AluVu by Greys

Autor im84, Ožujak 09, 2017, 17:04:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Daj sad malo slika neke skupe opreme.  :glasses9: :ok:

im84

Hvala Ivek... bit će prilike da dođeš sa Veljom.  :hi:

Mossi@nema pretjerivanja.

Trenutno je radioni kod Marka (Allesta). Sonar je već duže vremena kod mene, Lowrance HDS 12 Gen2Touch, pa sam dodatno uzeo i kablove koji spajaju sonar i motor, za uvide u sve parametre.

Došao je dns i Mastervolt 90amh 12v, dubokociklični akumulator za elektro motor. Osim njega još jedan start akumulator 55amh 12v za paljenje motora i sonar. Na kraju elektro motor sam uzeo klasični 55lb 12v, jer ako ćeš čekati naše firme, NIKAD, da sam slao mailove i čudim se za neke kako uopće rade. Ovako klik na ebay.de i svega ima.

Ostale sitnice kojih je jako puno (bitve, rasvjetna tijela na konzoli, u buksama, prekidači, sklopke, meeeetri kablova) , sve je u izradi.

Tepih sam kupio neki dan, ide na podove i unutar buksa na podove.

Trenutno su stigli drikeri, platno za ceradu imam, kao i sistem arnjeva koje je majstor napravio. Mislim da će biti proba za koji dan, a nakon toga idem na dogovor za šivanje cerade.
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Gdje si kupio akumulator...koliko kosta...i sta ocekujes od njega...ustvari kopka me stalno taj elektro motor...koliko ces se moci voziti s njim....ono recimo na pol snage kad se premjestas na poziciji ili kad se vracas prema vezu...Koliko ce izdrzati da ga ne punis...jer onako...90 amp nije bas lagano za covjeka u mojim godinama  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Akumulator je uzet preko Alleste d.o.o., a Mastervolt spada u vrh akumulatora, kao i recimo Optima Blue. Što se cijene tiče, mislim da je ovaj nešto povoljniji (bliže 2500kn) iako koliko znam Optima Blue ima najveći od 70amh. Budući u punom gasu Haswing Osapian 55lb troši cca 55A, reklo bi se da ću izdržat u punom gasu više od 1.5h. Ili u prijevodu, koliko cu ga koristiti trajat će koji dan, jer meni služi prvenstveno kod vertikal, bućkanja, i premještanja na vobler da nepalim motor po noći.

Napravit ćemo sistem da ga punim kod čamca, budući ću imati struju do flosa. Naravno, ima kilograma, pa nije zgodno da ga se vadi i nosi svaki puta doma da bi se punio.
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Meni jeste najzanimljiviji za vobler...Shark se tesko vesla ...pa bi mi to bilo onako neko ok rijesenje....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Stanko ima također, uzeo je Minn Kotu, i fino odrađuje, pogotovo ta ''šuljanja'' noću za vobler
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Danas sam vozio camac slican Greysovom...od istog proizvodjaca...nesto malo manjih gabarita...gora honda 40/60...otvorena na maximum...ja i tunjo u camcu...62.7 km/h....elisa 14 pitcha...Ovo cisto malo za uporedbu

pajdo77

Buni me to 40/60 a isto sam viđao i pri prodaji motora u oglasima i ništa mi nije jasno. Ili je motor 40 ili 60 konja ako se tu o konjima radi a valjda je tako. Kako može bit i 40 i 60 konja a onda je tu između i 50. Onda kupim motor od 40 a dobijem za tu lovu 60 ks pa ako nekog ne mrzi neka to pojasni narodnim rječnikom a ne da ja živim u zabludi i neznanju :hi:

maverick

Za talijansko trziste...motor do 40 ks ne podlijezu posebnim porezima...kupe ga pod 40 a kasnije skinu blokadu i imaju 60  :ok:

im84

Da, ovaj je ''otvoren'' na 60ks, camac 350kg, motor 100kg, vas 2 200kg, gorivo... a tu ste na 650-700kg... i taj je krojen kao i moj, tabanaš... dobro da se šišaš na nulu  :stripii:
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

nekinho

Evo jedan clip pa uživajmo...

im84

Danas smo uspjeli spustiti čamac i provozati se na par minuta, čisto da mi duša bude mirna. Sam sam sebi zacrtao neku brzinu, i rekao ako neide, ide na bubanj u pola cijene  :stripii:

Unatoč laganom vjetru, i nemirnoj vodi, motor se zajedno sa elisom 13.2 x 19, izvrtio na maximalnih 5600 okretaj i brzina od 61kmh niz vodu. Neću imenovat neke ljude, ali svaka čast pojedinim osobama, pogodak za brzinu. Kruz brzina je bila oko 40ak kmh na cca 4000okretaja. Čamac izglisira na 3400 okretaja, i ono što mi se jako sviđa jest ta stabilnost. Dok sam ja sjedio na prednjoj palubi, Marko se šetao po čamcu kojega bukvalno nitko nije upravljao, i sve je tako stabilno.

Idućih dana ću poslikati, i nadam se snimiti malo materijala, pa okačiti.

Jednom rječju oduševljen sam.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Rap

Jel nije uz motor elisa 17?

im84

Mislim da preko 30ks sam biraš elisu,  ovdje je 19
#foxrage
#fox_rage_fishing