta misliš za vibraciju  kopyita 10 cm kojoj veličini recimo deverike odgovara ...davno je jedan lik u ribolovu pisao da BigS pravi vibraciju ko šaran cc 1kg
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Mudri

Citat: ps  u Prosinac 15, 2017, 09:27:33
Jučer moj daljski susjed Antal i ja proveli u ugodnom druženju na pecanju. Malo na gumu, malo muvali, bilo dešavanja, promašaja, dobili smuđa od 51 cm na crvemperkicu i iz njega izvukli smuđarka od 20 cm još živog, da sam bio sam ne bih to ni napisao, ovako imam svjedoka. Rijetko, skoro nikako bacam gume preko 15 cm, sada vidim da moram promjeniti granicu.
Jel se sjećaš kad sam ti govorio da su ona kopyta od 15 cm zakon za jesen- zimu

mlb

Danas sabijanje na no action gume recimo!! Dokove laste radile za razliku od ostalih guma neusporedivo bolje! :icon_thumright: