Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

nosonja

Nepoznajem abesiniju bas iako zivim blizu. Neznam gdje su sprudovi. Nasao sam jedno lijepo mjesto, i poceo hraniti al nista.
Dubina 10m

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk

nosonja

Mozda da probam napraviti hraniliste blize obali. Nemogu naci sprud na ovoj poziciji.
Jedno 12m od obale je dubina 6do8m.

dravski pecaros

Probaj bliže obali nemira riba biti uvijek daleko...iskreno za tu vodu nisam ni čuo..probaj prvo sa šećercem ako te ne zeza bijela riba...

nosonja

Probao secerac glista...nece da pipne...sonar pokazuje da ima ribe. Tu i tamo samo malo podigne majmuna i skine secerac ili kokicu

Debeli šef

jel tamo još vade šljunak?

nosonja

Vade na drugoj strani. Voda je malo mutnija. Dosla dvojica na mjesto do mene. Veli da je prije 3,4mjeseca hranio na dubini 8do10m i da je imao lijepe ribe.

No

Prije nego sam krenuo, prihvatio sam komarce, kao vizu za šarane.

Danom povratka, mogu posvjedočiti da komarci nešto mrljaju u sumrak, a šarani ni zorom, ni u sumrak.

Voda teče kao i uvijek.
Lijepa je sama po sebi, čas titra, čas svjetluca na suncu,  kao da se veseli, a onda u smiraj dana, kao da je od ulja, tiha i spokojna, odlazi u mirnu ljetnu noć.

Čast je boraviti u čamcu na rijeci.
Blagoslov je s mirom potrošiti dan, dane, kraj nje.

Lovio sam voblerčićima klenove, bacao sam gumu za somove, ali nisam lovio.

Promatrao sam dabrove
Promatrao sam lišće topole kako se sa vjetrom došaptava

Slušao sam s osmijehom bosanske susjede-

-sineeee, Hasaneeee
-šta je babo
-dođider amo da vidiš što ćovjek ima halat, evo ga sat vremena iznosi, a ja mislio ufatit ribu lahko, u Lidlu kupio za 15 eura sve.
-eee ne ide to tako Muhareme.
-rekli su stari ljudi, bez halata nema zanata, treba i znat šta ti treba.

Vjerujem da je čovjek izrekao  istinu sa ovim- treba znati šta ti treba.

Kada bi svi mi znali koliko imamo i koliko nam je malo potrebno da budemo sretni, ne bi gomilali hrpu nepotrebnih stvari po tavanima i podrumima.

Naravno da nisam opisao svo proteklo vrijeme i sva događanja, u zadnja tri-četiri dana, ali je nadam se suština tu.

Hasaneeeeee, dođider da vidiš što sve ovaj napisa u izvještaju sa pecanja, evo ga opet bulazni   :stripii:  :stripii:

Mornar Popaj

Lijepo sročeno

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Sg.Pepper

Jucer napokon otisao na dunav, nakon 312 dana! Zaboravio sam vezat kopcu, predvez, zabacivati ma sve! Naravno da nista uhvatio nisam osim piva, puno piva! Sad me glava boli i nisam nizasta, osjecam se jadno kao da me krava zvakala!
Sve u svemu bilo je lijepo!
dec d vej aj lajk it....

madmax

Klin se klinom izbija, u prijevodu i danas treba na Dunav, danas riba grize ;D

Sg.Pepper

Danas da zlatni smudjevi udaraju nema sanse! Samo cedevita i hladan oblog!
dec d vej aj lajk it....

maverick

Zato No i drustvo stalno i piju "cedevitu" da nemaju takvih problema  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Meni doktorica prije dva dana rekla da i nju izbacim iz repertoara,nije zeza

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

silure

Citat: madmax  u Kolovoz 05, 2021, 09:32:47
Klin se klinom izbija, u prijevodu i danas treba na Dunav, danas riba grize ;D
a slazem se da treba izac i danas,ali voznja dunavom vec jucer navecer radi naglog porasta je pravi umor od smeca i drveca...baremem kod mene pa sam se odlucio da je danas dan za kuhanje vani i ispijanje tzv"cedevite"  :occasion14:

mlb

I nizvodno je puno granja i drloga ali što sam u aljmašu doživio napad rojeva komaraca dok sam vadio čamac to mislim da za života još nisam iskusio  :eek: