Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Rap

Citat: pajdo77  u Travanj 26, 2020, 19:55:13
Pa gdje kotlić na pijesak :uf:.
Bolje na pijesku nego u vodi

Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk

SMT

Bio sam na vodi 3x24h, nešto malo sam i pecao, ni ne računa se, zabrane razne...Krećem od sl. nedelje ozbiljnije, nadam se... Ja sam spreman, pa ako mi dozvole...

S druge strane, malo je reci da sam uživao... Prijatelji, plemenite životinje, šuma, voda... Priroda na 101%... Vreme za boravak napolju savršeno, za sada nigde komarca jednoga, sve se zeleni...

No

Živimo neko ludo vrijeme u kojem istina nije bitna, nego je bitnija laž.
Nazovem čovjeka koji je kod mene zadužen za propusnice i kažem mu- Poštovanje, rizična sam skupina i pazim u zadnje vrijeme kud se krećem i šta radim. Kolega i ja bi išli u ribolov, u vukojebinu koja nikog ne zanima, ako je to tanak razlog za propusnicu napiši onda neki "jaki" razlog

On na to veli ne može.

Neki drugi ljudi su pisali bezočne laži da bi došli tamo gdje i mi i nisu imali nikakav problem doći. E pa jbg. sistem druže snađi se funkcionira i dalje.

Ima situacija u životu kad se nešto ne može i situacija kad je čovjek spreman pokušati to ne može pretvoriti u može
Mi smo ipak otišli, vozeći se po šumama i poljima, stigli smo gdje smo htjeli.

Prvi dojam-- sve zeleno,zeleni se trava, drveće je okićeno, a zelena i Sava.
Sjedio sam satima na jutarnjem, ugodno toplom suncu i gledao vodu
Slušao sam tišinu i baš mi je bilo lijepo

Ludo je vrijeme pa sam i ulovio šarana na lud način.

Trenutno pecam iz prijateljevog  drvenog čikla
Naslonim svoje stare germine na dasku za sjedenje i sjedim u stolici odmah do njih.
Jučer ujutro, mir tišina, ne dira satima i onda u jednom trenu desni štap se zgrbio kao da ga je grom pogodio. Dok sam pružio ruku da ga dohvatim, pružio sam ju u prazno. U sekundi štap je nestao u vodi.
Podignem srednji štap i počnem ga namotavat vukući u desno i sve mislim ma nema šanse, gotovo je i odjednom zapnem, rola na štapu koji držim prozuji.
Gdje sam ga zakačio, hoće li se otkačiti, vučem namotavam i iščekujem šta će biti.
Nakon kratkog vremena ugledam vrh štapa kako izranja iz vode

Namotao sam oprezno motajući dok nisam dohvatio vrh štapa koji je bio u vodi. Otkačio sam udicu i počeo namotavati špagu.
Šaran je još bio gore.
Izvadio sam ga, vretenac 3,5 kg

Da nisam doživio rekao bih da je nemoguće, ali eto desilo se.

Posebno sam uživao loveći jeza na vobler
Krupni, lijepi, borbeni i ukusni
Sinoć sam dva filetirao, narezao i ispržio na vreloj masti,   :jede: bilo je odlično, kao i uvijek kad je u pitanju tako pripremljen jez.

Bio je to jedan dobar ribolov, zasjenjen tim glupim putovanjem, po poljima, šumama i gorama.   :uf:   

alex7777

Prijatelju tu si maneken u svakom pogledu  :hi:

maverick

No , kao i obično ...priča puna svega.... :occasion14: Retfali je tako dok je trazio stap s jigom ....usput zahaklao soma  :stripii: Tako da ...samo onaj tko je na vodi moze dozivjeti takve stvari.... :ok:
A Pajta...nije loš mali.... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Ako se po jutru dan poznaje, ja ni ove godine neću biti svetski rekorder :hi:...

Premali da bude rekord i u vrtiću, prevelik za tiganj... Tako da pliva...

Dok triger...

maverick

Bravo.....uzivaj jos malo dok mi ne dodjemo na te terene  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Zadnjih dana sam više pesacio do nekih pozicija za ribolov, nego sto sam se kretao camcem... “ Ulova” za oči je bilo, ne zna im se broj..  Privilegovan sam kretati se nekim poznatim stazama i biti na ovom terenu... Ta priroda je nešto, sto ne može da dosadi...

SMT

Korona na obe strane, nigde nikoga... A i sam sam vrlo brzo odustao od bacanja, vetar me razneo... Nisam mogao dno dobiti ni sa 100g...

Šta ću, gde ću, u karantin neću... Otišao se vozati...

Cekao sam da me Alex zove sa obale na kafu ali ništa... Nisam hteo sam pristati, ne znam jel Tunjo ima žetona da mi plati “hotel” u  Os...

Vozikao se ka nazad lagano, tamo gde nije duvalo, malo sam i zabacivao... Ovi moji stapovi ne znaju šta smeju upecati, šta ne, promeniću ih :hi:... Kazu, neki lovostaj a nisam ni crnu kesu poneo... :stripii:

Ništa riba za večeru, slanina izgleda...

retfala

Nebrini kreditno sam sposoban

No

:hi: 
Subota, nedjelja, SMT u temi bio sam na pecanju.   :ok:

Polako ali sigurno, vraćamo se dobrim navikama i odmičemo od mučne teme u kojoj smo nakucali 50 stranica o svemu i svačemu.

Ne znam kako je vama ali mene baš raduje povratak na vodu i sa vode, sutra i sam nastupam

:occasion14:

pajdo77

Jedan iz klase otimist je jutros poranio na vodu malo plovkariti,nećemo ga imenovati. Uglavnom plovak od 4 grama ne možeš od vjetra zabaciti dalje nego pod noge. Toliko o danu bez jačeg vjetra kako jučer rekoše naši vrli prognostičari.

No

Još jedan iz te optimist klase je poranio,ali  još nije stigao na odredište da uživa u vjetru    :mt1032:
Putjemo :pirate:
Još malo i stižemo u zonu sumraka što se tiče signala za mobitel i civilizacije     :bye:

SMT

Utisak moje trodnevne akcije je neverovatan broj ulovljenih smudjeva. Ta recenica dobro zvuci na prvu, medjutim radi se o primercima koji su daleko daleko ispod mere... Ovako male smudjeve, nisam skoro video...Udaraju kao prave ribe bez obzira na veličinu varalice...  Ako prežive, možda to i nešto dobro donese...

10-15-20 ovakvih se po izlasku znalo zaleteti  na varalicu... Vobler, dzig ili glavinjara, nisu birali...

Primetna je bila i aktivnost ribe na površini, saran se kupa, mladji ima okom vidljive dosta...

Trebalo bi biti sve ok...

SMT

Citat: pajdo77  u Svibanj 04, 2020, 09:03:35
Jedan iz klase otimist je jutros poranio na vodu malo plovkariti,nećemo ga imenovati. Uglavnom plovak od 4 grama ne možeš od vjetra zabaciti dalje nego pod noge. Toliko o danu bez jačeg vjetra kako jučer rekoše naši vrli prognostičari.

Šta kaže plovak, inače? Nevezano za juče... Aktivnost ribe?