Vodostaj Save

Autor Rajo, Prosinac 24, 2012, 14:23:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Harley

Una drži Savu na visini, sad je Una u padu pa bi sve trebalo krenuti dolje.
A ovo je btno.

Poslano sa Save koristeći Tapatalk
Living your dreams, do not dream the life

rale2505

Jasno mi je to, već mi čudno vidjeti da je vodostaj danima u par cm! Koliko vode dođe toliko i ode kao da je brana pa je kontrolirani ispust!

No

To ti je Lonjsko polje koje služi kao spremište tih ogromnih količina vode koja se periodično pojavi. Gore negdje skoro od Siska do Stare Gradiške skupi se voda koja se kao u ljevak sljeva nazad u savsko korito. Tu je sa bosanske strane i Vrbas, tako da kad se to sve sastane sporo voda otječe iako se radi o ogromnim količinama vode. 

No

Evo  ova kućica s mog profila uspješno je zaronila u Savu oko 15 cm i izgleda da joj nije dosta. Bit će toga još nažalost.    :crybaby2:

Harley

Nakon ove kiše koja pada vec 24sata poplava je neizbježna. Da nije padalo jučer i danas prošli bi nekako, ovako u utorak, srijedu se ocekuje sranje!!!

VELJO

da biti će sranje, nisam htio ništa ranije komentirati da ne ispadne da prizivam nesreću ali sve je bilo jasno čim su najavili obilnu kišu. mislim da će najgore biti u Bukovici i Trebežu pošto su manje pritoke podivljale pa će ljude plaviti " s leđa" pošto nema voda kuda otići. jedno što je ove godine sve puno ozbiljnije organizirano u odnosu na 2014.
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

Harley

Max vodostaj kod mene zabilježen je bio 907, danas je 900 i ocekuje se u naredna dva dana vodeni val

Evo probija na sve strane

feco

Kolega drž se i sretno.........šta drugo reći   :hi:
BRZO I BEZ VEZE

No

Nije dobro, izvanredno stanje 904 i raste.

Bit će ovo za mnoge, nažalost, duga noć.    :crybaby2:

pajdo77

Stvarno ne izgleda na dobro

dravski pecaros

Harley

Citat: feco  u Ožujak 18, 2018, 17:04:02
Kolega drž se i sretno.........šta drugo reći   :hi:
Ne zivim dolje, na sigurnom sam,  i kuća mi je dosta podignuta od tla, voda mi je već dosta u šupi i dvoristi

nekinho

Strašno ...
INDEX.HR...
"19:00 Upravo u vrijeme dok se u nedjelju poslijepodne u Jasenovcu održavala izvanredna sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Sisačko-moslavačke županije, vodostaj Save je premašio granicu od 900 centimetara, pa je proglašeno izvanredno stanje, najviši stupanj obrane od poplava.

Vodostaj i nadalje raste, u prosjeku jedan centimetar na sat i u 18 sati je iznosio 904 centimetra, što znači da stanovnici naselja uz Savu neće imati mirnu noć. Sve su službe spremne da u slučaju potrebe evakuiraju stanovnike poplavljenih kuća.

Najkritičnije je u Trebežu, gdje je u pomoći mještanima i vatrogascima u podizanju 2,5 kilometara nasipa angažirano i 150 pripadnika Hrvatske vojske. Mještani vjeruju da vodostaj neće premašiti dosad rekordnih 907 centimetara, kada je cijelo naselje bilo pod vodom.

Kritično je i u naselju Mlaka, koje je okruženo vodom, pa pripadnici HGSS-a i Crvenog križa stanovnicima hranu i druge potrepštine dovoze čamcima..."

Ljudi svima sretno, izdržite, prijatelju No citiram ovo jer znam da je tvoja imovina tamo....

No

Ma naše tamo nije bitno.Šteta bi bilo imovine ljudi koji tamo žive, jer im je to sve.
Daj bože da prođe dobro.

Bio sam nedavno podići dušeke sa doljnjih kreveta na gornje, podizao i ostalo što se moglo.
Već smo navikli, kako uđe tako i iziđe.  Za sada je pola metra  vode  unutra.
Čamci su  :ok:

Ne može se protiv prirode, kako bude bit će. Ostaje nam da vidimo što će biti i kako će proći.

No

Ovako izgleda pogled na selo koje se herojski brani uz pomoć vojske, hgss, radnika šumarije, volontera i naravno malobrojnih stanovnika sela.

Molim boga da izdrže i da sve koliko toliko dobro prođe.