Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

od ove godine nema više privrednog ribolova u parku prirode kopački rit .dozvola jednog preostalog ribara ističe 1.7. postoji ideja da se pokazuje stari način ribolova kad dolaze turisti

rj

Citat: šime  u Ožujak 12, 2013, 08:18:52
U potpunosti se slažem sa Maverickom za sve što je napisao, međutim odraz svega toga je da su ribari dobili dozvole za ribolov na osnovu ODRŽAVANJA I NJEGOVANJE STARIH ZANATA-RIBOLOVA( koji nikada nije bio ničiji zanat jer nije bilo gdje i kako steći zvanje -RIBAR, koja je to škola bila i izdavala takovu diplomu), naravno sa kvotama izlova ribe, za koje svi znamo da se nisu kontrolirale. E sada Pero Šarić kao ribar prodaje svoj obrt PPK- Orahovica kao poduzeću , znači da više TRADICIONALNI OBRT više ne postoji, a izlov ribe ostaje. Pa evo jedan od apsurda ako je on obrt zatvorio( na mala vrata je uveo PODUZEĆE)nema i ne smije biti drugačije , jer osnova dobivanje dozvola je bio , NJAGOVANJE STARIH ZANATA, sa svim pratečim uvjetima.I sada imamo to da jedan Kombinat HARAČI po Dunavu . Moji dečki to je nebriga i sve ono što Maverick navodi, a vrijeme prolazi  i takva situacija se vješto koristi. Treba samo takove stvari ukazati javnosti i mjerodavnima.

pobrkao si lončiće ...to za stare zanate vredi na području parka prirode ...pošto mu je ukinuta koncesija ostala mu je mogučnost ribarenja na drugom djelu dunava što on i radi ...taj obrt je prodao ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šime

Ma dao Bog da sam pobrkao lončiće, lonce pa i poklopce,ali to zlo češlja Dunav i dalje dok god ga ne počisti, samo se prisjeti odakle je krenuo, a gdje završio(nije još) i iza sebe ostavio pustoš.Ma kakvi ribari bilo gdje na Dunavu bez pravog monitoringa.Tu je problem

Greys

Šime, potpis, dok god nema kontrole, nema tu ništa osim haračenja i pustošenja

Jožef1

Njegovanje STARIH ZANATA POSTOJI, i na žalost tu spada i ribolov. Međutim, tu se mislilo na ribolov od prije 150-200godina. kada bi na takav način ribarili (to je već grana turizma), ne bi bilo te legalno dozvoljene haračije od strane nadležnih organa u uniformama. Sram ih bilo!!!!!!!!!!!!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Kugla

Eto dragi ribiči, non-stop se tipka po forumu o raznim problemima, nešto sam i sam pisao, govorio što napraviti. U razgovoru sa kolegom Vargom, kandidatom  Hrvatskih laburista-Stranke rada za župana OBŽ na jednom sastanku, dotakao sam se i teme vezane za probleme nas sportskih ribolovaca, Puno se može napraviti kako bi sačuvali naš Kopački rit, a samim tim i riblji fond, pa da svi budemo zadovoljni. Malo će mo i na tome poraditi jer sam Kopački rit, pa Drava i Dunav pružaju veliki potencijal za turizam, naravno nas ribolovce zanima ribolovni. A ako se razvije ribolovni turizam naravno da mora biti i voda bogate ribom. Jedna od smjernica u programu je i ova tema. Danas u 20 sati na Osiječkoj televiziji možete i pratiti onu emisiju VIP Tretman a jedan od gostiju je i gosp. Varga.

maverick

Volio bih da nesto uspijes po tom planu, ali da ne nabrajam aktuelne politicare u zadnjih par godina...bilo je svakojakih obecanja...ali uvijek treba probati, jednom ce se naici na nekog tko razumije vise od ostalih  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

rj

ja još ne kontam u čemu je problem ?? alasima je zabranjen ribolov u parku ...

maverick

Problem je kume u tebi, meni, kormoranima, problem je u ne suradnji s susjednom Srbijom, problem je u ne kontroliranju i skoro i nepostojanju ribocuvarske sluzbe, problem je sto ono malo policije sto imamo non stop peca u lovostaju, problem je sto vise od pola njih nema ni dozvolu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

aaaaa....sad kontam ...jel to kajanje  :icon_scratch:

maverick

šta ti je...znas da ja nisam stidan... :toothy12: ali u globalu, problem na vodama je uvijek isti...bio to dunav, drava ili sava...inace ja nisam za takve neke akcije ali vidim da ima onih koji imaju zivaca da poguraju...u konacnici , placamo te dozvole pa zasto da se ne uvede i neki red...naravno da bude bolje nego sad...

Greys

Istina, ispada da smo budaletine koje plaćaju dozvole, dok se ostali kere, i imaju iste ''uvjete'' kao i mi.

šime

Dečki,evo opet ispada da samo kukam ,ali ne mogu da ovo ne napišem : Predsjednik sam motonautičkog kluba u Nemetinu i danas predveče su me zvali da je vjetar otkinuo sajlu sa čamcima i nas nekoliko se uputilotamo,mrak ubrzo pao,snijeg i vjetar bubaju nemožeš oči otvoriti i taman da zdimimo sa tog kijameta kad ono čamac uz Baranjsku obalu negdje na pola gasa šiba uzvodno sačekali smo da dođe na svjetla "kolektora" kad ono Pero Šarić po tome kijametu radi .Ma možete misliti gdje je bio i šta je radio i to kad je lovostaj.Ma puna mi kapa i njega i takovih radnji sutra idem na sva zvona sa svim dokumentima ,odnijeti ču bilo kojoj stranci i novinarima pa neka se zna , e sada je dosta.

Greys

A jbt led više i taj lik, stvarno je  :angryfire: