Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Po dnu udaraju ti kratki i debeli… kao da su dopingovani..

maverick

Dodjem na vodu, pustim sidro, zabacim dva puta kad evo ih...nose Colu i ladan antique...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Thechoki

Nikako da se naviknem da fotografisem,nije bilo nista vredno ni hvale ali opet jedan po meni uspesan izlazak na vodu i jedno cudno zapazanje.Uglavnom obilazim tri mesta koja su mi dala UVEK neku ribu.Juce od 06h do 10:30 ni udarca.Odlucim da se pustim niz vodu za pretragu novih mesta i stavim slikonca za vertikalu (Zone vertical).
VEc na prvom podizanju udarac,i tako narednih 1.5h udarac za udarcem.Rezultat na kraju je bio jedan oko 1kg,jedan oko 0.5kg i jedan bas mali kojega sam zakacio ispod usta na kontri.
Sama promena tehnike na mestu mi je dala rezultat ,kada se to upari sa vremenskim periodom i brojem udaraca definitno hobi koji nema pravila.

maverick

Otisli jucer poslije posla.. putni pelin i gas. Ciljana riba som, ciljana tehnika vertikala. Predvecer dobio dva komada..jedan za pustiti i jedan 4 kg...jutros ista situacija. Valjda nisam imao srece da udari neki veci ali puno je bolje nego na Dravi. Smudja sam poceo voblerisati ali me savladao umor pa sam otisao na spavanje...Ova dvojica su lovila do tri ujutro... :clap2: probudim je jutros...otvorim prozor a oni hrču .. :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Ja bih voleo da sam u trendu sa potrošnjom goriva i ulovima ali nisam…
Ova moja raspala Honda još u marini potroši 4 l na leru, jbt… Razmenio sam Tunjinih 100€ i sipao gorivo i Honda sve potrošila … Kako ću mu vratiti, pojma nemam… A evo utorka… Gore, dole, tamo vamo, prodjoh milion km…

Uzaludnih naravno, forma za ribolov će biti nameštena tačno za 2439 god ovim tempom… Ali dobro, vreme radi za mene…

Kad izadjem iz Marine jedno kilometar, alge s čamca se tek onda skroz razmotaju… Misle ljudi da mrežu vučem…

Nadjoh jednu žrtvicu na Dunavu i na brzinu trampa… Banana za moto keks, ozbiljna trgovina, bolje sam prošao… Pa to nisam jeo od derinjstava :hi:

Lepo i prelepo vreme na vodi…

Limani veliki i duboki, potrošnja goriva, varalica i strune na Tunjin račun… Široko…

A ribe male… A jbt, nikako da nadjem meru potrošeno-dobijeno… A u firmi primam platu za to…

Thechoki

Evo i ja neshto slikao!!!
Ista meta isto rastojanje,kao da se prosla nedelja nastavila na ovu.Samo sada je bilo ludilo od "smudjaraka".
Sreca je niko nema kedera pa ne mogu da se izivljavaju na ovim malisanima.
Juce sam na 10 prestao da brojim ,najveci 500-600g ovih manjih more jedno.Na svako podizanje sheda sa dna udarac.
Nadam se da je ovo pokazatelj uspelog mresta na ovom delu Dunava(Stari Slankamen) i da ce uskoro krenuti i krupniji da jedu.
Naravno svaki je vracen da raste i napravi jos vecu populaciju ove vrste!!!

DIDAPATAK

Citat: maverick  u Rujan 04, 2022, 20:32:09
Dodjem na vodu, pustim sidro, zabacim dva puta kad evo ih...nose Colu i ladan antique...

..ma banda jedna raspuštena..sram ih i stid bilo  :stripii: :hi:
.. :baba:

maverick

Sta da mislim o sebi...dodjem...okacim kukuricu i ulovim ribu  :stripii:

ps

Šaranđijo šta će ti oni štapovi za blinkanje, ma prodaj ti to :rofl2:

hranki

maverick

Citat: ps  u Rujan 13, 2022, 20:41:39
Šaranđijo šta će ti oni štapovi za blinkanje, ma prodaj ti to :rofl2:
Iščašio sam kažiprst na desnoj ruci...pa mogu pecati stacionarno ili raditi vertikalu...ne znam sta me gore ide  :stripii: Ali nadam se da cu za mjesec dana moci zabacivati normalnije , mada da me prokenja šaran..tko zna bilo bi tu svašta na prodaju  :stripii:
Citat: hranki  u Rujan 13, 2022, 21:29:37
Imaš dobro olovo
Veće olovo od ribe  :stripii:

pajdo77

Ja sam se jučer ispromašivao ajme majko. Nakon što mi je peti otpao prestao brojati. Hebo ti Rapaline udice. Pa to nakon tri pecanja i četiri drljanja po kamenu treba mjenjati. Ništa mi nije bilo jasno dok nije bilo kasno. Al sam ovo zadnje sročio svaka mi čast

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

miha

nisu udice krive ...štap je novi .... :uf:

pajdo77

Ma nahvato sam ja do sada na njega ribe nego sam shebo udice zato što bacam tik uz obalu pa grecaju po kamenu,onda ih malo iskrivim pa ravnam umjesto da ih promjenim. Ne možeš se ubost na njih.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

retfala

Juce sam imao neuspjesan dan sto se tice lova šarana. Deverike jedna za drugom. Najveca je bila preko 3kg

Navece sam uspio isčačkat ova dva slijepca. Jako tesko se lovi, sad vec pocinjem razmisljat da je u meni problem :toothy12: