Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Čestitke na ulovu!

Jedan od boljih stapova koje sam kupio, ulozeno- dobijeno.

Garofeeder

Gledam baitcast verziju:

https://ratterbaits.com/products/zetrix-hellhound-hhc-792hh

Jiga li itko s baitcastom ili su svi odustali? Znam da muvaju...

Nesto sam pokusavao, pa odustao (mrsenje, posebno upredenice) ali svrbi me ponovo. Iskreno, nikad nisam imao adekvatan (osjetljiv a ostar) Jig stap. Rolu imam pristojnu...

Besposlen pop, jel... A ima i ono o budali i parama...

maverick

Dva ili tri puta pokusavao...pa onda prebacio na muvanje...odustao...Vise zbog opcije da postoje allround stapovi...pa onda na vodu ponesem jedan komplet...malo muvanje...malo jig...navecer moze i vobler..ne zato sto je bolje vec jednostavnije za brze izlaske...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ervin

Isto tako pokušavao više puta, ali mi jednostavno ne prija. Obična, stacionarna rola mi legne mnogo bolje u ruku kada džigujem.
Za vertikalu potpuno druga krajnost, više ne mogu da zamislim da vertikališem sa nečim drugim osim sa multićem.

tutnja

Citat: Garofeeder  u Studeni 21, 2025, 16:41:40 Gledam baitcast verziju:

https://ratterbaits.com/products/zetrix-hellhound-hhc-792hh

Jiga li itko s baitcastom ili su svi odustali? Znam da muvaju...

Nesto sam pokusavao, pa odustao (mrsenje, posebno upredenice) ali svrbi me ponovo. Iskreno, nikad nisam imao adekvatan (osjetljiv a ostar) Jig stap. Rolu imam pristojnu...

Besposlen pop, jel... A ima i ono o budali i parama...
Evo ti nešto dosta jeftinije za probu, sumnjam da su baš loši..

€77,96 | ABU Garcia Original VENDETTA Ⅱ Spining/Casting 2 Sections Lightweight/High Sensitivity Fishing Rod 1.98m-2.43m Fuji O-Guide Ring
https://a.aliexpress.com/_Ey8qR4s

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

Garofeeder

Probao sam s ´gluhim´ stapovima, a ovi mi se s 30T grafitom cine takvima. Nije ono sto bih htio, razmisljam o osjetljivom i ostrom baitcast stapu (koji, medju ostalim, omogucava kontrolirano otpustanje gumice niz struju) a ovi Zetrixi mi tako djeluju, posebno nakon Ossinog i SMTovog izvjestaja.

Ma svakako cu  malo prespavat pa odlucit, ali bojim se da odluku vec znam...

tutnja

Onda zažmiri i stisni tipku "buy"
Znam po sebi, kad nešto gledam to je već 99% kupljeno, iako se pokušavam uvjeriti da mi ne treba
Pogledaj malo i po Aliju, strašno su kinezi napredovali, sigurno se da naći nešto dobro iako "bezimeno"..

Garofeeder

Tako ce na kraju i bit... Znam sebe...

Vjerujem da na Aliju, Temu i slicnim mjestima ima i dobrih stvari, ali ne znam kako bih skuzio koje su. Opisi su im bezvezni, nerealni podaci, reviewsi bez icega sto bi pomoglo. A, kao i uvijek, najskuplje mi je kupovati losu robu. A budimo iskreni, vecina toga kod raznih Kineza je takva.

tutnja

Tu si u pravu, većina je takva.. mada i kod ovih "renomiranih" na neviđeno često kupiš mačka u vreći
Podataka gotovo ništa, komentara po forumima skroz naskroz suprotnih, a cijene da ne pričamo..
Ovako npr. izgleda predstavljanje štapa kod "ozbiljnijih" kineza:
PURELURE NEW DANCE
https://a.aliexpress.com/_Eu9LAnS

Otprilike znaš šta očekivati, ali su žestoki cijenom. Podaci svi na izvol'te, bar teoretski imaš neku sliku, pa ako lažu lažu..
Nije ona sad već klasika kod jakih i popularnih, najnoviji karbon, najbolje, upgrade, najmodernije, a ne možeš nigdje naći ni težinu štapa ni materijal ni koje vodilice su nakeljili za te pare..

Meni se na aliju svidilo par modela nekih, bar na papiru, pa naručio za probu. Nije da mi trebaju, ako i valja išta možda ću ih koristiti par puta godišnje, ali koštaju ispod 50 eura.. Ovi ozbiljni u toj klasi su mi tek bacanje para za tu namjenu (200-400+) i eventualnih par izlazaka..

SMT

Imao sam pre jedno 20-25 dana, neki izlazak koji je trebao izgledati dobro...
S pocetka i dobrim delom pecanja, nije mirisalo na tako nesto...  Vreme takvo da se vec po danu od magle, vidljivost smanjila dobrano... Radim neki teren od 600-700 metara i vrtim 5 pozicija u krug... Nekoliko sati ni udarca... Mrak se spusta, magla pojacava, meni baterija crkla... Zdrav razum kaze, kreni kuci.. u glavi mi se javlja neka pozicija uz obalu, ... Hocu, necu, ipak hocu...Mislim se "aj nemoj biti ribica", jebes maglu! Ne mogu da je nadjem, ne vidim od magle nista... Iako mi je tu, poznajem teren, treba mi 10 -15 min da se namestim... bacam, nista se ne desava sigurno pola sata... To je sad vec mrkla noc, treba poci kuci i stici bezbedno, samo o tome razmisljam... Nemam svetlo nikakvo, izdala me kineska lampa od 500 din... U tom razmisljanju dobijam udarac, masim... I onda ono najlepse u ribolovu, iz 5 zabaca 3 smudja 2kg+... To je to, sto sam sanjao, ostvarilo se... ostajem naravno jos, bacam, mrsim, kidam 2x po 10-15m strune... Znaci na kalemu ostaje "sveza" struna... Debiljna 1 pe, ista ona na koju sam proslo leto izvukao soma 25 kg i mnoge druge ribe... U nekom momentu pola sata posle zadnjeg ulovljenog smudja, glavinjaru 15g samo nesto zaustavlja ... Tacno ispod camca, na kratko, znam sta sledi kad riba postane svesna a brzo ce... I krece zurka, velika riba... 4-5 begova, dril na stelli se cuje... odlazi pod camac, vracam je, svasta nesto se desava... Besan je, ja trcim po camcu...ima nekog granja oko mene, resavam da je dizem pa kako bude, uspevam! Palim 100-ti put kinesku lampu na glavi, proradi na svu srecu... Na povrsini se beli smudj, 6-7-8kg, ne mogu proceniti... Jos nije savladan, ima u njemu snage... Krajickom oka hvatam, da je progutao glavinjaricu, ne moze spasti... smeskam se i pevusio bih "ja ipak varam malo bolje"...Sprema se na taj poslednji beg, pre nego sto zavrsi u camcu... Svakako ce biti vracen u vodu, posle slikanja ali on to ne zna...

Ja znam da mi fali ta fotografija... U tom zadnjem begu se desava, nesto sto nikada za sve ove godine nisam ni cuo a ni blizu mi se nije desilo... Puca struna u spulni... Riba odlazi sa tom glavinjaricom u ustima... Ja ostajem u neverici, okrecem stap i masinu... izgubio sam neke ribe u zivotu, jedna vise manje, bice ih, doci ce veca... Ali na ovaj nacin, nikada...  Floskula, za sve postoji prvi put- dobija na tezini...

Nekoliko dana sam samo o tome razmisljao... Sveza struna je pukla u spulni... Jesam je tu mozda ostetio u zabacu pre... ali kako, izdrzala 5-6 begova...Ko to sad zna... Prestao sam misliti o tome...

U svakom narednom povratku kuci stajem na to mesto, dobijam ribu... Ali nije to ta... Obicno kazem, "nije bila moja"...
A ova izgleda, bas jeste...

Povratak kuci po magli je trajao sat vremena... Vise sto sam se osecao kao namazan go..nima, nego sto nisam video gde vozim...

Ne znam zasto sam ovo napisao... Proveravajte strunu ili stavite deblju, otkud znam!

Meni :red-card:  :stripii:  :hi:

SMT

Juce kisa i sneg, danas lepo vreme. Juce nikoga na vodi, danas nas je bilo milion... nesto i voda ubrzala, čini mi se...

Zajednicko za oba dana da ribu iz prethodnog posta nisam ulovio...

I juce i danas sam lovio dosta lagano... Ribe nisu neke ali se javljaju... Odelo je bas dobro, a twin je bas spor al vrti strasno :hi:

Zabavio sam se!

Sent from my iPhone using Tapatalk

maverick

Lijep iizlazsci...lijepe slike...lijepa priča....Bio sam i ja ...no sva tri segmenta sam podbacio tako da ...ostacu na onom bio sam  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Deo sam tog folklora, koji se odvija na Dunavu! Isti kao svi i gori...Svakako! :hi:
Nije čudo sto iritiramo jedni druge, a tek ove ljude na obali, ne smem zamisliti... Ne sudim nam, nego činjenično stanje...
Ja sam nabrojao ugrubo, da sa obe strane ima milion evra u opremi... Bas imamo novaca, nema krize i dobro je da je tako... Neko ko nas gleda sa strane, ko se ne bavi ribolovom, siguran sam da pomisli da su u pitanju desntni camci i ratna flota.. Nasi predsednici ako cuju za ovo, mi smo vidjeni na sledecoj vojnoj paradi...Svaku jesen smo sve žešci sa tim... Ameri da nam pozavide.

Svi imamo jednog, dva ili pet smudjeva od kilu... Da li je to sve potrebno za to!? Ja ne znam...Verovatno se to moze upecati ispred kajak kucice, sa obale... kako je kad nista ne upecamo, a pogledamo u sve to.
Meni je ta slika tog ambijenta toliko pocela smetati, da se osecam glupo... Nisam bas ljubitelj bambusa i drvenih camaca ali ovo sa cim mi nastupamo, mati moja...
Nigde nekog vica ne vidim, samo kao posao da se odradjuje... Sve surovi profesionalci...
Lepo je svakako ako ljudi vole reku i ribolov, ako je to zbog toga :hi:
Nece vise niko za Sv Nikolu masnog šarana da jede... pre order je u toku...

Valjda ce se ova prica sa gorivom kod nas zavrsiti pozitivno, inace imam samo 100kg gvozdja na kome pise Yamaha! To mi ne vredi puno... Arapi, Orban, neko treci, svejedno mi..

Starim ja :hi: !

Riboman

Nema više motora 5, 6KS, sad 20+. Čujem čamac, prvo pogledam u nebo kakvi avioni prelijeću, a o sonarima, štapovima i mašinicama da ne pričamo.

Garofeeder

Bio jutros.

Neke bijele patke crvene glave, valjda dosle sa sjevera. Kormorani, veliki i mali ronci, vodomari. Gore krstari bukoc. Dabrovi ostavili obalu ko da je pilana.

Ugodno vrijeme, dobra odjeca, camac, pribor. Kupio dobru zimsku kapu, Savage Gear. Lagana voznja, frtalj gasa. Uzivam.

Sonar ne znam kad sam zadnji put stavio, lijeno mi tih pet minuta potrosit.

Ni kvrca. A nisam se nesto ni trudio, obisao 2-3 mjesta, promijenio po 1-2 gumice.

Toliko me ne sekira da ne mogu opisati. Narudzbe ne primam, koga se sjetim tome odnesem. Na ribu mi ukucani vec frnje nosom, jednom tjedno je riba. Kvalitetna.

Vratio se svjez, otusirao se, rucao, odoh malo otkunjat tu na viksi pa kuci.

Samo bi mi trebalo da se opterecujem ulovom, nisam blesav.