Registracija čamaca

Autor Jožef1, Prosinac 31, 2012, 15:30:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Tako je bilo i u mom slučaju, i prilikom polaganja za voditelja B kategorije, i prilikom prijave samogradnje, i prilikom registracije čamca. Većinu stvari odradili mailom, internet bankarstvom itd. U cijeloj priči sam samo jednom otišao u Sl. Brod u kapetaniju, i to na ispit za B kategoriju. Otprilike kao u Njemačkoj, čak i ugodnije, jer ljudi su dali i osobne brojeve telefona, ako se nekad nedaj bože nešto nepredviđeno dogodi. Uglavnom, da sve funkcionira kao kapetanija, bili bi jači od švicarske.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dac

Možda nije pod pravom temom,ali da ne tražim dalje,vezano je za dozvole za upravljanje čamcem !
Položio sam ispit 2000-te godine,a kako nisam nikad imao čamac,to je nekako palo u zaborav! Vrijedi li to još,ili sam trebao nešto mijenjati ! Mijenjale su se vozačke,osobne,zdravstvene i sl.
Imali neko novo izdanje, što bi se reklo,pa da zamjenim...?

Mornar Popaj

Naravno da, vrijedi. Ako si zagubio dozvolu, možeš u kapetaniji tražiti da ti izdaju novu.  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dac

Hvala na  odgovoru,nisam je izgubio, gledam ono stari oblik,veliko,nezgrapno za ove današnje male novčanike...!  :stripii:

DIDAPATAK

..kad sam prepisivao DIDU u kapetaniji pokazao moju ..takvu staru i veliku  :stripii: kažu ljudi odlična..samo piči  :ok:
..jedino ne znam šta će biti kad me  Kobac nafata negdje..na slici ja lijep i mlad... :stripii:
.. :baba:

dac

Slika je skoro ista,sijede se ne vide !  :ok:
Nego još me nešto zanima,može li moj motor(moje vlasništvo) biti postavljen na tuđi čamac ili to mora biti zajedno registrirano?

rj

u nedostatku migranata ...švercera.....narko dilera tipujem da će te kobac napenalit ...još ako ribi nisi odrezao rep ...brate ćorkati ne gine  :takoje:  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dac

Zato i pitam,da izbjegnem moguće probleme ! Čovjek uči dok je živ ...!  :stripii:

rj

kod kobca si uvjek kriv ...đaba ti trud  :stripii:

Žorž

:
Citat: rj  u Ožujak 06, 2016, 08:41:58
u nedostatku migranata ...švercera.....narko dilera tipujem da će te kobac napenalit ...još ako ribi nisi odrezao rep ...brate ćorkati ne gine  :takoje:  :stripii:
:stripii:       :stripii:        :rofl2:        :rofl2:

rj

prije 4 god registracija čamca bila150 kn ...jučer zvao novaka ...sad je cc 900 kn  :eek: di je onaj što tvrdi da nismo usrana država

šajzika

Citat: dac  u Ožujak 06, 2016, 08:40:21
Slika je skoro ista,sijede se ne vide !  :ok:
Nego još me nešto zanima,može li moj motor(moje vlasništvo) biti postavljen na tuđi čamac ili to mora biti zajedno registrirano?
U principu nebi smio imat tudji motor na svom camcu ili onrnuto jer ga nemozes upisati u plovidbenu
Htio sam svoju yamahu upisat na cikl od starog ali je isto nemoguce.
Kod kobca si kriv i on odlucuje oce pisat prijavu  aliiii on salje prijavu luckoj kapetaniji . Oni ljepo kazu ako cete se nekad provozat i slicne stvari nije uopce problem samo imajte sasobom sve papire i nema apsolutno nikakvih problema.
Sve razumiju i sve skoro moze ako su naravno papiri uredni :hi:
Audentes fortuna iuvat

rj

kobac nam je izgleda završio u makedoniji popisuje izbjeglice  :stripii: možda se neki muđahedin samoraznese pored njega  :rofl2:

pajdo77

Kod Kobca i kapetan duge duge plovidbe nema kategoriju za plovidbu Dunavom i Dravom ,vidiš da nema ni šlepova više,Kobac ih natjero da se vežu u obalu dok sidra ne okreče a to što prođu dva kruzera godišnje to je zato što je tada Kobac na godišnjem inače bi svi putnici išli na vagu da brod slučajno ne bi bio preopterećen :rofl2:

šajzika

samo mi dajete posla da vas brišem ,
nemojte mi dirat represivni organ na forumu  :icon_biggrin: :icon_biggrin:
Audentes fortuna iuvat