Vez za čamac

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 23:31:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

To je kod mene naučna fantastika :(
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

mossi

Mislim da sve to diktira neki "pravilnik" EU.
Još pre par godina sam čuo da se u nekoj "bliskoj" budućnosti čamci na Dunavu neće moći vezati uz vrbu,
nego će svi morati biti u nekoj marini.

Koliko je to paradoksalno: imaš vikendicu na recimo Zelenom otoku, a marina ti u Aljmašu.. ha ha ha ha :icon_geek: :pottytrain2: :thefinger:

Zato su na Batini napravili lep betonski spust, pa će čamac svako veče morati na prikolicu!  :blob8: :BangHead: :violent1: :icon_jokercolor:

miha

ma o čemou se tu priča država u Nardu izgradi veliki vez za čamce i manje brodice a ista ta nema uporabnu dozvolu i sad se ista mora rušiti tako da tu ima jako puno nerješenih stvari neko se našao pametan i počeo primjenjivati neke zakone iz ko zna kojih godina sa ciljom da se mazne neki novac na brzaka a sigurnost čamac motora i svega ostaloga je na nikakvom nivou još puno vode mora proteč rjekom Dravom da to zaživi u onom pravom smislu rječi

šime

Da dečki i+činjenica je da u doglednoj budućnosti neće biti više vezanje čamaca za vrbu, ato čeka i kolege u Srbiji ako su  potpisli pristupni ugovor. Svima vama koji imate vez ili još bolje više vezova mislim da je bolje da se sami organizirate i već sada krenete sa stvaranjem kluba i sportskog pristaništa, vrlo važno nisam u prijašnjem postu naveo: Vi kao klub porečete inicijativu stvaranja sporstkog pristaništa u suradnji sa Lučkom upravom a po nastanku sporstkog pristaništa vi kao klub potpisujete ugovor sa Lučkom upravom o korištenju sportskog pristaništa ( na vrijeme 10 ili više godina) i niste vlasnik istoga, au slučaju da ne ispunjavate svoje obveze prema Lučkoj upravi ili ne želite ili iz bilo kojeg drugog razloga odustajete onda Lučka uprava RESPISUJE JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU KONCESIJE, to znate što znači- dolzi netko sa lovom i iznajmljuje ,naravno sa drugim cijenama. Ma ljudi nije to tako komplicirano samo tako djeluje kada to krene puno stvari ide automatizmom , uhodani su to tokovi.

šime

Da bih pokušao možda razjasniti glasine i neke činjenice oko pristaništa  u nardu evo moja saznanja i razmišljanja: Bivši ravnatelj Lučke uprave (a ona je nosioc projekta)prihvatio je zahtjev ljudi iz Narda da izgrade sportsko pristaništa  i započeo operativne poslove,ishođenja osnovnih dokumenata, nakon toga kreće u samu realizaciju(izgradnju) pristaništauzimajuči činjenicu u obzir da je kod nas administracija troma i spora pa če sa dokumentacijom ići paralelno a izgradnja kreće pa će administracija kaskati a da sam projekat ne stoji jer su se pojavila i druga pristaništa za izgradnju. i to treje godinu dvije. Sve nadležne institucije inspektorati  šute i gle sad moš misliti čuda ,po smijeni vlasti, na Državnom nivou dolazi do smjene i u Hrvatskim vodama  pa i u Lučkoj upravi  u kojima su bili ljudi jedne političke opcije a sada došli ljudi druge političke opcije. I gle čuda sada se Hrvatske vode  čude jer oni imaju tamo  imaju planove od Državnog interesa odjednom to negdje vjeroatno bilo zatureno (zbog  važnosti) Ma čista naša politička posla  duboko sa uvjeren da čovjek ide u zatvor (čisti politički obračun) samo što je htio sve ubrzai,ali jbga nije poštovao proceduru i zakon i kriv je. M pogledajte molim vas dokle ide ta politička sranja da projekat od milion ili više kuna (sa uklanjanjem ) če se još nabijati troškovi samo da bi negoga srozali a sebe prikazao poštenim. Ma bio sam tamo i cijelo pristanište se moža prilagoditi jer je dalako od pristupne ceste pa i budučeg benta(neznam za čega bi ga prvili -možda za buduću akumulaciju) i samo stepenište se prilagodi novom bentu i to je to. Baš me zanima ishod  jer ne bih se čudio onom najgorem -rušenju.

Kugla

Dokle god se sve ne pojednostavi i smanji ova birokracija, ne samo za ovu temu nego opčenito za sve neće biti bolje.

Grof

A koji je onda prijedlog za nas koji nemamo želju osnivati Motonautički klub i sve ovo drugo što si naveo, ja imama čamac i želim negdje vezati čamac, dosada sam na divlje vezao na Neptunu a šta ću sada? Ja sam spreman platiti ali ne cifre koje su za Zimsku luku to mi je bezobrazno skupo. Na Neptunu koliko sam čuo više nema mjesta, za ono na pampasu novo što je napravljeno također sam čuo da nema mjesta(mada sam vidio da je više od 70% vezova prazno) za drugo ne znam.
Tu je brate odmah iza panja

miha

ma sjetiče se neki predsjednik ribolovnog društva da postoje neki pristupni fondovi iz EU pa če oni dobit neke silne eure pa postavit par buriča i reči če to je luka tu se čamci vežu stražarsku službu organizirajte sami a meni dajte od 200 -500 kuna zavisi od veličine čamca .tako je to na brdovitom balkanu volimo biti ovce a i uvijek se nađe neki magarac koji nas vodi

Kugla

Pa nemoj mo više biti ovce i ne dopustimo da nas magarci vode, organizirajmo se

Darko

grofe , učlaniš se u nautički klub , kažeš da želiš vez , oni ste stave na čekanje dok nebude slobodan vez , u međuvremenu ti osiguraju mjesto za korištenje u dogovoru sa vlasnikom veza jer on nema čamac ili ga trenutno tamo nedrži... , barem je tako bilo na neptunu
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

šime

darko 031 upravo tako, ma uvjeren sam da će to biti riješeno jer motonautički klubovi nisu vlasnici sportskih pristaništa  već Lučka uprava, a klubovi ih samo ugovorom  vezani koriste.

Retfalački mačak

Da li itko pouzdano zna dali će, kada i gdje biti regulirani prihvat i vez čamaca na područje ušće-Aljmaš ili najbliže tome.

Darko

to nas mnoge zanima , ja bi isto uzeo vez tamo :icon_thumright:

jura

ti uzimaš od Aljmaša do Josipovca ima negdje da nisi :icon_biggrin:

Darko

nemam još u josipovcu , moram sa maverickom ili kozlicom dogovorit ;D :alas: