Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

aa bas si tvrdoglavić  :icon_biggrin: :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

peugeot

jura u šta te se nemože uvjeriti

Darko

ako može tomos na čisti benzin zašto nebi mogao i merc na diesel
ko nevjeruje nek pita TonyC-a :be happy:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Retfalački mačak

Citat: jura  u Veljača 06, 2013, 20:10:57
Da usipaš dizel i :walk: :walk:
Ja sam shvatio da je to bilo slučajno. Motor nije dobro radio, teško je upalio, dimio je, nije imao ler, nije radio punim gasom, ali je raaadiooooo.
Ponavljam, nije to nitko namjerno napravio. Iz toga je proizišao dokaz da motor nije izbirljiv sa koje pumpe mu se toči benzin.

Juzba

što se tiče ovog koji guta sva goriva, kad je tek izašao u javnost, čitao sam o njemu, ide i na razne vrste alkohola, ako vam nestane goriva, a imate litru rakije, sipaj i vozi :icon_biggrin:, može završiti i pod morem, izvadiš ga kresneš i teraj dalje, čudo od motora.
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Darko

jura cuga uvijek :icon_thumright: , a osobno poznam jednog koji je u 1.4 benzin motor sipao dizel i otišao sa pumpe na Kanižlićevoj do Višnjevca , auto je normalno radio , u Višnjevcu skuži šta je napravio i stane , zove servis oni ispraznili rezervar sipao benzin i vozi :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Lomnica_city

Citat: baka  u Veljača 06, 2013, 19:10:35
Znao sam da će neko to komentirati jer sam i ja to prvo pitao kad sam čuo za te motore što mogu ići na sve vrste goriva, znači i na benzin i na dizel. Kako je to moguće nemam pojma, neusporediv je rad jednih i drugih motora, to mi je nespojivo. Ali ide, radi, može i na jedno i na drugo. Ali je zato cijena.

Mozda i nije tako komplikovano, benzinac kako ja kapiram klipom kompresuje vazduh i benzin i svecicom pali smesu, dizel to radi na isti nacin ali bez svecice jer je nepotrebna, mora da na takvom "all in one" motoru postoji neki sistem koji prepoznaje gorivo pri injektiranju u komoru, ili se na neki prekidac gasi rad svecica kad se predje na dizel?

peugeot

Citat: jura  u Veljača 06, 2013, 20:21:16
ime sjedi kec :icon_biggrin: sutra plaćaš cugu u metrou :icon_thumright:,

maćak to može svaki motor dok ima dovoljno benzina u smjesi :book1:
bavo jura ono što je najbitnije majstor nije rekao koliko je bilo omjera benzina i dizela u rezervaru

šime

Alo dečki pa daj malo, da bi bilo koji motor trošio benzin ili dizel, svaka potrošnja bilo kojeg od tog goriva mora zadovoljavati nekoliko uvjeta SVAKI ZA SEBE(gorivo)Koliko ja znam da je za dizel potrebno zadovoljiti osnovne uvjete ,a to jest tolerancije na sklopovim(klip , cilindar karike )da bi se došlo do sabijanje smjese i zraka  i SAMOZAPALJENJA, znači dizne koje bubaju visokim tlakom, da neduljim kompresija je ključ svega i iznosi min 20 bara, da bi to radili, e sada benzinski motor radi na električno paljenje smjese(sviječice ili neki drugi izvor iskre),a u ovom slučaju Taj vanbrodski motor ima svječice, sasvim drugačija su zbivanja u cilindru, kojemu je u ovome slučaju kompresija(nisam baš siguran baš točno ,ali je tu)  od 12- 15 bara. Ma još Marsijanci nisu stigli da bi ta dva načina motora objedinila . Pa samo zamislite kakva bi sviječica bila nakon upotrebe nafte, pa onda, cilindar nakon benzina( bio bi ispran) i na kraju koje bi ulje koristili za podmazivanje i još jedno da neduljim benzin daje veče obrtaje a dizel bez turbo punjača nema , i na kraju koliki bi to sklop morao biti da to funkcionira.NEMOGUĆE sa današnjom tehnologijom još rade samo OTTO i DIZEL motori kao osnova , a sve ostalo su dodaci .........

retfala

peugeot

Citat: Retfalački mačak  u Veljača 06, 2013, 20:19:26
Citat: jura  u Veljača 06, 2013, 20:10:57
Da usipaš dizel i :walk: :walk:
Ponavljam, nije to nitko namjerno napravio.
a jeste li se zapitali da mu nije neko možda namjerno sipao jedan određeni postotak dizela ???????????????

maverick

Moguce, ali navodno covjek otisao na benzinsku i krivo nasipao
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Najavljujem novo, sa svjedocima testiranje motora. Vjerujem da će nakon toga biti  :hello2: , a kod nekih  :icon_scratch:
Ako vrijeme dopusti, to će biti sutra, a ako ne, onda idući tjedan. Poglavica će biti prisutan, radi vjerojodostojnosti. Nakon toga će biti  :occasion14: .

Greys

Sretno  :icon_thumright: Snimite neki video klip da se i mi ostali uvjerimo

Retfalački mačak

Upravo sam se vratio sa vode. Dovezao sam čamac i ostavio na mjestu u zimskoj luci. Krenuo sam sa ušća-Udičarski dom u 10 sati i 14 minuta. U čamcu sam bio sam. Prije polaska je  prvi puta ove godine u rezervoar usipano 10 litara i rezervoar je imao masu od 14,10 kg. Nakon pređenih 20 km, za vrijeme od 33 minute, isključivo uzvodno, stao sam i opet  vagao rezervoar i on je sada imao masu od 12,39 kg. Rezervoar je na oba vaganja bio otkopčan-slobodan. Ukratko podaci:
1. prijeđeni put 20 km
2. potrošeno gorivo 1,71 kg=1.299 litara
3. vrijeme 33 minute
4. brzina 36,36 km/h
5. potrošnja 2,345 l/h
Nije se vozio puni gas, nego između 2/3 i 3/4.
Kada bude ponovno ubacivan, može samnom tko hoće. Ako vrijeme dozvoli, prije nego li majstor Brstilo izvuče čamac, isti se može probati na Dravi, 2x15minuta (uzvodnoi 15 i nizvodno 15).