bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DJ17

Ove godine razmisljam da probam cistu lepicu staviti u najlonku(carapu) i probat buckat u jednom vecem limanu di me voda fino zadrzava na poziciji... jel probao ko sta slicno?

pajdo77

Umjesto najlonke uzmi u ljekarni onu rastezljivu mrežicu koja se koristi kada netko razbije npr glavu pa ta mrežica drži zavoj. Tako sam ja stavljao u blenderu prethodno usitnjenu pileću dzigericu ili školjku. Ona ti je propusna pa se čestice mamca kao i miris bolje šire vodom dok je najlonka gotovo nepropusna pa se miris teže širi.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

kuka

Razmišljao sam da iz DM-a kupim Omega 3 tablete, tamo su 26 kuna i ima ih , mislim, 90. Rastopiti i umiješati u nešto. Jednu sam razrezao i lijepo vonja. Nabavio i s Brača ribljeg brašna. Kolega uzeo 50 kg pa se ogrebao za kilu.
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

nele01

Citat: Djoka  u Siječanj 31, 2019, 22:32:53
Ove godine razmisljam da probam cistu lepicu staviti u najlonku(carapu) i probat buckat u jednom vecem limanu di me voda fino zadrzava na poziciji... jel probao ko sta slicno?
Probao, ni udarca nisam imao, cim sam stavio skoljku, gliste, durboka, odmah udarac. Inace pecam na lepicu, i to mi jedno od najlepsih pecanja, ali na bucku sa lepicom nikad ni potez. To je moje iskustvo, e sad,.drugi teren, druga pravila, i toga ima, u svakom slucaju probaj. Ja inace buckam sa kanapom na ruci, a pored mi je jos jedan stap, pa probam svasta

maverick

A kad ste najranije imali ulove na bućku..to me nekako najviše kopka
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Ja buckam tek u 7 i 8 mesecu, odes na kupanje, pa ako ne idem uvece na vodu, onda obicno izronim par skoljki pa se pustam i usput bućkam. Viđao sam da bućkaju i u 6 mesecu.

kuka

i ja idem 7 i 8 mjesec. Nisam ni viđao da netko bućka ranije. Jedino vidim u zadnje vrijeme da više bućkaju noću. Čak i iza ponoći
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

pajdo77

Start u šestom mjesecu

Luckycarp

Sada prije lovostaja kad temperatura vode počne rasti.
Najbolje i najveće somove sam dobivao u 3.mj.! Temperatura vode 9 stupnjeva i samo na gliste.
Zanimljivo je da se samo veliki jave, a oni obični mališani negdje se skrivaju.
Teren je u pličem djelu, pored matice.
Get allways a Lucky-carp

No

Citat: maverick  u Veljača 01, 2019, 08:39:11
A kad ste najranije imali ulove na bućku..to me nekako najviše kopka

Prošle godine je kod mene na Savi bila poplava, ali pretprošle godine negdje u trećem mjesecu, bućkam, a bosanac preko veli

- jarane da nije rano za bućku

-ne znam dali je rano ali ja evo imam dva.

To je najranije doba u kom sam dobio soma na bućku

maverick

A budem probao ove godine...bar koji dan...cisto radi reda...cim smudj ode u lovostaj
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Gdje je taj Apatin? Ko mi uzeo moju bućku .

maverick

Jovane donesi onu zlatnu bucku pajdi...pod hitno...

No

:eek:   Pajdo ulovio ribu i stavio sliku!!

Koliko vidim čamac nije farbao, što znači da je il potego mačka za rep, il punici dao  pusu, jer teško je za povjerovat da je napravio krug bicom oko kvarta, prije ribolova.

:stripii:

majstor

Gledao sam puno puta na tv-u ali nikad nisam vidio uživo ili probao. Izgleda zanimljivo.  :eek: :takoje: