bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Citat: pajdo77  u Lipanj 16, 2015, 08:57:38
Ma odradiš prijatelju rutu od kilometar-dva i eventualno ponoviš jednom. Ako neće bježi kući. Od kožare do prokopa svake godine bude dobrih ulova ali meni to ne ide nikako. Kupio neko mađarsko bućkalo,prijatelj mi napravio špagu i sve ostalo al kad ja počnem udarati to izgleda kao kad se djeca špricaju sa vodom. Probao drugo bućkalo reko ovo je garant pokvareno,ma klinac opet isto to jest ništa. Jedan viče probaj iz zgloba,drugi viče probaj ovako. Ja kad mi jednom bućne skoro ispadnem iz čamca od iznenađenja. Bolje zvuči kada klepim ispalcem po vodi. Bože sačuvaj.
bez 10ak km necu ni ici to mi je 2 sata :hi: a kad ufatim dovoljno vremena  planiram bar 20km do dunava. Pa navecer mal otpecat na dunavu i ujutro se vratim.

Treba biti uporan i isprobat razna buckala pa ti neko mozda.bolje sjedne.

sad buckam sa.buckom kojom nisam mogo nista pogodit ali sam bio uporan
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Ja još uvijek moram u gaćama jer voda šprica na sve strane, ali to je ok, ljeto, vrućina i lijepo se rasladiš  :ok:Prošle godine smo kum i ja to malo prakticirali, ali ulova nije bilo  :no:

pajdo77

Ja bih nakon jednog kilometra već položio ovo bućkalo,piše na njemu hunor ili hunob clonk koliko vidim pročitati,je nekakvo grbavo i lijepo izgleda a i bućka ali jedino kada ga lega uzme u ruku, kod mene pravi"pljuć" :stripii:

šajzika

Kod mene je isto bilo . Dok maverick nije uzeo i pokazao da ljepo radi nisam imao neke volje. Poslje toga malo truda i da vidis.
Nabavi si bucku od pereka. Njegove savladas u 5 min.
Kolega nije nikad drzo bucku u ruci i osli do pereka isprobali par modela i pajdo uzo koje mu je sjelo.
Od 10 bucki samo 2 pogadja iz prve i bez iskustva. Ta je uzo jer ce njih usavrsit brzo.
Ostalih 8 nemoze pogodit nikako dok perek sve pogađa
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

morat ću nešto poduzeti ove sezone po tom pitanju,umrijet će mi susjedi od smijeha ako nastavim istim tonom kao lane

miha

napuni kadu vodom i udri ...

Kugla

Miha ne tijeraj čovjeka na zlo, da mu ukućani polude  :stripii:

pajdo77

Pa prvo sam i imao lagani trening u kupatilu ali kupatilo mi kvadrature ko poljski wc pa nemam životnog prostora,moram na kopiku pa se tamo razmahati. Što se ukućana tiče djeca i tako samo naiđu na ručak a žena kroz ove godine navikla na sve,od crva i durboša u frižideru pa do odbjeglih mrmaka po hodnicima. Sretna je ko nova godina kada preko ljeta završi sa samo jednom udicom u tabanu. Šta hoda bosa a kupio joj papuče veri ekspensiv za tri cenera.

Batica

Kad voda otopli, Dunav, Sava..udjes u vodu do kolena i vezbas. Samo tako i nikako drugacije. Dok ne dobijes rutinu i pre svega zvuk koj je potreban. 90% je u samom zglobu.
Mada i sama bucka, u zavisnosti od kojeg je drveta napravljenja, pravi drugaciji zvuk, dosta zavisi i od same pecurke. Posle ide nacin postavljanja stapova u camcu, pre svega na kojim dubinama da spustis mamac. To jako zavisi i od temperature voda.
Da li dobro radis ili ne vrlo brzo se vidi po somovskim mehurima. Ako si ga podigao buckanjem odmah se vide mehuri oko camca.

mata postar

unatoč slabom vjetru danas sam dobio jednog mališu oko 2kg u blizini šiblja na mrmka

pajdo77

Znači da je počelo. Sad bučkala u ručice pa da vidimo tko je glavni baja u selu.

Tićo

Juče tri komada od 3-6 kg i još dva tri sitna poteza, danas je novi dan pa ćemo videti rezultate, krećem za sat vremena.

Stepa

Moze netko ukratko opisati na koju dubinu stavljate mamce.
Karikiram koliko štap a koliko špaga koju držišu ruci :sha:
Nisam se nesto posebno bavio buckom pa pitam :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

miha

bila neka priča kod nas ..1,80-2m a kasnije sam nešto čitao ,slušao priče... pratit konfiguraciju terena mijenjati dubinu ...ne znam ...nešto sam imao ulova ali ne kapitalnih primjeraka ....

umpahpah

Citat: Stepa  u Lipanj 18, 2015, 13:45:07
Moze netko ukratko opisati na koju dubinu stavljate mamce.
Karikiram koliko štap a koliko špaga koju držišu ruci :sha:
Nisam se nesto posebno bavio buckom pa pitam :hi:
ili štap ili špaga,oboje  je nedozvoljeno i kažnjivo,samo da se zna!!!  :pirate: