Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Mislim da bas i nije...zrinkoos ce ti na pp objasniti detalje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Ma bilo bi mi drago da nije tako, jer tiče se svih nas

Greys

Mene zanima slijedeće. Naime, što mi zapravo možemo napraviti, ako ti se na terenu u dužini od 1km, natrpa ribari, i na svakih par metara postavljaju mreže koje su zakačene na obalu?
Zna i sam Tole, i dobar dio ekipe, o čemu pričam. Pričao sam i sa ljudima iz samog društva Zmajevca, pa su rekli da i oni imaju istih problema, i pokušavaju ''na svoje načine'' rješavat taj dio priče.

Kugla

Što se tiće propusta ljudi iz zajednice pa sad moraju plačati nešto, to nije razlog da ribolovnica poskupi već onaj koji je napravio propust i zbog njega se sad mora plačati šteta nekom ribaru, taj mora snositi odgovornost. Dosta je toga da netko griješi a svi da imaju posljedice zbog toga.
Što se tiće mreža privrednih ribara, mora se i njima omogučiti da rade, ali ne na način da onda sve površine za pecanje sportskim ribolovcima zauzmu svojim mrežama, mora postojati mjesta za sve, znači striktna kontrola prostora koji je dan u koncesiju, sve van toga ne može. a i prostor koji se daje u koncesiju ili kako već ne može biti pretjerano velik pa da sportski ribolovci nemaju gdje pecati.
Jednom prilikom je Mačak rekao kako bi bilo dobro postaviti neka pitanja i vladi, ja sam po tom pitanju nudio pomoć ali nije se nitko ozbiljno po tom pitanju javio. Ima načina da se postave određena pitanja na pravim mjestima ali taj dio se onda mora iskordinirati i adekvatno pripremiti.

maverick

Susjed sve je to negdje napisano i propisano..problem je sto se ne provodi u djelo i sto se ne kontrolira...kad bi svaki ribolovac bio potencijalni ribocuvar-kontrolor ili nesto slicno...vrlo brzo bi to zazivjelo...
Mene najvise muči kad netko kaže: ja znam tko je lopov, ja znam tko strujari...ja znam tko suradjuje s policijom ili nesto slicno....DUZNOST je nasa DA PRIJAVIMO...
Slazem se da ce i biti propusta ali isto tako kad nekog prijavim tri puta nije isto...nego ni jednom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Ja susjed nisam ni spomenuo da nekoga znam ko radi ovo ili ono a da nisam reagirao, ja sam se očitovao na stvari koje spominjete u tekstu zašto bi trebala poskupjeti ribolovnica, o tome sam pisao, i opet kažem neki u zajednici odradio krivo posao i sad ajmo udari po svima da se njegova greška ispravi to ja govorim.

raso

Svakog onog koga vidim u nedozvoljenoj radni, snimam, zovem nadležnu službu i ako je potrebno svjedočim u postupku.
Vrlo zanimljivo bi bilo postaviti pitanje u Hrvatskom Saboru minstrici kulture o problemima i provođenju, ne provođenju zakona u JU PP Kopački rit, vjerojatno bi blejila jer je sasvim normalno da o tome nema pojma, ali bi se očitovala pismeno poslije konsultacija sa njenim stručnim službama. Sa pitanjem u Saboru treba pričekati i vidjeti provodi li ae odluka o zabrani gospodarskog ribolova. Jedina stvar o kojoj treba razgovarati putem ZŠRD ili eventualno neke udruge je kontrola provođena nadzora  rendžera i policije. Možda bi i osnivanje nekakvih volontera rendžera od strane JU PP Kopački rit sa prijenosom nekih ovlaštenja na njih pomoglo.

maverick

e da i da napomenem..od svih pecarosa jedino me  RASO nazvao jednom da je vidio strujarose na Dravi  :thumbsup:

Jožef1

Citat: Greys  u Siječanj 30, 2013, 13:16:12
Mene zanima slijedeće. Naime, što mi zapravo možemo napraviti, ako ti se na terenu u dužini od 1km, natrpa ribari, i na svakih par metara postavljaju mreže koje su zakačene na obalu?
Zna i sam Tole, i dobar dio ekipe, o čemu pričam. Pričao sam i sa ljudima iz samog društva Zmajevca, pa su rekli da i oni imaju istih problema, i pokušavaju ''na svoje načine'' rješavat taj dio priče.

Društvo iz Zmajevca, ha,ha Upravo oni (ne)rješavaju "na svoj način" ništa!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

rj

Citat: šime  u Siječanj 30, 2013, 12:53:08
Čuo sam da su zaplijenili neke ribarske alate negdje oko Erduta ili Dalja i ribar ih tužio i izgubili sud , pa mu sada moraju platiti štetu i nadoknaditi (platiti) svo ovo vrijeme dok nije radio. Navodno nekom privrednom ribaru sa dozvolom za rad.I ovrhom im blokirali račun jbga mislim da je pouzadana informacija, pa planirali podići cijenu ribolovnica da to mogu platitit.
u pravu si ...oduzeli su ribaru alat iz djela dunava di smije lovit ( naplavni dio) ...izgubili su sud i bit će im veselo platit oštetu za cc 30 vrški ...puta 3 god koliko čovjek neradi ...radi se o debeloj lovi ..prošle godine su nudili nagodbu i oštetu od 300000 kn lik ih ladno odbio ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šime

Maverick u potpunosti si u pravu imamo sve zakone i propise solidno obrađena, ali nedostaje KONTROLA provođenja zakona i propisaq i sama svijest nas samih.Ma sve ovo što se tiče ovakovih problema me svodi na jedno, JAVAŠLUK

šime

Dragi moji prijatelji bliže se lokalni izbori i to je jedinstvena prilika da se postavi pitanje svih ovih problema sa privrednim ribarima ma točno se zna tko je postavio prijašnjeg ravnatelj(cu). Samo odmah treba naglasiti da se niti jedna politička opcija uplitati među nas koji istinski želimo da se ovaj problem zaustavi i riješi sa ribarima još jednom ponavljam RIBLJI FOND JE VEĆ UNIŠTEN ZAHVALJUJUĆI JLUDIMA KOJI SU RADILI GOSPODARSKU OSNOVU I LJUDIMA KOJI SU TO SPROVELIU (NE)DJELO:

šime

Ma dio problema je i u nama evo primjera(ne mogu a da ne napišem ):Išao danas popodne sa prijateljem u zimsku luku malo se zezati sa bijelom ribom i odmah pri dolasku ŠOK, naime hodajući uz rub promenade ugledam starijeg gospodina sa blinker štapom kako izvlači ribu zastanemo i gledamo ,a tip izvlači smuđarka , ma nema više od 25dkg i to vrlo čudno neznam dali mu se zapetljao ili ga zahaklao(ako je moš misliti usred bijela dana pokraj onolike mase ljudi na šetnici).Dovoljno smo bili glasni da ga pusti  nazad u vodu i i nakon toga povikao sam da je mal i da ga mora pustiti ,a o on meni šta te boli k... tko si ti da mito kažeš,  e sada odmah prema stepenicama -pa glavu bih mu otkinuo smradu jednom, kolega me uhvatio za jaknu i ne da mi dolje , toliko sm mu psovki i vrijeđanja uputio da se sam sebi zgražam ,a on ništa. Ma zamislite vi koliko taj ima mozga ipak ga je stavio u najlon vrečicu. Isvo ostali oko njega šute, a bilo ih nekoliko . I šta i kome da se obratiš, jednom zvao pliciju na istome mjestu došla policija i ribočuvar ali oni zbrisali i šta sada ja ostao seronja.

dravski pecaros

e sad treba postaviti pitanje koje uopce izdao dozvolu da se smije loviti u naplavnom djelu...predpostavljam da se radi o porićima kod erduta...zalosno je sto dobiju dozvolu da rukavce pregrađuju..

Dr.Motte

U Erdutu ribari harače non stop! Ima ih barem trojica koliko sam uspio nabrojati i mreže i vrške su non stop u vodi. Sva trojica imaju i one mreže koje se vuku i prođu po 10 puta po istom mjestu.
Sad ako se i ovaj iz Rita spusti dolje, neće ni jedna ribica ostati!