Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

ja  sam to tvrdio prije par godina da "tekućicama" gdje spada i Dunav nemože park prirode naplačivat ribolovnice ...nit gospodari nit poribljava ..nema osnove da naplati ribolovnu dozvolu
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Stepa

A šta je logično i normalno kod nas :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: ništa,pogotovo takve institucije kao parkovi prirode,državne firme(hž,vojska,policija) tu što si gluplji bolje prosperiraš.
Tako i takvi zakoni su napravljeni samo da pogoduju NEKOME :bootyshake: :bootyshake: :bootyshake: :pottytrain2: :pottytrain2:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

rj

vrlo lako da nam se ribari vrate u rit  :icon_scratch: jer  zabranu je dao park

Stepa

Citat: rj  u Veljača 05, 2015, 18:24:58
vrlo lako da nam se ribari vrate u rit  :icon_scratch: jer  zabranu je dao park

Niša me nebi iznenadilo jer kad pomislm da nemože gore i gluplje uvijek me drugovi(što plavi što crveni itd)  iznenade da MOŽE

maverick

Jbg moize biti svasta...zato sam se i uvatio Drave a tamo cu otici par puta na par dana...platiti sta treba i necu se uopce zamarati s tim...a ribari...valjda ce se netko spametovati da ih ukloni s cijelog poteza...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Mario i mi smo odradili odstupnicu sa Dunava imamo prekrasnih terena od Babine Grede do Štitara,čamce smo riješili,drvene jbga spusta nema nigdje adekvatnog osim u Županji i daleko je štitar.
Volim otići gore i što kažeš nekoliko izlazaka samo da me želja mine a kretoši nek rade što im volja,nisam rođen da spašavam svijet al pecati se mora :pirate:

maverick

Upravo tako, kad sam krenio tamo htio sam da se promjeni ovo ono....mada sad, da ja vodim tuđe bitke...ni slučajno...a iskreno više uzivam kad sam sam na Dravi nego tamo kad je guzva...otici cu na pokoju ekskurziju i uzivati na ovoj rijeci sto mi je blizu  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu

ako kopački ,Dunav,više nebude pod parkom jer se onda mijenja i režim lovostaja

Juzba

Mario, riječi ti se pozlatile, upravo ja tako i radim na Savi, sam, uživancija, gužvu nevolim ni u kinu a kamoli na pecanju
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Citat: KvacakZu  u Veljača 05, 2015, 21:38:47
ako kopački ,Dunav,više nebude pod parkom jer se onda mijenja i režim lovostaja

Moguće je, mada se nista ne zna...i taj lovostaj je super...mi ga imamo a Srbi nemaju..pa ne znam koliko uopce ima smisla

rj

nemam pojma ...mada mislim da ako je išta dobro u parku to je ta zabrana ribolova nek se riba izmresti

dus

stepa!
Mario i mi smo odradili odstupnicu sa Dunava imamo prekrasnih terena od Babine Grede do Štitara¨ :red-card:

hvala bogu više nema malera na dunavu !  :hello2: :toothy9:

Mornar Popaj

Popio pivo danas sa ribočuvarima iz V-S županije, kažu da će se sa jednom dozvolom moći i na Dunav, Savu, Dravu, Bosut, Vuku itd uglavnom otvorene za 100 kn + članska iskaznica nekog društva...Zatvorene vode će biti jedna priča, a otvorene sasvim druga. Mislim da priča ide u dobrom smjeru što se tiče samog ribolova. Međutim, ima i druga strana medalje, a to su popisi ulova koje svaki ribolovac mora upisati u onu bijelu knjižicu, a što nitko od nas ne radi.

Određene su dnevne, ali i godišnje kvote ulova plemenite i bijele ribe, kojih ćemo se morati pridržavati, a što nam se mnogima, meni prvom pa ostalima neće svidjeti. Uglavnom, čovjek mi priča danas, sve ono što sam predpostavljao da polako dolazi, a da se tiče nas koji mlatimo sa štapovima. Nažalost, ni riječi mi nisu rekli za gospodarski ribolov, i njihove izmjene zakona i pravila, ali da će se odnos prema sportskom ribolovu pooštriti, itekako hoće.

Naputak, koji su dobili, a odnosi se na svaku situaciju na vodi između ribočuvara i ribolovca koji ga ometa u obavljanju ribočuvarskog posla jeste u najkraćem roku pozvati policiju, koja će dalje postupiti po zakonu. počevši od legitimacije.
Također, nije na odmet napomenuti, da po zakonu, ne može se kupiti jednodnevna dozvola onda kada te ribočuvar uhvati u prekršaju bez posjedovanja iste. Znači, moraš ju kupiti dan prije.

Imam neki osjećaj, da ćemo htjeli mi to ili ne, polako početi nalikovati na zapadne sportske ribolovce. Mnogima se više neće "isplatiti" ići na udaljene pozicije nekoliko puta tjedno. Neki također neće više moći prodavati ulovljenu ribu, a zsvi znamo da nam to ispočetka neće baš najbolje sjesti. Mnogi će godišnju kvotu ispuniti za nekoliko dana, pa će preostali dio godine provesti pecajući oko svoga flosa i istinski uživajući u ribolovu i prirodi, sa svojm najmilijima i najdražima puštati nazad ulovljene ribe. Ma koliko nam sada to izgledalo smiješno.

Uglavnom, volio bi kada bi se na isti način, ili još strožiji pristupilo i gospodarskom ribolovu, pa kud puklo da puklo.

Ili ćemo svi biti pošteni i pravi na vodi, pridržavati se pravila o dozvoljenim kvotama i ulovima, ako je to u ime povećanja i oporavka ribljeg fonda, ili nek svako radi kako misli da mu je najbolje. Jedino što znam, je, da kad krenu udarat po džepu, dovest će nas u red brže nego što što smo mislili...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šajzika

Tu vidim  male nelogicnosti.
Kad ides s vode onda tek moras upisat ribu u knjizicu
Nema cuvara nema nikog, danas ne pisemo nista.

Nadalje kvota plemenite ribe u kg je  po meni glupost jer po tome  ako upecas velikog soma ti si zavrsio godinu.

Catch & release na zatvorenim vodama ili jedna riba tjedno, a otvorene iskreno ni sam nisam pametan kako bi regulirao ali svakako ne po kilazi.

Ps. A sta ako imam nekoliko knjizica ulova ??
Audentes fortuna iuvat

raso

Za krupne primjerke postoji definicija kapitalni ulov, samo moraju definirati šta znači kapitalni ulov.